casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Goose
What You Need
Electro Rock
25/05/2016 : Goose - What You Need
Universal Music Group  Universal Music Group
25/05/2016, Danny Quetin

Kleine jongetjes worden groot. Ook in Kortrijk. Goose brengt met What You Need zijn vierde album uit. En dat toont hen van hun meest volwassen kant.

Niet dat we hun vorige albums catalogeren onder puberale wapenfeiten, integendeel. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Control Control Control of Synrise klinkt What You Need minder dansbaar, meer melodieuzer en toont het de kracht van een popsong in vol ornaat.

De elektriciteit hangt nog steeds in de lucht, alleen mogen de gordijnen nu wel open. Op klaarlichte dag komt dit album net zo goed tot zijn recht dan in de blitsheid van de duistere dansbaarheid.

Dansen zonder te bewegen, of althans niet te energiek.

Mooi van opbouw en voorzien van een collectief ‘Whoow’ opent What You Need met zijn titeltrack, een track die nog wel iets laat merken van datgene waar Goose voor staat.

De nieuwe lichting Goose is er eentje met oog voor detail. Ze zijn er zelfs voor naar de Rhetoric-studio’s in Los Angeles gegaan.

Het gevoel dat het recente Depeche Mode meevoert is op What You Need ook wat hoorbaar. Een nummer als Trip bijvoorbeeld doet er aan denken, maar dan met de gezalfde vocalen van Mickael Karkousse.

Het zijn vooral dingen als So Long en de vooruitgeschoven single Call Me die de toon voeren van het toch wel nieuwe geluid van Goose. Diehard dancefreaks zullen er misschien wat in teleurgesteld zijn, maar doe wat moeite en vat de gelaagdheid en de emotie van deze jonge wolven.

Holding Hands is dan weer iets wat niet echt had gemoeten. Maar het is er wel, de ballade van de wolken voor de zon. Hand in hand.

Drijvend op pure emotie zijn Nightfall en Come Home, terwijl Fall Fall Fall en Make It de stempel van het Beatleske meanderen ondersteunt.

In The Air is pure pop, maar mooie pop, met een refrein dat nog wel een tijdje kijkt beklijven.

De ritmebox van Where Are We Now doet erg eighties aan, om er dan toch een heerlijk toegankelijk en breekbaar nummer van te maken.

Jammer van het plotse afkappen van afsluiter Forever dat net in zijn opmars er een einde aan maakt. Alsof de tape van het K7’tje was afgelopen.

What You Need van Goose is vernieuwend, gedurfd, emotioneel en waarschijnlijk hun meest persoonlijke plaat ooit. En toch is het een logisch vervolg in het oeuvre uit het 10-jarig bestaan van Goose. Open je geest en het zal je welbevallen.

Goose speelt op vrijdag 28 oktober in de Antwerpse Lotto Arena.

Webstek

Danny Quetin
25/05/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...