casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.311 items

   

For Against
Never Been
Post Punk
03/07/2010 : For Against - Never Been
Words on music
03/07/2010, Didier Becu

Je hebt zo van die groepen die enkel gekend zijn bij een handjevol mensen maar degene die het kennen zijn er dan ook laaiend enthusiast over.

For Against is zeker ook zo van die groepen, ik bedoel maar : ik moet nog de eerste mens tegenkomen die For Against kent en niet van hun houdt!

Reeds van 1984 begon For Against in Nebraska aan hun post-punkavontuur dat grotendeels geïnspireerd was door de koude Factorybands en het dromerige 4-AD.

Het leverde hun meteen een deal op met het Amerikaanse Independent Records dat door vele kenners aanzien wordt als de Amerikaanse tegenpool van Factory.

Na een paar line-upwisselingen en 8 lp’s zijn de Amerikanen terug met een nieuwe lp en de lijn van dreampop en shoegaze wordt hier weer verder getrokken.

For Against heeft reeds 25 jaar een patent gehad op de typische ingetogen dreampop dat eigenlijk wel naar Engelse voorbeelden lonkt (Pale Saints, Felt, Dif Juz) en dat is op hun negende cd niet anders.

Hier krijg je negen nummers die je wegvoeren op een wolkenveld van shoegazegitaren en het leuke (of is dat nu het tragische?) is dat in tijden van een shoegazeboom één van de moedergroepen van dit genre terug een beetje onopgemerkt op het toneel verschijnt met een onmisbaar dreampopwerkstukje.

Kopen deze cd!

www.myspace.com/foragainst

Op de website van het label kun je een paar mp3’s meepikken, dit label heeft ook hun eerste cd’s “Echelons”, “December” en “In the marshes” heruitgebracht.

www.words-on-music.com

Didier Becu
03/07/2010

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...