casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

7.585 items

   

End.user
Resurface EP
Breakcore - Drum 'n Bass - Power Noise
23/12/2018 : End.user - Resurface EP
HANDS  HANDS
23/12/2018, Dimi Brands

Vroeg u zich altijd al af hoe het zou klinken als u een oversized vibrator in een overbevolkte bijenkorf zou smijten?

Keihard zoemend gebeuk als u het ons vraagt, we hebben zelf de test nog niet gedaan, maar onze verbeeldingskracht doet ons geloven dat het geluid van End.user soms zeer dicht in de buurt komt.

Het is een vormelijke omschrijving van het geluid van End.user aangezien de term drum ‘n’ bass op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden.

Dit genre dat in de tweede helft van de jaren 90 een heuse boom kende lijkt heden ten dage nog slechts een schaduw van zijn eigen verleden, al zal dat niet aan End.user gelegen zijn, want hij blijft vrolijk dit soort muziekjes uit zijn mouw schudden.

Beïnvloed door hiphop legende KRS-One maar ook door Skinny Puppy en Photek, en opgevoed op een strik dieet van hiphop en vroege jungle platen, begon Enduser met het maken van industrieel aandoende drum ‘n’ bass en door hip hop op smaak gebrachte breakcore.

Zijn kunstjes werden al snel erg gesmaakt, en ook opgepikt door een grote meneer als John Peel.

Na platen voor labels als o.a. Hymen, Ad Noiseam en het eigen Sonicterror Recordings vond hij twee jaar terug een nieuwe stal bij het Hands label (zijn laatste album Enter To Exit uit 2016).

Hoewel vooral bekend van het stevigere werk uit dit genre, opent deze EP vrij kalm. ‘Resurface’ en ‘A Bell In Hell’ teren meer op het melancholische dan op het agressieve, maar ook dit zijn aspecten die Lynn Standafer beheerst.

De eerder sfeervolle entree is van korte duur want de drums en bassen rollen dat het geen naam heeft bij het ietwat etnische ‘A Familiar Face’ (waarin we een referentie naar Aphex Twin horen) en de samenwerking met 2methyl ‘Rotation’.

De vergelijking met de bijenkorf haalden we van het nummer ‘Red Line’, haal de azijn alvast uit de kast, want deze angels durven venijnig prikken. Het is het startschot voor een doldwaze tweede helft van deze EP want het stuiterende ‘State Of Process’ legt de nadruk op de “core” in breakcore.

Afsluiter ‘Cracked Mirror’, een samenwerking met Trash.Eater, leert ons dat bijen niet opgeven, en vrolijk hun gezoem verder zetten tijdens dit hectische nummer.

U houdt wel van “hectisch”? Ga dan morgen last minute naar een willekeurige supermarkt inkopen doen voor uw kerstdiner en jaag deze EP ondertussen loeihard door uw iPod (we vrezen echter dat u een paar keer op play zal moeten drukken als we de wachtrijen reeds in onze geest zien opdoemen).

Schrijf alvast hibiscusthee, kokoswater, visolie, meidoorn en knoflook op je boodschappenlijstje want dat schijnen natuurlijke bloeddrukremmers te zijn, u zou ze wel eens kunnen nodig hebben.

End.user

Dimi Brands
23/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/05/2019 : Darkdweller reist straks af naar Leipzig en hoopt van u hetzelfde. Hier zijn gratis tips!

Tip 1. indien u nog twijfelt, doen, kies voor een vakantie / city trip met Pinksteren naar het mooie, groene en historisch relevante Leipzig. Weerbarstig lief of vrouw? Doe alsof u neus bloedt u weet zogezegd van niets want er zijn nog tickets beschikbaar aan de kassa en als je er dan toch bent... U vindt trouwens een ticket stalletje recht ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Al die willen te kaap'ren varen...

Hoewel het legendarische Cold Meat Industry label al sinds 2014 op apegapen ligt, vond men het in 2017 toch wel gepast om de 30ste verjaardag van hun bestaan te vieren. In stijl, in dit geval met een tweedaags festival en een heleboel acts die het mede dankzij dit kwaliteitslabel tot grote namen wisten te schoppen. Wie er bij was daar ...

lees meer...
NIEUWS 21/05/2019 : Het WGT elftal van Dimi Brands.

Nog een tweetal weekjes en de jaarlijkse bedevaart naar Leipzig kan een aanvang nemen, geef maar toe dat u er weer een gans jaar naar heeft uitgekeken. Ondergetekende stuurt dit jaar zijn kat, maar laat niet na zijn persoonlijke elftal mee te geven, kwestie dat u niet bezwijkt aan keuzestress. 1.CAMERATA MEDIOLANENSE Italiaans ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/05/2019 : Second Still exclusief in Retie

De Westkust van de US of A weet schoon volk tot zijn inwoners te tellen. Paraderend langs de Hollywood Boulevard onder het alziend oog van de paparazzi. Al zien we een band als Second Still er weinig last van te weten ondervinden. Bijzonder straf dan weer wel in de postpunk / coldwave-subcultuur waarin ze zich als trio al enkele jaren ...

lees meer...
NIEUWS 18/05/2019 : Here are the young men... RIP Ian Curtis

Vandaag, 18 mei, is het exact 39 jaar geleden dat ene Ian Curtis zich, op 23 jarige leeftijd, van het leven beroofde. Het was allicht geen nieuws geweest ware het niet dat deze Ian Curtis frontman en zanger/tekstschrijver was bij beeldenstormers Joy Division die aan de vooravond stonden van de grote doorbraak en een eerste Amerikaanse toer. “Closer”, ...

lees meer...
FOTO'S : Praga Khan - @ YAP Leopoldsburg, 11/05/2019 daar Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : Trouwfe(e)st #3: PANTSER FABRIEK - Het werkt inderdaad motiverend om op te mogen treden in het land van Front 242!

Op de affiche van Trouwfe(e)st ligt de nadruk ontegensprekelijk op de genres dark ambient, dark folk en waagt men ook graag een uitstapje naar het meer industriële genre. De naam van het Nederlandse Pantser Fabriek kwam dan ook als een verrassing. Deze pure EBM act is een project van Willem Witte, die we kennen van zijn neofolk alias ...

lees meer...
FOTO'S : De Klinke - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : La Lune Noire - @ MysteriA Fantasy-Fair Aarschot, 04/05/2019 door Luc Luyten

lees meer...
INTERVIEW : 10 JAAR DER KLINKE - Mijn eerste vrouw zei me ooit dat echte kunst ontstaat uit het lijden van de ziel. Gelijk heeft ze.

Der Klinke blaast tien kaarsjes uit. Dat doen ze met een geschenk aan hun fans: een nieuwe plaat 'Decade' met daarop een aantal herwerkte versies van nummers uit hun eerste decennium, een aantal remixen en zelfs een handvol nieuwe nummers. De plaat moet een hoofdstuk afsluiten. Oorspronkelijk zou het zelfs de zwanezang van de groep ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : BLACK EASTER -Dag 2 - Neem er een loopje mee.

Ondanks onze warme oproep om toch wat massaler op het appel te verschijnen, moesten we bij het betreden van de Zappa tot onze teleurstelling vaststellen dat deze in dovemansoren was gevallen. Een spijtige zaak, zowel voor de organisatie, maar in de eerste plaats voor de afwezigheden, die, getuige de klinkende namen die vandaag op de Black ...