casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.161 items

   

Gender Trouble
Chokehair
Noise - Techno - Trance
09/01/2017 : Gender Trouble - Chokehair
Dark Vinyl Records
09/01/2017, Dimi Brands

De prijs voor origineelste persbio van het afgelopen jaar is ongetwijfeld weggelegd voor het nieuwe project Gender Trouble.

Bestaande uit het duo R. Loren (Pyramids, Sailors With Wax Wings, White Moth) en Faith Malimba (Black Doll) sprak men in termen als “even schatplichtig aan Tiësto als aan The Rita”, “als Little Richard muziek begon te maken in 1990, zou hij geklonken hebben als Gender Trouble.”, alsook vonden we er een stukje uit de B-52’s tekst van het nummer ‘Dance This Mess Around’ in terug: “Why don’t you dance with me, I’m not no Limburger!”, broederlijk naast een quote uit een interview met Romain Perrot, de man achter een van de grote namen uit het harsh noise wall genre, Vomir.

Met zo een tekst lukt het natuurlijk om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren, en voornamelijk die zogenaamde kruising tussen Tiësto en The Rita deed ons toch even met de ogen knipperen, om ons er van te vergewissen dat we het allemaal wel goed gelezen hadden.

Tiësto zal iedereen wel kennen, maar The Rita is zelfs voor veel doorwinterde Dark Entries lezers eerder een nobele onbekende.

Wanneer ik jullie vertel dat dit een van de grote namen uit het (even bejubelde als verguisde) harsh noise wall genre is, weet u meteen waarom de combinatie van de twee ons nogal verbaasde.

We konden op voorhand ons er moeilijk een voorstelling van maken, hoe dit allemaal wel vermocht te klinken, maar we moeten zeggen dat de twee tracks (elk goed voor een dikke twintig minuten het stuk) inderdaad klinken zoals Gender Trouble het in zijn bio belooft.

Twee trance nummers die ingebed zijn in een monotone noise-ruis waarbij het duo nog steun krijgt van Kenneth Parker en Ashley Scott Jones, maar wat vooral leuk is, is dat voor ieder nummer een (gekende) zangeres spookachtige klanken mag droppen in de bevreemdende mix. Zo mogen zowel de tot de verbeelding sprekende Scout Pare Phillips als de evenzo intrigerende Marissa Nadler de twee songs nog dat tikkeltje cachet meegeven.

Maar wat Gender Trouble, met groepslogo dat een samenraapsel lijkt van de USSR vlag en het logo van ons eigenste Onrust, hier muzikaal presteert spreekt toch nog het meest van al tot de verbeelding.

Wie vroeger nog met bandopnemers aan de slag was, en op oude cassettes telkens bleef ‘overnemen’, kent wel het fenomeen van nummers die op den duur boven andere begonnen uit te klinken. Voor wie dit als chinees in de oren klinkt, is een omschrijving als: een paar millimeter naast de juiste frequentie naar TopRadio luisteren, een even treffende gelijkenis.

Of als iemand met een raveverleden die zich begint te interesseren in noise, of omgekeerd zo u wil. Breezersletjes die de Zillion of Boccaccio ontgroeit zijn, en andere horizonten willen verkennen, maar hierbij toch nog nostalgisch met één been in het verleden staan.

Helaas is er online geen video- of audioclip voorhanden om jullie hiermee te laten kennismaken, want deze opmerkelijke hybride moet je gewoon zelf gehoord hebben.

Of we dit nu goed vinden of niet, daar zijn we zelf nog niet helemaal uit. Dat het hier twee opmerkelijke nummers betreft, daar valt geen ontkennen aan. We zijn dan ook razend benieuwd wat we hier verder nog van mogen verwachten.

Dimi Brands
09/01/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Aanstaande zaterdag Dwaalspoor.

