casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.305 items

   

Electrosexual
Art Support Remix (EP)
Electro - Techno
03/05/2016 : Electrosexual - Art Support Remix (EP)
Rock Machine Records  Rock Machine Records
03/05/2016, Dimi Brands

Kakelverser (een afgeleid woord dat eigenlijk niet bestaat, maar wel van toepassing is) als deze, kan een recensie moeilijk zijn. De Art Support Remix EP komt namelijk vandaag uit, dus heet van de pers kan je het wel noemen.

Romain Frequency, de man achter Electrosexual, stuurde me maanden geleden al de nummers door, nadat ik de laatste cd van zijn andere project (Dear Strange) had besproken.

Deze review was dus al lang klaar, maar het was mondje dicht geblazen, totdat de EP daadwerkelijk het levenslicht zou zien.

In 2014 bracht Frequency het album Art Support Machine uit, dat een brug sloeg tussen clubby techno en synthpop.

Voor aan nieuw werk te beginnen, besloot hij dus om enkele van de hierop verschenen nummers in handen te geven van enkele van de betere producers uit de Europese techno en electro scene.

De zes nummers werden als het ware herwerkt en gerenoveerd, waardoor er interessante herwerkingen ontstonden.Bekendste remixer van dienst is ongetwijfeld electro grootheid David Carretta, die in zijn remix voor ‘Tempelhof’ geluidjes stopt die ons zeer sterk doen denken aan de Jam & Spoon Mix van The Age Of Love (van The Age Of Love), nog steeds een van onze favoriete dansplaten aller tijden.

Mondowski heeft in het verleden duidelijk veel het videospel Pong gespeeld, want zijn remix voor ‘Fetish (A.S.F.R.) verraadt duidelijk dat zijn fetish het steevast bewegende balletje is.

Door gebruik te maken van vervormde stemmen had de Autist Remix van ