casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Eugene Ughetti
Agglomeration Of Measurement
Avant-Garde - Experimental
19/12/2020 : Eugene Ughetti - Agglomeration Of Measurement
Room40  Room40
19/12/2020, Dimi Brands

Eugene Ughetti distilleert zorgvuldig de vele langdurige relaties die hij had met componisten uit zijn vaderland, Australië.

Hij werkt hier samen met componisten als Anthony Pateras, Liza Lim, Robin Fox en anderen om een serie diep gestructureerde en intens uitgevoerde solo-percussiewerken te creëeren. Ughetti’s werk explodeert vanuit de ideeën van zijn gekozen instrumenten en is meedogenloos in zijn zoektocht naar nieuwe articulaties en uitgebreide lezingen, op zoek naar geheel nieuwe methoden om percussie te benaderen.

Agglomeration Of Measurement vormt een oeuvre van vijftien jaar dat een kijkje gunt op de muzikale taal die deze percussionist spreekt en in een weg ook een beeld geeft van het 21ste eeuwse Australische percussiegeluid.

Hierop terug te vinden: een opera voor solosopraan en 3 percussiesolisten (met Liza Lim), een ruimtelijk percussiekwartet met elektronica (Alex Garsden), een kwartet met live elektronica en een speakersysteem met acht kanalen (Robin Fox), een percussiesextet met elektronica (James Rushford), een gemengd ensemble met elektronica (Thomas Meadowcroft) en een dozijn percussionisten (Anthony Pateras).

In veel gevallen waren de stukken op dit album de kiem voor de composities en samenwerkingen op grotere schaal, en vormden ze enkele van de belangrijkste werken voor Speak Percussion, de organisatie die Ughetti momenteel leidt.

Rondom deze solowerken zitten andere percussiesolo’s, trio’s, kwartetten, sextetten, twaalftallen, gemengde ensemblewerken en een opera. Elk van deze projecten hebben Ughetti’s creatieve band met de vertegenwoordigde artiesten cumulatief verdiept.

Ughetti voelt zich aangetrokken tot geluid dat meer spreekt over concept dan tot muzikale conventie en in de uitvoering meer dan het concert.

Op Agglomeration Of Measurement wordt zijn artistieke praktijk gearticuleerd door middel van experimentele technieken die feedback, microtonaliteit, micro-percussie, postinstrumentale oefeningen en het onderzoek naar bredere niet-muzikale concepten.

Het mag dan op papier allemaal heel opwindend klinken, verwacht je echter niet aan opzwepend tromgeroffel. Als dit overzicht van Ughetti een verdienste heeft dan is het wel dat het aantoont hoe veelzijdig het begrip percussie ingevuld kan worden.

Het maakt ook een beetje dat Agglomeration Of Measurement overkomt als een onsamenhangend geheel, wat jammer is.

Dimi Brands
19/12/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...