casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Get Your Gun
Doubt Is My Rope Back To You
Alternative Rock
26/12/2017 : Get Your Gun - Doubt Is My Rope Back To You
Empty Tape  Empty Tape
26/12/2017, Danny Quetin

De Amerikaanse wapenlobby op een verkeerd been gezet. Het is niet omdat je band Get Your Gun heet dat ze daarom voorstanders zijn van legale wapendracht. Integendeel. Deze twee broers Westmark (eentje met lange baard, eentje gladgeschoren) zijn net van mening dat oorlog voeren in wat voor omstandigheid dan ook totaal uit den boze is. Laat dat meteen al onze aandacht trekken.

Get Your Gun kende zijn geboorte medio 2008 in Denemarken. Karig met zelfverheerlijking want hun website geeft niet veel prijs. Wat we wel weten is dat ze reeds in 2014 een eerste album uitbrachten met de naam The Worrying Kind. En onlangs verscheen hun tweede Doubt Is My Rope Back To You.

En dat album laat zich niet vangen door in één of ander muzikaal hokje te worden geduwd. Veelzijdig van aard. Richting Dark Rock aanleunend maar veel meer dan dat. Zo laat opener Love Like Feathers zich gedurende een goeie 5 minuten lijden door een magistrale opbouw die eindigt in een krachtig klanktapijt. Met een haast smekend maar uniek stemgeluid.

Net zo’n orkestratie kan je herbergen in Stray, organisch van aard, ondersteund door de onderlegger die durft refereren naar een aloude Hammond. Om zo even stil te vallen, en zich langzaam maar meeslepend weet te laten eindigen tot een heerlijke climax.

Met wat goede wil zou je het typerende stemgeluid van Andreas Westmark laten aanleunen met een Nick Cave. Maar dan minder doorleefd, meer gepolijst en zalvend. Haywire kent zijn donkere ondergrond. Met glansrol voor de gitaar, die niet veel distortion nodig heeft om te domineren. De onverwachte tempowisselingen zorgen voor iets onnatuurlijks maar is het ideale tegengif voor eventuele verveling. De klasse die Get Your Gun op dit album weet te brengen.

Bijzonder aangrijpend is de donkere schoonheid van Joy Of Recognition. De zwarte bladzijde vol depressie, de verontwaardiging van het leven an sich. Guur als de nevel bij vriesweer.

Doubt Is My Rope Back To You is dan ook het type album vol weemoed, gitzwarte melancholie dat in elke track onderling zijn tempo’s weet om te buigen en dan ook bijzonder creatief mag genoemd worden. Luister naar You’re Nothing en durf eens het tegendeel beweren.

Haast bezwerende vocalen die mogen beschouwd worden als deel van het instrumentarium, Open Arms haalt je voor een kleine 7 minuten weg uit de eigen leefwereld. En stuurt je zo richting iets wat nog dient ontdekt te worden. En waarbij afsluiter Enough For Everyone je nog een tiental minuten in die Nieuwe Wereld durft vast te houden. De wereld is niet mooi, de leefwereld van een band als Get Your Gun toont ook zijn donkerheid, waar depressie, miserie, mistroostigheid en droefenis je deelgenoot zijn. Toch is het daar heerlijk vertoeven.

Toegegeven, Nick Cave is een genie. Maar met Doubt Is My Rope Back To You weet het Deense Get Your Gun zich moeiteloos en met vakkundige tempowisselingen een meer dan evenredig alternatief te bieden.

Bandcamp

Website

Danny Quetin
26/12/2017

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...