casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.239 items

   

Flowers For Bodysnatchers
Love Like Blood
Dark Ambient - Drone - Hedendaags klassiek - Veldopnames
22/08/2018 : Flowers For Bodysnatchers - Love Like Blood
Cryo Chamber  Cryo Chamber
22/08/2018, Dimi Brands

Wanneer we de grote wave encyclopedie in ons hoofd raadplegen onder het kopje ‘LOVE’, vinden we bij ‘LOVE LIKE BLOOD’ de volgende 2 beschrijvingen:

  1. Grootste hit van de Britse band Killing Joke.

  2. Duitse gothic rock groep.

Daar mag vanaf nu nog een derde definitie bij, namelijk:

3. Fantastische dark ambient plaat van Flowers For Bodysnatchers.

Opener ‘The Obscure You Deserve’ grossiert in melancholische pianoklanken, als een mijmerende jammerklacht over een verloren geliefde.

Het is een opmerkelijke trend die we de laatste tijd zien opduiken bij vele releases op Cryo Chamber: het vermengen van neoklassieke geluiden met dark ambient. Een combinatie die ook hier weer een schot in de roos blijkt te zijn.

Met een projectnaam als Flowers For Bodysnatchers wéét je gewoon dat het vroeg of laat wel grimmig zal worden en dat moment laat niet lang op zich wachten.

De onderhuidse spanning die zich al vanaf de rustige opener laat gewaarworden, komt na een vijftal momenten helemaal aan de oppervlakte, om vanaf dan stevig zijn greep op de luisteraar te behouden.

Love Like Blood, we mogen de titel gerust letterlijk nemen, want deze liefdesliedjes uit de koker van Duncan Ritchie laten ook hun licht (figuurlijk dan, want het genre indachtig zijn deze 9 stukken van het donkerste soort zwart) schijnen over de schaduwkant van de liefde. Hier wordt liefde verloren, gevonden, om vervolgens weer te verliezen.

Een titel als ‘A Disease Called Love’ is in deze veelzeggend. Maar dat niet alleen, wat een heerlijk nummer heeft FFB hiermede geschreven!! Volgestouwd met field recordings (opnames uit de onderbuik van Tokyo, alwaar Ritchie nog gewoond heeft) en ook horen we hier een ratel hevig van jetje geven, als ware het om de listige, slangachtige kant van ‘de liefde’ te symboliseren.

Mooi in het midden, een strategische plaats zo blijkt, vinden we ‘To The Loveless’. Want hoe negatief, cynisch of pessimistisch je ook mag wezen: zonder liefde red je het niet in dit bestaan. Noem het gerust een sleutelnummer en met zijn aanzwellende bombast, field recordings en verschillende wendingen (let vooral op de bloedmooie strijkers die vanaf middenstuk de hoofdrol opeisen) een nummer waar wij stante pede verliefd op worden.

Niet alleen voor neoklassieke accenten maar ook voor futuristische ritmes is er een plaats op dit veelzijdige album (‘The Life I Ruin’).

Wie zit te wachten op een zwak moment is er aan voor de moeite, want Love Like Blood rijgt het ene hoogtepunt na het andere aan elkaar. Het mooie artwork van de cd bevat een sterk beeld dat de inhoud mooi samenvat en vormt de spreekwoordelijke kers op deze verrukkelijke taart.

Bakkerij Cryo Chamber heeft ons zo al vele lekkernijen geserveerd, en we raden iedere dark ambient liefhebber dan ook ten stelligste aan om eens een blik te werpen op de lijvige catalogus van het genre.

‘Time Shall Heal No Wounds’ leert ons de afsluitende track van dit album, en zo ook niet de terugkeer van de melancholische piano die ook de plaat mocht aftrappen. Maar laat dat u niet weerhouden in uw nimmer aflatende zoektocht om de ware liefde te vinden.

Flowers For Bodysnatchers

Dimi Brands
22/08/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : Gothic Pogo Festival zorgt online voor vermaak!

Zoals het Wave Gotik Treffen gaat ook het Gothic Pogo Festival dat naar traditie simultaan in Leipzig plaatsvindt dit jaar niet door. De reden is genoegzaam gekend; corona inderdaad. Maar geen nood. Men wil nu het festival tot bij ons brengen door vanaf vrijdag 29 mei, 19u00 een live stream op te zetten en dit tot en met zondagnacht 31 mei, ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : 'Alles in Allem' komt uit voor 40 jaar Einstürzende Neubauten

Einstürzende Neubauten heeft een nieuwe plaat uit: 'Alles in Allem'. De plaat komt uit bij de veertigste verjaardag van de groep, die in de donkere kelders van West-Berlijn ontstond in 1980. De tournee voor de plaat is evenwel verzet naar 2021 omwille van redenen die u zelf wel kunt raden. De plaat is opnieuw gebaseerd op het ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : 'Obsidian' van Paradise Lost is nu reeds succesplaat

'Obsidian', de zonet verschenen nieuwe plaat van Paradise Lost, is nu reeds een succes. De plaat zit in de hitlijsten in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk en is dan ook een mooie staaltje metal vermengd met gothic rock invloeden. De nieuwe single, die samen met de nieuwe plaat uitgegeven is, is 'Darker Thoughts'. ...

lees meer...
NIEUWS 26/05/2020 : Psy'Aviah covert 'Insomnia' van Faithless

Yves Schelpe van Psy'Aviah staat nooit stil. Zonet heeft hij een voorproefje van de binnenkort - 5 juni - te verschijnen ep 'Train Of Thought' uitgebracht. 'Train Of Thought' is natuurlijk afkomstig uit de verleden jaar verschenen plaat 'Soul Searching'. Een aanvullend nummer op die ep is niets minder dan een cover ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2020 : Nieuw album op komst voor Twice A Man

Ze zijn nooit voor 1 gat te vangen geweest, die Zweden van Twice A Man. Al sedert 1981 opgericht uit de assen van Cosmic Overdose en daarbij zowat pioniers van de elektronische pop/rock-bands uit eigen streek. Volgend jaar vieren ze dus hun 40-jarig bestaan, een tijdspanne van 4 decennia waarin ze ondertussen reeds 20 albums opnamen en composities ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...