casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.058 items

   

Genocide Organ
Tipping Point
Power Electronics
24/12/2020 : Genocide Organ - Tipping Point
Eigen beheer  Eigen beheer
24/12/2020, Dimi Brands

Aangezien u de feestdagen alleen moet vieren en de beleidsorganen luidkeels staan te roepen dat ze alle middelen zullen inzetten hierop toe te zien, zal u nog wel een pakje geld op overschot hebben liggen. Alhoewel, economisch gezien was 2020 ook voor u naar alle waarschijnlijkheid een rampjaar.

Mensen met eeuwig roze brilletjes die in hun domme naïviteit geloven dat bij het aanbreken van 2021 met de eerste vuurwerkschoten, of nee, dat mag ook niet, alle zorgen van de baan zijn en we een nieuwe tijd tegemoet gaan drukken we graag met de neus op realistische feiten: het dansen met de listige partner die paniek heet, zal zich nog zo’n jaar of twintig laten voelen. Zie maar dat je genoeg wc papier hamstert.

Nu, van die burgerlijke gehoorzaamheid heb ik vandaag niet veel gemerkt terwijl ik over de Antwerpse Meir liep: rijen wachtenden voor kledingwinkels doen niet alleen mij vermoeden dat iedereen als een kluizenaar de laatste weken van het jaar in zal gaan.

De politie wrijft zich alvast in de handjes en we vragen ons af of er ook veel katapulten verkocht zijn de afgelopen dagen. Kwestie van die aangekondigde drones uit de lucht te kunnen schieten. Oh ja, en bestel ook geen pizza want de griezel van het jaar, de Antwerpse gouverneur Kathy Berx (naar ik vernomen heb gatlikster van het bourgeois clubje Reuzengom) liet weten dat men het aantal bestellingen gaat tellen om te weten of er al dan niet van samenscholingen sprake is.

Dat Berx het dan vooral gemunt heeft op marginalen denken wij dan, voor wie anders is een afhaalpizza een feestmaaltijd?

Hoe die kerst- en eindejaarsperiode uiteindelijk zal worden, dat weten we binnen een paar dagen. Feit is wel dat thema’s als politiecontroles, geweld, avondklokken, burgerlijke ongehoorzaamheid en ga zo maar verder die dit jaar het feest van de vrede invullen, spek naar de bek zijn van Genocide Organ.

Reeds 35 jaar vormen deze thema’s ook een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hun veel geroemde power electronics.

Nu, wat die zak geld betreft: Genocide Organ bracht eerder dit jaar Tipping Point uit: drie cassettes met op elke kant 1 song. Zes singles dus uitgebracht in eigen beheer.

Deze box werd gemaakt ter gelegenheid van vier concerten in Amerika (Chicago en California) in april die om de voor de hand liggende reden gecanceld werden. Elk van deze cassettes was bedoeld om als single te worden uitgebracht op een van deze shows. Vraagprijs op Discogs varieert tussen de 150 en bijna 200 euro. We namen een kijkje op Tesco en zagen daar de box al niet meer in de catalogus staan (zo gaat dat nu eenmaal met de zelf uitgebrachte GO releases, zie bijvoorbeeld ook de GO Archive reeks) dus zal u op dit kanaal aangewezen zijn.

Maar dat dit stuk voor stuk singles zijn waar u in volle vertrouwen uw geld aan kan hangen, laat dat duidelijk zijn!

‘No Suicide Unit’ klinkt als een geüpdatete versie van ‘Klaus Barbie’, dé klassieker van Remember, wat door velen nog steeds gezien wordt als het ultieme meesterwerk van Genocide Organ.

‘Klaus Barbie’ lukte het om tot een clubhitje te schoppen, maar geloof ons op ons woord wanneer we stellen dat ‘No Suicide Unit’ pakken beter is!

Muzikaal kunnen beide nummers de vergelijking aan, maar dit nieuwe nummer blinkt uit in sterkere vocalen en samples. ‘Impotent Rage’ klink lekker old school zonder ook maar een seconde in herhaling te vallen. De dreiging die van ‘Small Boys Unit’ uitgaat bewijst dan weer dat Genocide Organ anno 2020 nog steeds de keizers van het power electronics genre zijn.

Lawaai dat zich als sluipend gif doorheen je aderen baant, dat is dan weer van toepassing op ‘Youth Bulge’.

Nog verder doorgedreven onderhuidse spanning kunnen we horen op de laatste tape die de nummers ‘Appropiate Action’ en ‘Affirmative Action’ herbergt.

