casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.277 items

   

Eleven Pond
Bas Relief
New wave - Post Punk
26/11/2010 : Eleven Pond - Bas Relief
Dark Entries  Dark Entries
26/11/2010, Didier Becu

Ik spring eerder zuinig om met platen die de magische tien sterren toegediend krijgen maar deze Eleven Pond verdient ze één voor één, ook al is de geschiedenis van deze groep eerder tragisch te noemen.

Ook al kan Eleven Pond zich in 2010 beroepen op het etiket van “cultband” was er destijds geen mens geïnteresseerd in hun prachtige waveklanken.

Iedere muziekliefhebber kan wel massa’s platen aanhalen die nooit door het publiek (over de media gaan we zelfs zwijgen) opgemerkt zijn en deze Eleven Pond uit Rochester, New York is zo’n typisch voorbeeld hiervan.

Vandaag de dag is alles wat naar 80’s ruikt bijna automatisch gegeerd maar destijds was dit het soort plaat dat steeds aan de achterkant van de uitverkoopbakken te vinden was.

Toen ze in 1986 hun debuut (wat trouwens ook hun enige plaat zou worden) “Bas Relief” uitbrachten was er geen mens die ook maar oor had naar hun wavegeluiden en hierdoor verdween de plaat naar talrijke zolders.

Gelukkig zijn er nu over de hele wereld blogs te vinden waarop mensen de obscure pareltjes een herkansing willen geven en deze Eleven Pond zat ook tussen het hedendaagse blogaanbod.

Plotseling begonnen meer en meer mensen deze band te ontdekken en zo ook Josh van Dark Entries records die zo verliefd werd op hun geluid dat hij besloot om de plaat te laten remasteren en zo via vinyl “Bas Relief” op zijn label te laten uitbrengen.

Wat deze Amerikanen hier weten te produceren is sublieme cold wave waarin het geluid van de bas ieder nummer overheerst en dat liefhebbers van dit genre ongetwijfeld terug zal doen denken aan groepen als The Wake (wel degenen die op Factory zaten), de begindagen van The Cure, St. Christopher, Sad Lover & The Giants, een heel klein beetje Clan Of Xymox en dezelfde tragische wendingen die alleen Adrian Borland kon bedenken.

Wie denkt dat alle pareltjes uit de jaren ’80 reeds ontdekt zijn is dus behoorlijk fout. “Bas Relief” is daar een mooi bewijs maar gelukkig is er Dark Entries (en we hebben het niet alleen over de geweldige muziekzine) en deze release vind je, net als alle andere, terug bij Wool-E-Shop.

Didier Becu
26/11/2010

Volgende besprekingen
Wino - Adrift
K11 - Metaphonic Portrait 1230 A.D.
Mekanik Kommando - Shadow Of A Rose
Ordo Rosarius Equilibrio - Songs 4 Hate And Devotion
Culture Kultür - Spirit
Verzamelaar - Gothic Visions II cd+ dvd
Ex-Wise Heads - Celestial Disclosure
Les Mecs Du Nord - Carbonnade Flamande
Verlustprinzip - Lyrische Konstruktionen
Android Lust - The human animal

Andere besprekingen van ELEVEN POND
Eleven Pond - Assemblage

In dezelfde genre-combinatie: NEW WAVE ; POST PUNK
Sad Lovers And Giants - Headland (2011)
Secret Life - nineteen eighty four
The Exploding Boy - The Black Album
Atomic Neon - Change
The Exploding Boy - The Human ep
Fliehende Stürme - Warten Auf Raketen
Koacha - Mr. Down
Bernie Bandicoot - Reaction
Verzamelaar - Movement One Vol 3
Genetiks - Schwarzbuch Deutscher Postpunk

In hetzelfde genre: NEW WAVE
Dadajugend Polyform - Louis De Marsalle
Silver Lady - Inclus Concentré De Génie Avec Morceaux Dedans
Plankton - Banana Spleen ep
Parade Ground - The Golden Years
Verzamelaar - Klangrausch dvd / cd compilatie
Spiral 69 - No Paint On The Wall
The Insanely Happy EP - Verzamelaar
Black Light Ascension - Ashes
The Weathermen - Ultimate Poison
The Neon Judgement - The Early Tapes (cd versie)

In hetzelfde genre: POST PUNK
M!R!M - It’s Not Enough Anymore
The Bent Moustache - Pastures New Seasons Turn
The Rope - The Rope ep
Lovegrenade - Lovegrenade
Mirror Face - Slouse
Verzamelaar - Darkness Before Dawn vol 3
The New Jacobin Club - This Treason
Electric Press Kit - Torsions
Christine Plays Viola - Innocent Awareness
Red Zebra / Portrait Bizarre - No Kitchen In The House / Jesus Fell Off My Wall (We Are Here)

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...

lees meer...
NIEUWS 22/06/2020 : Enzo Kreft gaat door en door

Enzo Kreft had ons in 2019 al zeer aangenaam verrast met 'Control', een conceptplaat over de nevenwerkingen van de technologische vooruitgang. De plaat was de derde al sinds Enzo in 2016 na een lange pauze terug begon te musiceren. Hij laat er geen gras over groeien, want er staat al een nieuwe plaat in de steigers. De exacte uitgavedatum ...