casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Front Line Assembly
Mechanical Soul
EBM - Industrial - Techno
19/02/2021 : Front Line Assembly - Mechanical Soul
Metropolis Records  Metropolis Records
19/02/2021, Danny Quetin

De staat van dienst voor een band als Front Line Assembly hoeft nergens meer bewezen te worden. Actief sinds ergens 1986 als buurjongens van Skinny Puppy, productief in elektronische groothandel waar de danspasjes meerdere male werden bijgeleverd. Vele watertjes doorzwommen ook, met een blijvende herinnering aan het overlijden van Jeremy Inkel.

Front Line Assembly (vrienden mogen FLA zeggen) de kneepjes van het vak uitleggen hoeft niemand meer, daarvoor staan ze al veel te lang aan de top van eigen firmament. Vooruitstrevende Industrial / EBM die zichzelf bij ieder album altijd wel wat weet heruit te vinden.

Ook zo met Mechanical Soul, waar wordt gewedijverd met vernieuwende elektronica. Al kan dat ook wel eens nefaste gevolgen hebben voor de die-hard-fan. Een renovatie van eigen kunnen doet wel eens afbreuk aan het DNA waar ze mee grootgebracht werden.

Mechanical Soul kan je zo ook beschouwen als een herbronning voor FLA. Gaandeweg het album wordt de kaart getrokken van de ingehouden elektro. New World, Alone en Time Lapse zijn zo van die bedaarde tracks waar de dansvloer een lege plek blijft.

Opvallend ook waar FLA in vroegere jaren zelf de richting wist te bepalen en in tegenwoordige tijd hun mosterd moeten zoeken in andermans wasmand. Opener Purge bijvoorbeeld speelt opvallend leentjebuur bij Pursuit van Gesaffelstein.

Vergis je echter niet, er zitten heus nog wel eigengereide en vooral dansbenen strekkende nummers op dit album. Glass And Leather kent zijn techno-structuren maar vooral Unknown drukt de stempel af van hoe Front Line Assembly jarenlang gekend is. Met de bijbehorende vocoder-stem.

Rubber Tube Gag drijft voort op de minimal tech terwijl Stifle zich te goed doet aan de gitaren van Dino Cazeres van Fear Factory.

De ander gastmuzikant heet Jean-Luc Demeyer, u wel gekend van Front 242 en Underviewer. Een track als Barbarians had net zo goed op Wonders And Monsters kunnen staan. Dat Front Line Assembly al wel eerder de beide werelden der EBM en Techno weet te verbasteren wordt nog eens bevestigd op Komm, Stirbt Mit Mir.

Afsluiter Hatevol stond al op het album Wake Up The Coma, hier voldaan in een Black Asteroid Mix.

Met Mechanical Soul van Front Line Assembly wordt een bont allegaartje gecreëerd dat nieuwe horizonten met reeds gekende elektronische zwierigheid combineert. Gefundenes fressen voor nieuwkomers, iets om voorzichtig mee om te gaan voor de gevestigde fan.

Bandcamp

Facebook

Danny Quetin
19/02/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...