casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Grand((O))Signal
Aktivation
Electro - Minimal - Techno
01/11/2016 : Grand((O))Signal - Aktivation
Unknown Pleasures Records  Unknown Pleasures Records
01/11/2016, Danny Quetin

Grandchaos en Signal Aout 42, het zijn namen die nog steeds tot de verbeelding spreken. Tscheleskov Ivanovitch van de ene en Jacky Meurisse van de andere hebben de koppen nu bij mekaar gestoken en de benaming van hun meest gekende projecten samengevoegd.

Grand((O))Signal is een feit en ze demonstreren het met hun eerste album Aktivation.

Dat Meurisse ten tijde de New Beat al een bezige bij was is duidelijk in zijn nevenprojecten Le Park, Amnesia en Pleasure Game. Zeker weten dat u wel eens heeft gedanst op Le Dormeur.

Aktivation kan je dan ook wel beschouwen als een verlengde hier van.

Beschouw het echter niet als zomaar een New Beat-album. Er zijn uiteraard de kenmerken hoorbaar, maar evenzoveel invloeden uit de techno, EBM en elektronische dansbaarheid.

Gericht op de dansvloer, clubsounds zonder je benen te hoeven breken.

Aktivation is zeker geen moeilijkdoenerij. Tekstueel houden het ze simpel, in de titeltrack hoor je nu en dan eens iets over Dark Drums, en Dance On The Floor. De boodschap is dan ook duidelijk, bewegen en blijven bewegen. Zonder veel te hoeven nadenken.

Energy houdt met zijn donkere ondertoon en strakke beats de kerk in het midden. Elektronik Musik is euhm, elektronische muziek of wat dacht je ? Voorzien van een industriële ondertoon.

Dat Meurisse en Ivanovitch Control Your Body als hun paradepaardje beschouwen moge duidelijk zijn. 2 keer aanwezig, 1 keer gewoon volgens de ritmiek van aandoenlijke beats vergezeld van een leuk baslijntje en 1 keer in een Flammable Remix. Ontbranden doet het vooralsnog niet.

Daar waar destijds de New Beat een abrupt einde kende door de commerciële dooddoenerij gaat Strange Star verder. Monotone beats op een juiste snelheid.

Een track als Faster/Harder hoeft niet veel uitleg meer. Toch is het geen wild gedreun in het niets, maar Newer Beat waarbij de titel zich vooral afspeelt in het hoofd van de gejaagdheid van de makers er van en van waarschijnlijk ook wel ons allemaal.

Aanstekelijk en uitnodigend is New Sensation, de hersenspoeling die stil zitten volledig ontkracht en vibes tentoonspreidt die zelfs mensen zonder benen kunnen doen dansen.

De aanzet is pure industrial om gaandeweg te evolueren (of devalueren zo u wil, wie zijn wij om daarover te oordelen) naar meer techno-gerichte geluiden met bliepjes en de nadruk op de percussie in You Can Dream. Alleen het synth-riedeltje had niet echt gehoeven.

Het was al eerder gezegd dat er iets staat aan te komen dat de New Beat van weleer opnieuw gaat uitgevonden worden. Aktvation van Signal((O)) toont ons alvast de weg.

Unknown Pleasures Records

Facebook

Danny Quetin
01/11/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten