casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.621 items

   

Fernando Gallego
Maquinismo Operatorio 1984-1986
EBM - Industrial - Minimal
25/06/2015 : Fernando Gallego - Maquinismo Operatorio 1984-1986
Domestica  Domestica
25/06/2015, Dimi Brands

Fernando Gallego, is naast een Spaans schilder uit de 15de/16de eeuw ook een minimalband uit Spanje die actief was halverwege de jaren ‘80.

Aanvakelijk opereerden de groepsleden onder de naam Funeraria Vergara (hiervan verscheen in 2013 op Domestica ook een plaat met onuitgegeven materiaal), maar nadat Juan Luis Montoliu de groep verliet, besloten de overigen verder te gaan onder de naam Fernando Gallego, een beetje als eerbetoon aan de schilder, maar ook om de mensen een beetje op het verkeerde been te zetten, aangezien er geen Fernando’s of Gallego’s actief waren in dit project.

Het Spaanse Domestica-label dat ons eerder dit jaar al serieus verwende met het uitbrengen van de S.M. Nurse Hometapes, brengt hierbij wederom een opmerkelijke release op de markt, want dit is de allereerste officiële release van de Spanjaarden.

In 2012 verscheen er voor het eerst een nummer op een compilatie (‘Almuerzo Desnudo’ -de opener van de plaat die hier besproken wordt op Non Plus Ultra 1980-1987 ook van Domestica) wat duidelijk gesmaakt werd, want Domestica besloot deze andere opnames van hun landgenoten ook op de markt te brengen.

Zelfs noemt de groep SPK, The Residents, DAF, Tuxedomoon, Psychic TV, Cabaret Voltaire en Einstürzende Neubauten als invloeden.

Wat enkel beaamt kan worden na beluistering van deze Maquinismo Operatorio 1984-1986; zo hoor je naast minimaal ook wat vroege EBM-invloeden, alsook industrial accenten (het gebruik van olievaten bijvoorbeeld, wat de Spanjaarden overnamen van SPK).

Dit plaatje (6 nummers, slechts 22 minuten muziek) trapt furieus af met het duo ‘Almuerzo Desnudo’ en ‘Di Hola Zapato’ waar de beats als machinegeweren rond je oren ratelen.

Opmerkelijk is ook het nummer ‘España Y Cuba' dat niet alleen klinkt alsof zanger José Luis Ferrer er een serieuze voorraad rum en tequila heeft doorgejaagd, maar de alcohol ook rijkelijk de synths ingekropen is.

Afsluiter 'Santiago' klinkt dan weer als de onvermijdelijke kater na deze braspartij.

Een fijne demo, kort maar krachtig, die indertijd gerust uitgebracht had mogen worden, en dus nu dankzij het fijne Domestica label, 30 jaar na datum, een verdiende kans krijgt.

Wie platen van de aangehaalde voorbeelden in zijn kast heeft staan, en verder ook graag Absoluite Body Control, Liaisons Dangereuses en/of Crash Course In Science hoort, mag dit zeker eens proberen.

Feit is alvast dat Domestica een label is om in de gaten te blijven houden, met exclusieve releases gelijk deze.

Fernando Gallego (Bandcamp)

Dimi Brands
25/06/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Wappenbund - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Pantser Fabriek - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Riotmiloo - @ Trouwfe(e)st #3, Wommelgem 15/06/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : TO AVOID (Dark Entries Night 28) - We hebben ons nooit kunnen verzoenen met het uiteengaan van To Avoid.

Pure, onversneden old school electro, iemand? Ok, we doen een aanbod: To Avoid brengt al 21 jaar EBM en treedt op vrijdag 21 juni op in de Kinky Star te Gent. Gratis bovendien, op een Dark Entries Night. We hadden een gezellige babbel met de drie heren, over het verleden maar vooral ook over de toekomst. Want To Avoid werkt aan nieuwe zaken ...

lees meer...
INTERVIEW : W-Fest, het interview (deel 2) - Dark Entries sprak met Erik De Ridder, bezieler van het W-Fest en nodigt u uit massal aanwezig te zijn tussen 15 en 18 augutus in Waregem of all places!

Lees vooral eerst deel 1 van dit interview! (klik de link) Zet je schrap voor deel 2 van onze uitgebreide babbel met Erik De Ridder, bezieler van W-Fest! DE: De verhuis naar Waregem dit jaar, een bewuste keuze? Wat wordt er anders? Erik: Het blijft een festival maar er komt ook een indoor beleving, beetje vergelijkbaar met Amphi. ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Wave-Gotik-Treffen 2019 - Creatieve uitingen, interessante ontmoetingen en prachtige muziek (Xavier Kruth)

Mijn elfde Wave-Gotik-Treffen reeds, en voor mij een heel speciale editie. Het is immers de eerste keer dat ik zelf deel uitmaak van het programma. Op zondag geef ik een lezing over subculturen in het Oostblok, en ik ben er zelfs in geslaagd om een akoestische set te spelen op een picknick. Ik heb hierdoor ook tal van boeiende mensen ontmoet, ...

lees meer...
NIEUWS 13/06/2019 : Trouwfest: gratis festival met onze goedkeuring.

U kon er onmogelijk naast kijken op onze site: ook dit jaar (aanstaande zaterdag meer bepaald) is er weer een editie van Trouwfest, het festival ter ere van de huwelijksverjaardag van ondergetekende. Nogmaals willen we, de misleidende titel van het evenement indachtig, benadrukken dat dit een openbaar evenement is waar iedereen welkom ...

lees meer...
NIEUWS 12/06/2019 : Een avondje met FolkWorld in België

Een beetje met de hulp van Dark Entries kunnen we het volgende evenement wel noemen. Toen de Duitse neofolk organisatie FolkWorld ons vroeg naar een gepaste locatie voor een concert van Rome en of we en passant ook geen leuke lokale act kende voor het voorprogramma begon onze denktank reeds te bollen, en werden deze vragen vliegensvlug van ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download compilatie Mind Plug Records.

Ook de liefhebbers van mystieke, obscure, meditatieve en noisy geluiden kunnen weer een tijdje verder met de vierde labelcompilatie van het Duitse Mind Plug Records. Oefen alvast uw beste lotushouding, en voorzie beter langdurig brandende wierook want deze 13 nummers tellende verzamelaar is goed voor een speelduur van bijna 2,5 uur en ...

lees meer...
NIEUWS 07/06/2019 : Gratis download Paranoia Musique Vol.5

Voor de vijfde keer op rij laat het Braziliaanse label Paranoia Musique ons middels een compilatie kennismaken met 12 underground acts die naar eigen zeggen de meest inventieve geluiden uit het alternatieve universum laten horen. Met Navajas Cross, Les Animaux Sauvages, Bring Her, Phileas Fogg, The Lautreamonts, The Dream Never Ends, Sounds ...

lees meer...
NIEUWS 06/06/2019 : In de wereld van Liana is alles mogelijk.

Als je een liefde voelt voor elektronische muziek met Oriëntaalse invloeden, dan zou je de muziek van de twee zusjes Lia en Lena AKA LIANA zeker een keer moeten luisteren. Zij schrijven en produceren niet alleen hun eigen muziek, maar regisseren en editen ook hun eigen (muziek) video's. Net zoals ook hun dromerige videoclip voor ...