casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Fotocrime
Always Night
Gothic - Post Punk
25/02/2018 : Fotocrime - Always Night
Golden Antenna  Golden Antenna
25/02/2018, Danny Quetin

Ingewijden uit de metalen snarengitaren zijn ongetwijfeld wel vertrouwd met een band als Coliseum. Uit Kentucky Fried Chicken geschoeide rock met punkinvloeden. Wat dit dan weer te doen heeft met de postpunk van Fotocrime is weer een ander verhaal.

Het is namelijk Ryan Patterson van Coliseum die deze band heeft opgericht, in het gezelschap van Nick Thieneman van Young Widows en van Shelley Anderson van gewoon haarzelve.

Een band als Fotocrime valt dan ook nergens te vergelijken met wat Patterson deed met Coliseum. Fotocrime moet het namelijk vooral hebben van een geluid dat zijn weg zoekt in de grondbeginselen van gothic en postpunk. Om het vooral veralgemeend te vertalen.

En daar is een reden voor. Patterson was vooral geïnteresseerd in het elektronische aspect dat deelgenoot is geworden van het genre. Net zoals The Sisters Of Mercy hun drumcomputer een naam gaven doet Fotocrime dat ook. Al werd het bij hen ‘Mother’. Als een moeder die zorgt draagt voor het ritme van haar eigen kinderen.

De oprichting van Fotocrime leverde begin 2017 al een eerste single op, Always Hell / Plate Glass Eyes. Twee tracks die ook te vinden zijn op deze EP Always Night. En waarbij het eerste een postpunk-track is met meer dan voldoende ritmiek en melodie. En het tweede een heerlijk doordravend, maar met zijn ongeveer 2,5 minuten net iets te kort van aard zijnde, straf nummer is. De toevoeging van de elektronica waar het om draait, heeft zich in beide tracks haast verontschuldigend verscholen in een licht doorschijnende achtergrond.

De visioenen van de dodelijke kus weet zich met een aanstekelijk Duplicate Days te manifesteren, terwijl At Play In The Night Tide al iets meer elektronica durft prijs te geven. Met een glansrol voor Shelley Anderson als bassiste / backing vocaliste en Patterson die vocaal klinkt als een mengeling tussen Bowie en Artaud Seth.

En dan toch die elektronica : In The Trance Of Love is helemaal voorzien van de bits en bytes, waar gitaar en bas overbodig zijn. Een nieuw territorium afbakenend dat ondanks zijn beperking ergens toch weer de sfeer van de gothic-hoogdagen weet weer te geven. En waarbij Shelley Anderson voor een stuk de bas omruilde voor de microfoon.

Af afsluiter ook weer iets wat je niet zou verwachten. De soundtrack van een voorleesverhaal dat je best niet aan je kinderen kenbaar maakt. Mother waakt er wel over. Begeesterend en atmosferisch, donker en experimenteel. Zoiets als een Devil And The Universe meets Leonard Cohen. Van de hand van Ben Chrisholm, multi-instrumentalist en producer voor Chelsea Wolfe. Ontdek de smoky noir in de Continental Mix van Tectonic Shift.

Dat Ryan Patterson een groot verleden heeft als muzikant mag duidelijk zijn. Met Fotocrime en de EP Always Night doet hij iets wat voor hem ook nieuw is. Maar zijn gedrevenheid en interesse in de postpunk maakt van dit mini-album alvast iets om uit te kijken wat verder nog volgen gaat.

Facebook

Bandcamp

Danny Quetin
25/02/2018

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...