casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

Field Works
Ultrasonic
Ambient - Experimental - Veldopnames
27/09/2020 : Field Works - Ultrasonic
Temporary Residence Ltd.  Temporary Residence Ltd.
27/09/2020, Dimi Brands

Field Works is het samenwerkend project van Stuart Hyatt dat de luisteraar graag naar onbekend akoestisch terrein voert.

Voor Ultrasonic nam hij weer een indrukwekkende lijst gastmuzikanten onder de arm (Eluvium, Christina Vantzou, Sarah Davachi, Ben Lukas Boysen, Machinefabriek, Mary Lattimore, Felicia Atkinson, Noveller, Chihei Hatakeyama, John Also Bennett, Kelly Morgan, Taylor Deupree, Jefre Cantu-Ledesma, Julien Marchal en Player Piano), tevens is het wellicht het allereerste album dat de echolocaties van vleermuizen gebruikt als compositorisch bronmateriaal.

U dient immers te weten dat Ultrasonic deel uitmaakt van breder project dat zich inzet voor de bedreigde Indiana vleermuis. Bij aankoop van dit album steunt u dus de goede zaak, en dat is het ook wel zo een beetje want veel vrolijker werden we toch niet van Ultrasonic.

De hele trits gastmuzikanten en de daarmee gepaard gaande overvloed aan ideeën is hier namelijk de uiteindelijke dooddoener van dit album.

Ondanks dat er op zich geen enkel echt minder nummer op staat (wij onthouden vooral ‘A Place Both Wonderful And Strange’, een samenwerking tussen Field Works en Noveller) geldt hier bovenal het devies dat overdaad schaadt.

Dit gaat overal en alle kanten tegelijk op, waarna we na afloop moeten constateren dat we inderdaad heel wat gezien hebben maar alles in zo’n vluchtig tempo dat er op het eind van de rit vooral vage herinneringen overblijven.

Vergelijk het met een te kort geboekte citytrip waarin je binnen de beperkte tijd die je gegeven is zo veel mogelijk wil zien. Je uiteindelijke doel zal je bereiken, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Het is wel zo dat Field Works en zijn gasten van dienst bij elk nummer ruimschoots de tijd nemen om een blijvende impressie na te laten. Maar omdat deze van velerlei aard zijn en we hier te maken hebben met een album dat gevuld is tot aan het gaatje, blijven we steevast met een onverzadigd gevoel achter. Een voorbeeld van een album waarbij de programmeerbaarknop van onschatbare waarde blijkt te zijn. De vleermuizen zullen u dankbaar zijn.

Field Works

Dimi Brands
27/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...