casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.565 items

   

Geneviéve Pasquier
Louche Effect
Downtempo - Electro - Synthwave
28/01/2018 : Geneviéve Pasquier - Louche Effect
Ant-Zen  Ant-Zen
28/01/2018, Dimi Brands

Allereerst willen we vermelden dat we Geneviéve Pasquier altijd een sympathieke madam hebben gevonden.

Deze openingszin klinkt alsof ik me op voorhand reeds wens in te dekken, wat helaas ook het geval is.

Want hoe goed ik haar werk bij Thorofon ook vind, nog geen enkele keer wist ze me met haar solowerk volledig te bekoren.

Het is helaas ook het geval met Louche Effect, haar laatste soloworp die ondertussen al geruime tijd uit is.

Het is niet dat ik haar geen eerlijke kans gegeven heb, want sinds het verschijnen in september 2017 heeft deze ten huize (db) ruimschoots gelegenheid gekregen om zich te onderscheiden.

Moesten we punten geven op sensualiteit en op de zwoele sfeer, dan zou Louche Effect zeker en vast een resem sterren meer scoren, maar louter muzikaal valt er voor ondergetekende weinig opwindend te rapen.

De onderkoelde opener ‘Apesanteur’ kunnen we best smaken. Zeker de onderhuidse spanning die een voorbode lijkt te zijn van een opwindende gebeurtenis is hiervoor verantwoordelijk, helaas blijven we bij de rest wat volgt toch weer voornamelijk op onze honger zitten bij deze vierde langspeler van la Pasquier.

Hoewel de 80s synthpop van ‘Skydance’ muzikaal helemaal niet mijn ding te noemen is, gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat we dit nummer kunnen bestempelen als zijnde een lekkere hap. Ook het aan Die Form schatplichtige 'Misty Streets' horen we graag passeren.

Minder dromerig maar meer dansbaar, is het eveneens van catchy 80s minimal synth(pop) doordrongen ‘I Wanna’. Veel van onze lezers zullen dit weten te appreciëren, maar dit soort nummers is absoluut mijn dada niet.

Dat het ook té zweverig kan, bewijst ‘My Dear Fellow’ dat de bal toch duchtig mis weet te slaan. De ijskoude synth ballad ‘Louche’, voorkomt in ware Ultravox stijl gelukkig erger.

Zo gaan degelijke nummers en missers broederlijk naast elkaar hand in hand. Net wanneer ‘Louche’ de meubelen wist te redden, loert het banale ‘Sandscapes’ om de hoek, gevolgd door het absolute dieptepunt (wat mij betreft) van Louche Effect: ‘Gin Tonic’. Hitgevoeligheid heeft het nummer met hopen, maar de meerwaardezoeker heeft hier verder weinig aan. Vaag doemt zelfs Vive La Fête in gedachten op, en wanneer zij in het gezichtsveld van ondergetekende komen, rent deze wild krijsend snel weg.

Nee dan liever de met pluimen getooide diva die we horen tijdens ‘Enjoy Your Life’. Geniet van het leven, inderdaad. We gunnen ook Geneviéve haar pleziertje maar zoals u ziet zijn we maar half tevreden over het resultaat.

Zo komt ze met haar solowerk figuurlijk nog het meest in de buurt van een artieste als Miss Kittin. Dit Franse katje vonden we aan de zijde van The Hacker ook subliem (conform Pasquier met manlief Daniel Hofmann bij Thorofon), maar van het solowerk van Caroline Hervé is bitter weinig blijven hangen.

Toen we Geneviève vorig jaar aan het werk zagen op het WGT en er na een nummer of vier al de brui aan geven wegens de nogal makke en saaie vertoning zagen we dit reeds als een teken aan de wand dat wat mij betreft alleen maar bevestigd wordt door Louche Effect.

Ook van Louche Effect blijft weinig hangen, niet alleen bij mij maar ook bij mensen die zich meer fan noemen, zo ontdekte ik na proefondervindelijk onderzoek.

Maar desalniettemin blijven we je een sympathieke meid vinden, beste Geneviéve...

Geneviéve Pasquier

Dimi Brands
28/01/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 19/01/2021 : Ground Nero: In The Blood

Hij is er gekomen. De nieuwe single van Ground Nero werd gisteren voorgesteld op het radioprogramma De dag des oordeels en werd daarna promt ook op YouTube gedeeld. Het is even wennen aan de stem van de nieuwe zanger, want de single is ook het eerste nummer dat uitkomt sinds Gwijde Wampers de groep verlaten heeft en vervangen werd door een ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Nieuwe single van Ground Nero met nieuwe zanger

Ground Nero heeft zich met hun vorige plaat 'Divergence' tot de top van de Belgische gothic rock verheven. Twee jaar later staat er een nieuwe plaat in de steigers. De eerste single uit de nieuwe plaat, die vooralsnog in een dichte waas van geheimzinnigheid omhuld is, wordt maandagavond op het radioprogramma De dag des oordeels voorgesteld. Het ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : Xtort ziet alles zwart

Hopelijk bent u al vertrouwd met Xtort, het Nederlandse industrialproject van Piet Snijders. Xtort is onder meer de drijvende kracht achter Wave Invasion, een organisatie die verschillende groepen uit de Nederlandse en Belgische wave scene promoot. Wel, die Xtort heeft nu een nieuwe single: 'Zwart'. Xtort had tot nu toe al liedjes ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2021 : 32 Ohm maakt nummer over Dunkirk Beach

Blijven we nog even bij Wave Invasion. Een andere groep uit de Wave Invasion-stal is 32 Ohm. 32 Ohm, dat is die groep Nederlanders die hun muziek 'Meuse-Rhine Delta Wave' noemen. Al sinds 1992 maken ze aangename new wave, en ze deinzen er niet voor terug ernstige onderwerpen aan te snijden in hun nummers. In hun nieuwe single 'Dunkirk ...

lees meer...
NIEUWS 13/01/2021 : Manifest van Mantus

In 1997 zag Mantus het levenslicht ergens in Keulen. Twee jaar geleden verscheen het dubbelalbum ‘“Katharsis” / “Pagan Folk Songs. Om dit jaar goed in te zetten heeft Martin Schindler een nieuw album in petto, dat binnen enkele weken verschijnt. ‘Manifest’ staat terug bol van donkere landschappen, gekaderd ...

lees meer...
INTERVIEW : LUC WAEGEMAN - Passie en bezieling, daar draait het om.

De verrassende (en toch ook weer niet) nummer 1 in mijn eindejaarslijstje: de Limburgers van Kregel! Een interview met hen kon je hier reeds lezen, daarom leek het ons het ideale moment om eens een babbeltje te slaan met hun werkgever. Wagonmaniac Music bracht namelijk naast de 4 Kregel EP’s nog tal van sterk materiaal uit, en dit in ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Goethes Erben - Online uitzending NCN Special in lockdown

Een online concert van Goethes Erben, en dat terwijl er in Duitsland een strenge lockdown aan de gang is? Neen, dat is het niet. Het concert dat op zaterdag 26 december werd uitgezonden, was eigenlijk al eerder opgenomen, met name op 4 september, toen Goethes Erben optrad op het NCN festival in de buurt van Leipzig. Het gaat om een concert ...