casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.276 items

   

False Mirror
Derelict world
Dark Ambient
28/02/2011 : False Mirror - Derelict world
Malignant Records
28/02/2011, Didier Becu

Hier bij Dark Entries zijn we nooit vies geweest van plaatjes die over het einde gaan en donkerder als deze “Derelict world” kan wellicht niet.

False Mirror is het alter ego van Tobias Hornberger die met False Mirror ondertussen reeds aan zijn derde cd toe is en hier op het befaamde Malignant-label is terecht gekomen.

Het leuke aan deze muzikant is dat hij de dark ambient-mantel niet gebruikt als excuus om zomaar wat donkere soundscapes op het volk los te laten, maar door middel van wat field recordings er een waar verhaal probeert rond te vertellen.

“Derelict world” beoogt de gevoelens (of zijn het gewoon observaties van hulpeloze ogen?) van iemand die met een zeetuig in een storm is terecht gekomen en die moet toezien hoe al zijn kompanen door de golven van de storm zijn meegesleurd en in een wereld hierboven (of hieronder zo u het wil) zijn terecht gekomen.

Het gaat hier echter niet om een rampenfilm die geregisseerd is door Wolfgang Petersen, ook al zou deze cd meer dan verdiend de titel van soundtrack mogen opeisen.

Deze cd staat bol staat van donkere geluidseffectjes waar je naast bombastisch dreigende synths ook details van sijpelend water of zoiets als een verloren uurwerkje hoort.

Bij momenten klinkt deze cd elektro-acoustisch (en op die manier verwant met de werken van Artemiy Artemiev), soms zelfs new age en natuurlijk dark ambient met het accent op donker.

We geven het toe, we krijgen hier op de redactie massa’s van zulke cd’s toegestuurd en ook al is het allemaal niet zo bijster origineel, blijft het wel steeds een ervaring om hier 50 minuten van je leven aan te schenken.

www.falsemirror.de

Didier Becu
28/02/2011

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...

lees meer...
NIEUWS 22/06/2020 : Enzo Kreft gaat door en door

Enzo Kreft had ons in 2019 al zeer aangenaam verrast met 'Control', een conceptplaat over de nevenwerkingen van de technologische vooruitgang. De plaat was de derde al sinds Enzo in 2016 na een lange pauze terug begon te musiceren. Hij laat er geen gras over groeien, want er staat al een nieuwe plaat in de steigers. De exacte uitgavedatum ...