casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Goose
What You Need
Electro Rock
25/05/2016 : Goose - What You Need
Universal Music Group  Universal Music Group
25/05/2016, Danny Quetin

Kleine jongetjes worden groot. Ook in Kortrijk. Goose brengt met What You Need zijn vierde album uit. En dat toont hen van hun meest volwassen kant.

Niet dat we hun vorige albums catalogeren onder puberale wapenfeiten, integendeel. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Control Control Control of Synrise klinkt What You Need minder dansbaar, meer melodieuzer en toont het de kracht van een popsong in vol ornaat.

De elektriciteit hangt nog steeds in de lucht, alleen mogen de gordijnen nu wel open. Op klaarlichte dag komt dit album net zo goed tot zijn recht dan in de blitsheid van de duistere dansbaarheid.

Dansen zonder te bewegen, of althans niet te energiek.

Mooi van opbouw en voorzien van een collectief ‘Whoow’ opent What You Need met zijn titeltrack, een track die nog wel iets laat merken van datgene waar Goose voor staat.

De nieuwe lichting Goose is er eentje met oog voor detail. Ze zijn er zelfs voor naar de Rhetoric-studio’s in Los Angeles gegaan.

Het gevoel dat het recente Depeche Mode meevoert is op What You Need ook wat hoorbaar. Een nummer als Trip bijvoorbeeld doet er aan denken, maar dan met de gezalfde vocalen van Mickael Karkousse.

Het zijn vooral dingen als So Long en de vooruitgeschoven single Call Me die de toon voeren van het toch wel nieuwe geluid van Goose. Diehard dancefreaks zullen er misschien wat in teleurgesteld zijn, maar doe wat moeite en vat de gelaagdheid en de emotie van deze jonge wolven.

Holding Hands is dan weer iets wat niet echt had gemoeten. Maar het is er wel, de ballade van de wolken voor de zon. Hand in hand.

Drijvend op pure emotie zijn Nightfall en Come Home, terwijl Fall Fall Fall en Make It de stempel van het Beatleske meanderen ondersteunt.

In The Air is pure pop, maar mooie pop, met een refrein dat nog wel een tijdje kijkt beklijven.

De ritmebox van Where Are We Now doet erg eighties aan, om er dan toch een heerlijk toegankelijk en breekbaar nummer van te maken.

Jammer van het plotse afkappen van afsluiter Forever dat net in zijn opmars er een einde aan maakt. Alsof de tape van het K7’tje was afgelopen.

What You Need van Goose is vernieuwend, gedurfd, emotioneel en waarschijnlijk hun meest persoonlijke plaat ooit. En toch is het een logisch vervolg in het oeuvre uit het 10-jarig bestaan van Goose. Open je geest en het zal je welbevallen.

Goose speelt op vrijdag 28 oktober in de Antwerpse Lotto Arena.

Webstek

Danny Quetin
25/05/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...