Liefhebbers van een portie dark ambient, neofolk, death industrial, martial en meer van dit bombastische lekkers hebben al lang 17 november met dikke viltstift in hun agenda aangekruist. Dan kan u immers in het Nederlandse Alpen aan den Rijn genieten van de -helaas- laatste editie van het fijne festival Dwaalspoor. Op de affiche het Noorse ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Underviewer en the obsCURE in Retie

In de Stille Kempen hoeft het niet altijd rustig te blijven. Het is een organisatie als Dark Balloon gegund om op gepaste tijden de orde aldaar te verstoren. Een organisatie die er in slaagt gedurfd te programmeren in thuisbasis Retie. Zaterdag 17 november mag het JK2470 in Retie dan ook weer het heimat zijn voor twee uitzonderlijke ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Killing Joke en Tyske Ludder op W-fest

U dacht dat W-fest reeds alles had om te imponeren. Wel, het kan nog altijd beter. De afgelopen dagen werden nog twee kleppers aan de affiche toegevoegd. Killing Joke is een absolute klepper in het post-punk genre. Ze begonnen eind jaren 70 met de rauwe punk van 'Requiem', deden het later wat zachter aan en scoorden een wereldhit met ...

lees meer...
NIEUWS 14/11/2018 : Zaterdag So What Fest met Funeral Dress, Bollock Brothers en Sex Pistols Experience

So What Fest. Na een eerste editie verleden jaar, geven ze er ook dit jaar een lap op. Op zaterdag 17 november gaat de tweede editie door, en er is weer een keure aan punkgroepen uitgenodigd. Met zelfs een specialeke: Funeral Dress heeft aangekondigd een sabatical te nemen in 2019 en speelt zodoende voor de laatste keer in een club tot 2020 ...

lees meer...
FOTO'S : Theatre of Hate - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Kids - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Tv Smith - @ Breaking Barriers, Depot Leuven 10/11/2018 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 13/11/2018 : Vrijdag Dark Entries Night met La Scaltra (gothic rock)

Op vrijdag 16 november gaat de 25ste Dark Entries Night door in de Gentse Kinky Star. En we breken daarbij de regels. Op de affiche staat uitzonderlijk slechts één groep en dan nog een buitenlandse, terwijl we doorgaans twee Belgische groepen programmeren. Verwacht van ons geen zure oprispingen over het behouden van onze tradities, ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
INTERVIEW : 40 JAAR THE NAMES - We hebben het geluk dat iedereen nog in leven is, terwijl veel van onze vrienden bij Factory Records gestorven zijn.

40 jaar new wave is ook 40 jaar The Names, de Belgische groep die het tot op Factory Records schopte en hits had met ‘Calcutta’ en ‘Nightshift’. De verjaardag wordt gevierd met een groots jubileumconcert met tal van verrassingen op 24 november in Drogenbos. Zanger Michel Sordinia tilde al een tip van de sluier op voor ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : LENE LOVICH BAND, MORGAN KING, KIRSTEN MORRISON - 40 jaar Lucky Number, B52, 1/10/2018

40 jaar new wave. Aan het indrukwekkende lijstje namen van groepen die in 1978 gevormd zijn – we vermelden slechts The Cure, Bauhaus, DAF, OMD, Siglo XX, De Brassers, The Names, Clock DVA, Dead Kennedy’s, Echo & The Bunnymen en Minny Pops – voegen we graag Lene Lovich toe. De dame – intussen 68 – viert dit ...

lees meer...
INTERVIEW : ENZO KREFT - Ik blijf hopen dat we het tij kunnen keren, maar ik vrees dat de aarde nu al wraak neemt op wat we haar hebben aangedaan.

35 jaar geleden bracht Enzo Kreft twee minimal synth ep's uit. Toen rond 2010 bleek dat er nog steeds interesse was voor zijn werk van toen, besloot hij het project nieuw leven in te blazen. Er volgden nieuwe platen uit in 2016 en 2017. En sinds een klein jaar is Enzo Kreft - dat totnogtoe en zuiver studioproject was - ook op de planken. ...