casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Fotocrime
South Of Heaven
Electro - Post Punk
25/01/2021 : Fotocrime - South Of Heaven
Profound Lore Records  Profound Lore Records
25/01/2021, Danny Quetin

Op zijn paspoort staat nog steeds Ryan Patterson maar als het gaat om de identiteit waarvan hij met zijn band Fotocrime wil aangesproken worden doe je dat best gewoon als R. Er zal wel een reden zijn voor deze bewuste anonimiteit, en wel omdat hij zijn eigen verleden wil laten rusten. Een verleden dat vooral gekenmerkt werd door zijn metal-band Coliseum.

Want wat R doet met Fotocrime is gedurende inmiddels al enkele jaren de speurtocht naar hoe nu precies die gothic en postpunk in elkaar zit. Dat hij zulks al wel aardig onder de knie heeft mocht hij al bewijzen met de EP ‘Always Night’ en het eerste full-album ‘Principle Of Pain’.

Met zijn tweede album South Of Heaven maakte hij de overstap naar het Profound Lore-label en even dachten we dat hij daarmee terug de richting van metal en rock ging opzoeken. Niet dus, ook op deze South Of Heaven verkent hij verder de paden van de postpunk. Daarin vooral onderzoekend wat er met elektronische randapparatuur zoal kan verwezenlijkt worden.

South Of Heaven mag vanuit die context zeer verscheiden klinken. Daarbij hulp krijgend van heel wat sessiemuzikanten. Opener Invisible is de samenwerking met Metz-drummer Hayden Menzies, gitarist Erik Denno van Kerosine 454 en de backing vocals van Channels-zangeres Janet Morgan. Het geheel klinkt desondanks eerder wat sober.

Met gelukkig al meer rock and roll in Foto On Wire. Hoe we Fotocrime nog het liefst horen is met Love Is The Devil dat handig gebruik maakt van een uitgebreid arsenaal instrumentaria. Waarbij ook Mother er weer bij mag zijn, de troetelnaam van hun drumcomputer. Ook het krachtige Chaos & Cosmos kan hier mee wedijveren.

Het is ondertussen algemeen geweten dat het begrip ‘Postpunk’ vele gedaanten kent. De verschillende facetten er van zijn ook op dit album goed hoorbaar. Up Above The World klinkt zelfs poppy, terwijl Hold Me In The Night met behulp van piano en harp zowaar een zalvend rustpunt kent.

De spielerei met elektronica drijven de toon in het matige Never Fall Out Of Love en het op hol geslagen Tough Skin als afsluiter. Voeg daarbij nog het charismatische Expulsion From Paradise en het doorgedreven Blue Smoke en je krijgt een album dat niet overal weet te overtuigen maar vooral door zijn diversiteit een meerwaarde kan bieden.

Voor de hemel zullen we waarschijnlijk nooit een toegangsticket krijgen, met deze South Of Heaven van Fotocrime zijn we al tevreden als mogelijk alternatief.

Bandcamp

Facebook

Website

Danny Quetin
25/01/2021

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...