casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.965 items

   

False Mirror
Derelict world
Dark Ambient
28/02/2011 : False Mirror - Derelict world
Malignant Records
28/02/2011, Didier Becu

Hier bij Dark Entries zijn we nooit vies geweest van plaatjes die over het einde gaan en donkerder als deze “Derelict world” kan wellicht niet.

False Mirror is het alter ego van Tobias Hornberger die met False Mirror ondertussen reeds aan zijn derde cd toe is en hier op het befaamde Malignant-label is terecht gekomen.

Het leuke aan deze muzikant is dat hij de dark ambient-mantel niet gebruikt als excuus om zomaar wat donkere soundscapes op het volk los te laten, maar door middel van wat field recordings er een waar verhaal probeert rond te vertellen.

“Derelict world” beoogt de gevoelens (of zijn het gewoon observaties van hulpeloze ogen?) van iemand die met een zeetuig in een storm is terecht gekomen en die moet toezien hoe al zijn kompanen door de golven van de storm zijn meegesleurd en in een wereld hierboven (of hieronder zo u het wil) zijn terecht gekomen.

Het gaat hier echter niet om een rampenfilm die geregisseerd is door Wolfgang Petersen, ook al zou deze cd meer dan verdiend de titel van soundtrack mogen opeisen.

Deze cd staat bol staat van donkere geluidseffectjes waar je naast bombastisch dreigende synths ook details van sijpelend water of zoiets als een verloren uurwerkje hoort.

Bij momenten klinkt deze cd elektro-acoustisch (en op die manier verwant met de werken van Artemiy Artemiev), soms zelfs new age en natuurlijk dark ambient met het accent op donker.

We geven het toe, we krijgen hier op de redactie massa’s van zulke cd’s toegestuurd en ook al is het allemaal niet zo bijster origineel, blijft het wel steeds een ervaring om hier 50 minuten van je leven aan te schenken.

www.falsemirror.de

Didier Becu
28/02/2011

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 18/01/2022 : Het Eindejaarslijstje van Henk Vereecken (Moonchild)

ALBUM TOP 10 2021 Het tweede pandemiejaar 2021 was weer een vruchtbaar jaar aan het muzikale front en leverde een mooi internationaal Top 10 gezelschap op met ook drie Belgische acts. 1. Enzo Kreft: Different World Enzo Kreft overleefde de jaren 80 en staat nog steeds (of liever: weer) aan het wave front. Minimal wave uit Mechelen ...

lees meer...
NIEUWS 17/01/2022 : Dirk Da Davo brengt Kings Of Fools uit

Dirk Da Davo heeft een naam die onuitwisbaar tot het einde der tijden zal gelinkt worden aan The Neon Judgement. Dat sentiment der veler jeugd is al even opgehouden met bestaan. Laat Da Davo er vooral niet de man naar zijn om bij ondertussen vergrendelde pakken te blijven zitten. Met Neon Electronics al even in een uitgebreide bezetting, geheel ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 04/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Danny Quetin

Het eindejaarslijstje van Danny Quetin 2021. Het jaar waar zowat iedereen naar uit keek. Een jaar waar normaal weer normaal mocht zijn. Op enkele opflakkeringen na was het meer van hetzelfde. Tante Mie deed aan gezinsuitbreiding en legde de wereld andermaal het zwijgen op. 2021. Het jaar waarin de zomer eentje was van De Zondvloed. ...

lees meer...
NIEUWS 02/01/2022 : Het eindejaarslijstje van Xavier Kruth

Laat me starten met jullie allemaal een gelukkig, gezond en muzikaal interessant 2022 toe te wensen. Als ik terugkijk op 2021, dan kijk ik alweer terug op een jaar dat gekleurd werd door de coronapandemie. Artiesten aarzelden om nieuw werk uit te geven, maar minder dan in 2020, en de platen behandelden vaak de gevolgen van corona. Een overzicht ...

lees meer...
NIEUWS 01/01/2022 : To beard or not to beard?

Onder het motto: “het moet niet altijd kommer ende kwel ofte doom ende gloom zijn” duikt Ashtoreth in de gedaante van Sjaack Sjamaan om voor alle kinderkes groot en klein het oude kinder zeemanslied ‘Al die willen te Kap’ren vaeren’ te brengen. Ashtoreth, of Sjaack beter gezegd, zelf een man met baard werkte ...