casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Falling Stacks
No Wives
Noise - Punk - Rock
17/08/2015 : Falling Stacks - No Wives
Battle Worldwide Recordings  Battle Worldwide Recordings
17/08/2015, Dimi Brands

Een plaat die opent met het geluid van een versterker die distortion produceert, meer hebben we soms niet nodig om onze aandacht te trekken.

Van een streepje noiserock zijn we hier dan ook niet vies, en toen uit de promotekst bleek dat Falling Stacks de mosterd haalde bij de voor de hand liggende invloeden, zoals daar zijn Fugazi, Sonic Youth en Shellac; en verder ook bij The Fall en Unwound en er tekstueel zelfs referenties worden gemaakt naar het Pink Floyd ten tijde van Syd Barrett wou ik deze debuutplaat wel aan een luisterbeurt onderwerpen.

Ik hoor ook vergelijkingen met de geniale gekken van The Jesus Lizard, alsook NOMEANSNO.

Falling Stacks brengt tien nummers op een half uurtje, dus tijd voor uit te rusten gunnen ze ons evenwel niet.

De rollende baslijnen, de tokkelende gitaarstijl en de in het rond tikkende drumaanslagen zijn zeer sterk, qua productie hebben ze ook hun best gedaan om dit instrumentarium zeer organisch op geluidsdrager over te brengen.

De zang is een beetje het zwakke punt bij deze band uit Bristol, verre van slecht, maar met iets te weinig variatie om de nummers wat meer punch mee te geven, waardoor de nummers onderling een beetje inwisselbaar zijn.

De nummers die er echt uitspringen zijn “No Stops”, dat een spel van vertragen en versnellen speelt, om dan doodleuk over te gaan op uptempo riedeltjes die we kennen van bij Minutemen; en bij de intro van “Silverware” werden de wenkbrauwen ook even gefronst. (Grappig detail is dat de band hun stijl zelf omschrijft als ‘frowncore’)

No Wives is alvast een verdienstelijke poging voor een debuterende band, al mag er in de toekomst wel een beetje meer variatie in de nummers gepompt worden, nu geef ik ze nog het voordeel van de twijfel, want talent hebben ze best wel. Hun sound weet de aandacht vast te grijpen maar echt overstijgen doen ze hun voorbeelden niet.

Live zal dit ongetwijfeld vuurwerk geven, dit is immers een genre dat op zijn best is vanop een podium. Helaas moeten we de noiserock liefhebbers onder jullie teleurstellen, want Falling Stacks is een band die slechts zeer sporadisch optreedt, en geen tours doet. (Misschien omdat dit om een hobbybandje gaat, of de bandleden er full time jobs op nahouden, gezinnen? Het is gissen naar de reden.)

Humor heeft dit trio alleszins, en dat is mooi meegenomen, want het is allemaal al serieus genoeg, dus een kwinkslag op zijn tijd weten ook wij wel te waarderen.

Afsluiten doen we met een quote (ja, we maken het ons soms makkelijk, we hebben nog andere, meer relevante platen te bespreken!) die deze plaat mooi samenvat: "If you were cutting your teeth on the hard edge of Big Black, the lunacy of The Jesus Lizard and the agit-groove of Fugazi then there is a place in your blackened heart for Falling Stacks." (LouderThanWar)

Falling Stacks (Facebook)

Dimi Brands
17/08/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...