casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.723 items

   

For Against
Never Been
Post Punk
03/07/2010 : For Against - Never Been
Words on music
03/07/2010, Didier Becu

Je hebt zo van die groepen die enkel gekend zijn bij een handjevol mensen maar degene die het kennen zijn er dan ook laaiend enthusiast over.

For Against is zeker ook zo van die groepen, ik bedoel maar : ik moet nog de eerste mens tegenkomen die For Against kent en niet van hun houdt!

Reeds van 1984 begon For Against in Nebraska aan hun post-punkavontuur dat grotendeels geïnspireerd was door de koude Factorybands en het dromerige 4-AD.

Het leverde hun meteen een deal op met het Amerikaanse Independent Records dat door vele kenners aanzien wordt als de Amerikaanse tegenpool van Factory.

Na een paar line-upwisselingen en 8 lp’s zijn de Amerikanen terug met een nieuwe lp en de lijn van dreampop en shoegaze wordt hier weer verder getrokken.

For Against heeft reeds 25 jaar een patent gehad op de typische ingetogen dreampop dat eigenlijk wel naar Engelse voorbeelden lonkt (Pale Saints, Felt, Dif Juz) en dat is op hun negende cd niet anders.

Hier krijg je negen nummers die je wegvoeren op een wolkenveld van shoegazegitaren en het leuke (of is dat nu het tragische?) is dat in tijden van een shoegazeboom één van de moedergroepen van dit genre terug een beetje onopgemerkt op het toneel verschijnt met een onmisbaar dreampopwerkstukje.

Kopen deze cd!

www.myspace.com/foragainst

Op de website van het label kun je een paar mp3’s meepikken, dit label heeft ook hun eerste cd’s “Echelons”, “December” en “In the marshes” heruitgebracht.

www.words-on-music.com

Didier Becu
03/07/2010

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Gary Numan rekent af met heiligen en leugenaars

Gary Numan heeft een nieuwe plaat in de pijplijn. Op 21 mei komt 'Intruder' uit, een conceptplaat die voortbouwt op 'Savage' uit 2017. Waar 'Savage' handelde over een planeet die heropgebouwd moest worden nadat de klimaatverandering alle mogelijke rampen op de mensheid had afgestuurd, gaat 'Intruder' nog een ...

lees meer...
NIEUWS 13/04/2021 : Natuur neemt maatschappij over in laatste video van Enzo Kreft

Het coronavirus is een middel van de natuur om wraak te nemen op de mens. Dat moet zowat de centrale stelling zijn van 'Different World', de laatste plaat van Enzo Kreft. Het is opnieuw een diepzinnige conceptplaat geworden, met deze keer als thema de coronapandemie, maar die ook voortbouwt op vorige werken als 'Turning Point', ...

lees meer...
NIEUWS 12/04/2021 : Gert Kleinpunk weet het: morgen gaat het beter!

Vindt u ook dat er nood is aan perspectief in deze veel te lang aanslepende coronacrisis? Dan raden we u aan om uw oor te luister te leggen bij Gert Kleinpunk. Hij weet immers dat het morgen terug beter zal gaan, en voor dat nummer heeft hij ook een prachtige clip gemaakt, aan de tafel gezeten met zijn companen Ezra (accordeon), Yorick (cajon) ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...