Ondanks al het verdraaid lekkere wat de andere twee tapes ons gaven, valt deze derde tape onder de noemer ‘genadeschot’.

Zes ijzersterke nummers van een groep die de controverse niet schuwt. Social distancing is hun tweede natuur en maskers hebben ze altijd al gedragen: dat kan u ze alvast niet verwijten!

Genocide Organ

Dimi Brands
24/12/2020

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 16/05/2022 : Lacrimosa-zijproject Snakeskin brengt nummer tegen oorlog uit

'No More War', zo heet de nieuwe single van Lacrimosa-zijproject Snakeskin. Het is natuurlijk een reactie op de vreselijke oorlog die nu aan de gang is in Oekraïne. Het is een opmerkelijk nummer, want meesterbrein Tilo Wolff heeft zijn projecten altijd als apolitiek beschouwd. Op zich kan je wel wat maatschappijkritiek terugvinden ...

lees meer...
NIEUWS 16/05/2022 : Porta Nigra: 'Another bodymoving passage' afgelast; 'neofolk/industrial' editie gaat door

Nog maar net vierden we het tienjarig bestaan van Porta Nigra. We zijn blij om u te melden dat de organisatie uit Aarschot ook na een decennium doorgaat met het organiseren van topoptredens. De komende twee weken kan je in JH De Klinker in Aarschot terecht voor twee heel interessante edities van het festival. Op zaterdag 21 mei werd 'Another ...

lees meer...
FOTO'S : Red Zebra - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Ultra Sunn - @ This is not a dark fest. Lessines, 14/05/2022 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : PUSSY RIOT - Helaas begreep iedereen pas hoe Poetin is toen hij in Oekraοne een oorlog begon.

Pussy Riot haalt weer het wereldnieuws. Maria Oljochina - een van de leden van Pussy Riot die in 2012 tot twee jaar werkkamp veroordeeld werd na een subversief optreden in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou - is samen met haar vriendin in het geniep uit Rusland gevlucht. Dit betekent ook dat ze kan deelnemen aan de huidige tournee, ...

lees meer...
NIEUWS 12/05/2022 : Leden van Pussy Riot ontvluchten Rusland

Ze spelen op vrijdag 20 mei in Het Depot in Leuven. Pussy Riot werd wereldberoemd als feministische punkgroep met radicale performances nadat ze een anti-Poetin gebed opdroegen in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. Pussy Riot had het licht gezien in 2011 en was deel van de omvangrijke protesten die in 2011 en 2012 ontstonden toen Poetin ...

lees meer...
NIEUWS 12/05/2022 : IC3PEAK stelt nieuwe plaat 'Kiss of Death' voor in de Botanique

Een Russische groep die u best in het oog houdt is IC3PEAK. Dit duo – dat eerder in de experimentele elektronica en witchhouse opereert – heeft het al aan de stok gehad met de Russische overheid. De tekst van het nummer ‘Смерти больше нет’ ...

lees meer...
NIEUWS 12/05/2022 : Russische avantgardegroep Shortparis komt naar de Botanique

De Botanique heeft duidelijk een oog op interessante Russische groepen uit de tegencultuur. Shortparis is zo’n grensverleggende groep, en ze komen op 24 september naar de Brusselse concertzaal. De groep ontstaat in 2012 in Sint-Petersburg en had van meet af aan de ambitie om een nieuwe muzikale taal te ontwikkelen. Dat deden ze door ...

lees meer...
INTERVIEW : HΔGAR THE WOMB - Nu weten we tenminste dat ons publiek ons zal helpen als we zelf de teksten vergeten

Op zaterdag 20 mei spreken we weer af in het Leuvense Depot voor Breaking Barriers, het jaarlijks terugkerende punkfestival. Hägar The Womb zal er optreden, samen met Pussy Riot en Hetze. Hägar The Womb bestaat reeds sinds 1981. In 1987 gaven ze er de brui aan, maar in 2011 besloten ze de groep terug op te richten met enkel originele ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Dead Can Dance - ...Return of the Dancing Dead... Dead Can Dance in de Stadsschouwburg, Antwerpen, 20 april 2022

Het was geleden van in 2005 dat ondergetekende Dead Can Dance nog in levende lijve had gezien. De doortocht in 2013, in Vorst ‘Galmpaleis’ Nationaal -prima livealbum, dat wel- had ik immers gemist, evenals het concert in Cirque Royal in 2019... Ook deze keer scheelde het niet veel, doordat DCD wegens de Covid-pandemie zich genoodzaakt ...