casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Evenline
Dear Morpheus
Alternative Rock - Metal
31/03/2016 : Evenline - Dear Morpheus
Dooweet  Dooweet
31/03/2016, Danny Quetin

Wanneer je als metalband door het leven gaat, mag slaapgebrek uit den boze zijn. Het Franse Evenline staat borg voor de samenwerking met Morpheus als koning van de dromen.

Al een tijdje terug brachten de metalheads van Evenline hun album Dear Morpheus uit, hetgeen ze nu nog eens doen in deluxe-edition aangevuld met een handvol akoestische tracks.

Dat Evenline wel eens het voorprogramma verzorgt van bands als Alter Bridge en zeker graag luistert naar Pearl Jam, moge met dit album duidelijk zijn.

Met een grungy ondertoon en melodieuze metal in hun kielzog headbangen ze tot het haar in de knoop ligt.

Misunderstood begint als een kinder-riedel om al vlug Eddie Vedders-gewijs los te barsten in doorslaggevende gitaarriffs zonder de melodie uit het oog te verliezen. We were misunderstood, now we’ve got nothing to loose. Een mooi uitgangspunt.

Van een even meezingbare factor getuigt Without You, dat met een melige tekst in schril contrast staat met het beukwerk. Maar dat hadden we al eerder gehoord.

De link met een band als Alter Bridge is duidelijk hoorbaar in Letter To A Grave, dat als een veredeld popnummer kan gekenmerkt worden.

Het verwantschap met Morpheus wordt tenietgedaan in Insomnia, waar de dromen niet kunnen schuilhouden wegens algehele wakkerheid. Enige gelijkenis met Pearl Jam berust louter op toeval.

Zoals vaak met CD’s uit het hardere rock-genre zijn de meeste tracks aan mekaar gewaagd. Over & Over en Already Gone zijn daar duidelijke voorbeelden van. Al neigt het net te veel naar mainstream alternatieve rock.

De titeltrack Dear Morpheus zorgt met zijn 7 minuten voor een bepaald rustpunt, met hoogtes en laagtes als leidraad doorheen het meezingbare karakter.

Een versnelling hoger gaat het met Hard To Breathe en Judgement Day, terwijl You Should Have Left Me een melting pot kan zijn van zelfs een vleugje Nickelback en weer die Pearl Jam.

De afsluiter van Dear Morpheus heet Eternal Regrets en is een doorslaggeefje van een poppy rocknummer, zoals er al zovelen zijn.

Het zou geen Deluxe Edition zijn zonder een bonus-CD, in dit geval In The Arms Of Morpheus alwaar vernoemde tracks als Misunderstood, Without You, A Letter To A Grave, Hard To Breathe en Already Gone zich ontdoen van alle drukte en zich op akoestische wijze voortbewegen. Met piano.

Evenline profileert zichzelf als een deathmetal-band maar daar zijn ze niet krachtdadig genoeg voor. We houden het liever bij alternatieve rock met een metal-toets. En daar vrees ik, zijn er al veel van.

Facebook

Website

Danny Quetin
31/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...