casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.464 items

   

Goldfrapp
Silver Eye
Ambient - Electro - Pop
27/06/2017 : Goldfrapp - Silver Eye
Mute  Mute
27/06/2017, Dimi Brands

Op de hoesfoto verbergt Alison Goldfrapp het gezicht achter een struikje. Een veelzeggend beeld is het alleszins. Het is niet zo dat ze zich moet schamen voor het gepresteerde werk op Silver Eye, doch van een artieste van haar kaliber verwachten we toch wel wat meer dan de doordeweekse electrodeuntjes alwaar we hier 10 stuks van voorgeschoteld krijgen. 10 stuks die onderling inwisselbaar zijn, waardoor we conform de hoes ook kunnen besluiten dat la Goldfrapp even door de bomen het bos niet meer lijkt te zien.

Een eerste draaibeurt in de wagen luisterde nog vlot weg, al moesten we bekennen dat er bij aankomst bitter weinig bleef hangen van hetgeen we net gehoord hadden.

De edgy kant in de muziek, voor ons toch wel van essentieel belang, bleek de grote afwezige te zijn op Silver Eye. Het gros van de nummers klinkt gewoonweg te gepolijst, in die mate zelfs dat Alison er maar niet slaagt onze aandacht vast te grijpen.

Voorbeelden van (al dan niet) fijne electrodeuntjes die helaas gedoemd zijn tot een lang doch onbevredigend leven op satellietradio’s (oftewel het geluidsbehang van winkelcentra) zijn er genoeg. (Of luistert u uit vrije wil nog naar La Roux, Sophie Ellis-Bextor of andere Sugababes?). Niet dat we een dergelijk voortbestaan Goldfrapp toewensen, zeker niet gezien haar staat van dienst, maar voor Silver Eye is het wat ons betreft helaas het ongenadige lot. De samenwerkingen met John Congleton (Grammy winnend producer van St. Vincent, John Grant en Wild Beasts), Bobby Krlic (aka The Haxan Cloak), Leo Abrahams (werkte nog samen met Brian Eno) en Mute oprichter Daniel Miller ten spijt.

Songs als ‘Systemagic’ en ‘Become The One’ zijn dan wel earcatchers van formaat, maar dat zijn songs van Madonna, Katy Perry en Lady GaGa ook, dus dat is op zich niet een verdienste.

Ook op electro ballad ‘Faux Suede Drifter’ (die titel alleen al), begeeft Allison zich op glad ijs...om al snel roemloos op haar bakkes te gaan. Nee, ook dit deed ze in het verleden veel beter.

Breed uitwaaierende synths zorgen vaak voor een epische grandeur, die helaas nogal snel in het ijle vervliegt (‘Everything Is Never Enough’ en ‘Moon In Your Mouth’).

Gelukkig is het niet al huilen met de pet op wat de klok slaat. Wanneer de sfeer van euforische dancepop omslaat in meer atmosferische deuntjes zoals ‘Tigerman’ horen we gelukkig nog een glimp van hoe we Goldfrapp het liefst lusten. Voorbeelden hiervan zijn ook ‘Zodiac Black’ en ‘Beast That Never Was’ die zich tevens in chill out ambient sferen bevinden, en geslaagder te noemen zijn dan de mossel noch vis electro die voor de rest legio is op Silver Eye.

Afsluiter ‘Ocean’ trekt ook nog een dreigende spanningsboog waarbinnen het fijn vertoeven is, maar dan is het kalf, u kan het al raden, reeds verdronken.

Goldfrapp

Dimi Brands
27/06/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : Welle:Erdball goes classic

Het is een eerder opmerkelijk maar ook bijzonder goed initiatief gebleken: de Gothic meets Klassik-concerten die al sinds een paar jaar in Leipzig doorgaan. Daarop worden bekende groepen uit het genre uitgenodigd om hun nummers uit te voeren, begeleid door een klassiek orkest. Grote namen als VNV Nation, Lord of the Lost, Anne Clark, Blutengel ...

lees meer...
NIEUWS 22/11/2020 : De Delvers fluisteren obsessief de nummers van Siglo XX

De Delvers eren Siglo XX. Wel, het was niet helemaal hun eigen initiatief. Bart Doumen van Into The Dark had een aantal groepen gevraagd om eens wat nummers van Siglo XX onder handen te nemen, en volgens eigen recept op te dienen. Naast De Delvers hebben ook The Arch, Struggler en Xtort zich aan de oefening geleend. De Delvers zagen het evenwel ...

lees meer...
NIEUWS 21/11/2020 : The Unquiet Grave 2020

Kent u de compilatiereeks “The Unquiet Grave” nog? Ooit vrij makkelijk in Europa verkrijgbaar maar tegenwoordig zijn producten van het Amerikaanse Cleopatra label hier bij ons zeer schaars, of omzeggens onvindbaar. Schande, want er verschijnen best nog wel leuke releases op het label. Cleopatra is ook het label van vermaarde boxen ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : Bijbels zeemonster volgens Therion!

De trots van Zweden op het gebied van symphonic metal presenteert op 22 januari 2021 haar 17de studioalbum. U raadde het al, het gaat hier over Therion. Het nieuwe album zal ‘Leviathan’ heten, het zeemonster waarvan ook sprake in de Bijbel. Therion begon als death metal band anno 1991 met het album ‘Of Darkness …’. ...

lees meer...
NIEUWS 19/11/2020 : The Breath Of Life pakt uit met “Sparks Around Us”

The Breath Of Life, Belgisch langst meedraaiend gothic rock / heavenly voices groep zat niet stil tijdens de lockdown. Hun nieuwe album “Sparks Around Us” is een feit en dus kan de mooie stem van Isabelle Dekeyser met 11 nagelnieuwe nummers uw lockdown woonkamer weer met mooie muziekjes verfraaien. De cd is uit bij Wool E Discs ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...