casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.718 items

   

Fliehende Stürme
Graue Schatten -Live At Maschinenfest 2k15
New wave - Post Punk - Punk
10/01/2021 : Fliehende Stürme - Graue Schatten -Live At Maschinenfest 2k15
Raubbau  Raubbau
10/01/2021, Dimi Brands

Van alle acts die door de jaren heen reeds op de affiche van Maschinenfest stonden, is die van Fliehende Stürme zonder discussie de meest vreemde eend in de bijt.

Aangezien het Duitse festival bekend stond als de jaarlijkse hoogmis voor de liefhebbers van ritmische industrial in al zijn facetten, was een concert van een punkband wellicht niet meteen iets waar de argeloze bezoeker zich aan verwacht had.

Fliehende Stürme heet in Duitsland een cultband te zijn die actief is sinds het midden van de jaren 80 en aldaar geldt als een speerpunt van de meer donkere punkvariant. Een samengaan tussen het typische energieke van de punk en de donkere ondertoon van loodzware bassen en echoënd gitaarspel die de postpunk kenmerkt. De groep uit Stuttgart vloeide voort uit punkband Chaos Z. Ze veranderden hun naam omdat ze naast het blijven gebruiken van de harde oude punkstijl van een groep als Discharge verder ook het geluid van elektronische elementen zoals synthesizers en drum computers in hun geluid integreerden.

Deze mengeling van hardcore punk en postpunk/klassieke dark wave is tot op de dag van vandaag vrij uniek te noemen.

Geef toe, niet het gebruikelijke geluid dat uit de Maschinenfest boxen knalt, maar dat het publiek wist te smaken is duidelijk te horen op deze live opname van de editie van 2015.

Fliehende Stürme was al tientallen jaren een persoonlijke favoriet van Maschinenfest organisator Thomas Hein en in het verleden had hij reeds tal van concerten van deze groep georganiseerd.

De band tussen hem en de groep komt helemaal tot uiting wanneer Hein op het afsluitende nummer ‘Flieger’ mee het podium op mag en hij ongetwijfeld een jongensdroom in vervulling ziet gaan.

Hun concert op Maschinenfest, en dus ook deze Graue Schatten, omvat de hele discografie van de band en laat ook zien hoe consistent ze zijn geweest in het vormgeven van geluid. Diep geworteld in (post)punk met een zeer unieke persoonlijke toets, waardoor ze ook een sterke crossover-geloofwaardigheid hebben verdiend. Fliehende Stürme staat verder bekend om hun verfijnde teksten (allen in het Duits) die heen en weer schommelen tussen maatschappijkritiek en persoonlijke kwesties.

Agressie en melancholie hoeven niet per se elkaars tegenpolen zijn, daarvan levert Fliehende Stürme op deze live registratie van uitmuntende geluidskwaliteit het ultieme bewijs.

Fliehende Stürme

Dimi Brands
10/01/2021

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...