casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.081 items

   

Flowers For Bodysnatchers
Love Like Blood
Dark Ambient - Drone - Hedendaags klassiek - Veldopnames
22/08/2018 : Flowers For Bodysnatchers - Love Like Blood
Cryo Chamber  Cryo Chamber
22/08/2018, Dimi Brands

Wanneer we de grote wave encyclopedie in ons hoofd raadplegen onder het kopje ‘LOVE’, vinden we bij ‘LOVE LIKE BLOOD’ de volgende 2 beschrijvingen:

  1. Grootste hit van de Britse band Killing Joke.

  2. Duitse gothic rock groep.

Daar mag vanaf nu nog een derde definitie bij, namelijk:

3. Fantastische dark ambient plaat van Flowers For Bodysnatchers.

Opener ‘The Obscure You Deserve’ grossiert in melancholische pianoklanken, als een mijmerende jammerklacht over een verloren geliefde.

Het is een opmerkelijke trend die we de laatste tijd zien opduiken bij vele releases op Cryo Chamber: het vermengen van neoklassieke geluiden met dark ambient. Een combinatie die ook hier weer een schot in de roos blijkt te zijn.

Met een projectnaam als Flowers For Bodysnatchers wéét je gewoon dat het vroeg of laat wel grimmig zal worden en dat moment laat niet lang op zich wachten.

De onderhuidse spanning die zich al vanaf de rustige opener laat gewaarworden, komt na een vijftal momenten helemaal aan de oppervlakte, om vanaf dan stevig zijn greep op de luisteraar te behouden.

Love Like Blood, we mogen de titel gerust letterlijk nemen, want deze liefdesliedjes uit de koker van Duncan Ritchie laten ook hun licht (figuurlijk dan, want het genre indachtig zijn deze 9 stukken van het donkerste soort zwart) schijnen over de schaduwkant van de liefde. Hier wordt liefde verloren, gevonden, om vervolgens weer te verliezen.

Een titel als ‘A Disease Called Love’ is in deze veelzeggend. Maar dat niet alleen, wat een heerlijk nummer heeft FFB hiermede geschreven!! Volgestouwd met field recordings (opnames uit de onderbuik van Tokyo, alwaar Ritchie nog gewoond heeft) en ook horen we hier een ratel hevig van jetje geven, als ware het om de listige, slangachtige kant van ‘de liefde’ te symboliseren.

Mooi in het midden, een strategische plaats zo blijkt, vinden we ‘To The Loveless’. Want hoe negatief, cynisch of pessimistisch je ook mag wezen: zonder liefde red je het niet in dit bestaan. Noem het gerust een sleutelnummer en met zijn aanzwellende bombast, field recordings en verschillende wendingen (let vooral op de bloedmooie strijkers die vanaf middenstuk de hoofdrol opeisen) een nummer waar wij stante pede verliefd op worden.

Niet alleen voor neoklassieke accenten maar ook voor futuristische ritmes is er een plaats op dit veelzijdige album (‘The Life I Ruin’).

Wie zit te wachten op een zwak moment is er aan voor de moeite, want Love Like Blood rijgt het ene hoogtepunt na het andere aan elkaar. Het mooie artwork van de cd bevat een sterk beeld dat de inhoud mooi samenvat en vormt de spreekwoordelijke kers op deze verrukkelijke taart.

Bakkerij Cryo Chamber heeft ons zo al vele lekkernijen geserveerd, en we raden iedere dark ambient liefhebber dan ook ten stelligste aan om eens een blik te werpen op de lijvige catalogus van het genre.

‘Time Shall Heal No Wounds’ leert ons de afsluitende track van dit album, en zo ook niet de terugkeer van de melancholische piano die ook de plaat mocht aftrappen. Maar laat dat u niet weerhouden in uw nimmer aflatende zoektocht om de ware liefde te vinden.

Flowers For Bodysnatchers

Dimi Brands
22/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : Jubel en juich! Then Comes Silence kondigt nieuw album aan!

Veel te onderschat, tenminste dat is mijn oordeel over deze Zweedse Then Comes Silence, die met “Machine” een nieuw album aankondigt, dat vooraf wordt gegaan door de single ”We Lose The Night”, waarmee u via onderstaande clip kunt kennismaken. Voor Europa staat SPV in voor deze release. Op 25 april speelt Then Comes ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : “Quasar” is de naam van de nieuwe van Ataraxia

De lente klopt al aardig op de deur, al zult u nog een beetje geduld moeten hebben vóór de nieuwe Ataraxia - die zowel digitaal als fysiek in een digipak en op vinyl verschijnt én als hard cover digibook gelimiteerd op 400 exemplaren - uw muziekverzameling kan aanvullen. Mysterieus als vanouds, maar opgebouwd rond een ...

lees meer...
NIEUWS 16/02/2020 : 14 maart E-Tropolis Festival in Oberhausen

Voor de grotere festivals moet u af en toe ook een keertje bij de oosterburen naar binnen kijken. Traditiegetrouw vindt in de late winter het E-Tropolis Festival plaats, dit jaar op zaterdag 14 maart met in een glansrol (headliner) onze eigenste Front 242. Plaats van het gebeuren: de Turbinenhalle in Oberhausen (niet zo heel ver weg van ...

lees meer...
NIEUWS 15/02/2020 : Jesus And Mary Chain brengt 'Darklands' integraal in de AB

The Jesus And Mary Chain zijn rzanedsnel bekend geworden, midden in de jaren 80. Hun debuut 'Psychocandy' werd onmiddelijk een succes. De muziek is dan ook zeer aanstekelijk. Een paar eenvoudige akkoorde overstemd door noise en feedback, en daarachter zeemzoete melodiën en weemoedige teksten. Het succes kende evenwel ook een weerzijde. ...

lees meer...
NIEUWS 10/02/2020 : Spits uw antennes voor AntennA.

De term experimentele muziek is een vlag die vele ladingen dekt. De kans dat u binnen deze weelderige wildgroei de bomen door het bos niet meer ziet, is dan ook niet gering. Gelukkig bestaan er dan evenementen zoals het AntennA Festival alwaar men ons laat kennismaken met een uitgebreide staalkaart van wat je onder de noemer experimentele ...

lees meer...
INTERVIEW : ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO - Evenementen zoals Porta Nigra zijn noodzakelijk!

Met Let’s Play (Two Girls & A Goat) leverde Ordo Rosarius Equilibrio wederom een ijzersterk album af. Frontman Tomas Petterson omschreef het zelfs als zijnde “de finale versie van zijn project.” Binnen enkele maanden keren de Zweden terug naar Aarschot alwaar ze het Porta Nigra festival mogen afsluiten. Voer genoeg ...

lees meer...
FOTO'S : Fïx8:Sëd8 - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Grausame Töchter - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Lapis Exilis - @ Downhill CD Release Party, Oefenbunker Landgraaf 25/01/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : 40 jaar Joy Division in Plan K - Verrassingsoptreden Ground Nero op mythische plek

Plan K is een zaal die met geschiedenis beladen is. 40 jaar na het optreden van Joy Division in deze zaal wordt een speciale avond gehouden, die slechts voor weinigen bestemd is. Op 17 januari 1980 speelde de groep rond Ian Curtis hier immers voor de tweede en laatste keer. Een van de aanwezigen was Philippe Carly, die foto’s nam van ...