casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Essaie Pas
Demain Est Une Autre Nuit
Electro - Minimal
18/02/2016 : Essaie Pas - Demain Est Une Autre Nuit
DFA Records  DFA Records
18/02/2016, Danny Quetin

La Vie Dans La Nuit : afgezonderd van de middelmaat, ver weg van de routine. Gehuld in complete duisternis, voortbewegend in enkel het licht van de keyboards en mengtafels. We kunnen ons er wel iets bij voorstellen.

Al heeft de levensloop van Marie Davidson en Pierre Guerineau als duo van Essaie Pas een bepaalde dramatiek in zijn ledematen. Terugkerend na een Europese tournee en er achter komen dat ze zowel hun studio als appartement zijn kwijtgeraakt. Het grote conflict met de huurbaas stuurde hen de winter van Montreal (ja Essaie Pas komt uit Canada) in zonder veel bagage. Een onderkomen werd gevonden in de kantoren en leefruimten van Les Filles Electriques. Het werd hun nieuwe thuisbasis en de oorsprong van hun door DFA Records uitgebracht Demain Est Une Autre Nuit.

De tragiek van de nacht is dan ook de doorslaggevende thematiek van deze plaat. Opgenomen en experimenterend na zonsondergang. Het volstrekte experiment vangt aan met de titeltrack als filmische soundscape zonder weerga. Dépassée Par Le Fantasme is heerlijk breekbare minimal waar de fantasie het wint van de moralistische realiteit.

Retox is spoken word op een laag van pulserende heerlijk klinkende beats. Onmiskenbaar een eerste aanzet tot heupwiegend dansen. Carcajou III is het eerste wat het duo als Essaie Pas maakte, en dat hier voor de derde keer in een ander kleedje wordt gestoken. Analoge synth-geluiden als begeleiding voor de hemelse vocalen van Marie Davidson.

De obsessie voor een relatie die er geen kan worden is de voedingsbodem van Le Port Du Masque Est De Rigueur. Refererend naar de wavegeluiden van de jaren 80 maar toch weer hedendaagser.

De ritmebasis die Yello gebruikte voor zijn Oh Yeah, is bij Facing The Music een eerste laag van het uiterst ritmische en donker aandoend slagveld der monotone percussie en dansbaarheid. Minimal Elektro die de grens met techno doet verdwijnen in de nacht.

Lights Out : de titel zegt al genoeg. Minimal-tech die gedurende zijn opbouw de climax zoekt en weet te vinden.

La Chute als afsluiter is de weergave van een mistige herfstnacht in Montreal. Achter het decor schijnt de zon, maar laten we daar nu net geen behoefte aan hebben. Het nachtleven waar emoties en eenzaamheid krachtdadiger zijn. De nacht is de plaats van de vrijheid.

Demain Est Une Autre Nuit van Essaie Pas toont zijn schoonheid dan ook pas als je het beluistert in het diepste van de nacht.

Danny Quetin
18/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...