casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Evenline
Dear Morpheus
Alternative Rock - Metal
31/03/2016 : Evenline - Dear Morpheus
Dooweet  Dooweet
31/03/2016, Danny Quetin

Wanneer je als metalband door het leven gaat, mag slaapgebrek uit den boze zijn. Het Franse Evenline staat borg voor de samenwerking met Morpheus als koning van de dromen.

Al een tijdje terug brachten de metalheads van Evenline hun album Dear Morpheus uit, hetgeen ze nu nog eens doen in deluxe-edition aangevuld met een handvol akoestische tracks.

Dat Evenline wel eens het voorprogramma verzorgt van bands als Alter Bridge en zeker graag luistert naar Pearl Jam, moge met dit album duidelijk zijn.

Met een grungy ondertoon en melodieuze metal in hun kielzog headbangen ze tot het haar in de knoop ligt.

Misunderstood begint als een kinder-riedel om al vlug Eddie Vedders-gewijs los te barsten in doorslaggevende gitaarriffs zonder de melodie uit het oog te verliezen. We were misunderstood, now we’ve got nothing to loose. Een mooi uitgangspunt.

Van een even meezingbare factor getuigt Without You, dat met een melige tekst in schril contrast staat met het beukwerk. Maar dat hadden we al eerder gehoord.

De link met een band als Alter Bridge is duidelijk hoorbaar in Letter To A Grave, dat als een veredeld popnummer kan gekenmerkt worden.

Het verwantschap met Morpheus wordt tenietgedaan in Insomnia, waar de dromen niet kunnen schuilhouden wegens algehele wakkerheid. Enige gelijkenis met Pearl Jam berust louter op toeval.

Zoals vaak met CD’s uit het hardere rock-genre zijn de meeste tracks aan mekaar gewaagd. Over & Over en Already Gone zijn daar duidelijke voorbeelden van. Al neigt het net te veel naar mainstream alternatieve rock.

De titeltrack Dear Morpheus zorgt met zijn 7 minuten voor een bepaald rustpunt, met hoogtes en laagtes als leidraad doorheen het meezingbare karakter.

Een versnelling hoger gaat het met Hard To Breathe en Judgement Day, terwijl You Should Have Left Me een melting pot kan zijn van zelfs een vleugje Nickelback en weer die Pearl Jam.

De afsluiter van Dear Morpheus heet Eternal Regrets en is een doorslaggeefje van een poppy rocknummer, zoals er al zovelen zijn.

Het zou geen Deluxe Edition zijn zonder een bonus-CD, in dit geval In The Arms Of Morpheus alwaar vernoemde tracks als Misunderstood, Without You, A Letter To A Grave, Hard To Breathe en Already Gone zich ontdoen van alle drukte en zich op akoestische wijze voortbewegen. Met piano.

Evenline profileert zichzelf als een deathmetal-band maar daar zijn ze niet krachtdadig genoeg voor. We houden het liever bij alternatieve rock met een metal-toets. En daar vrees ik, zijn er al veel van.

Facebook

Website

Danny Quetin
31/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...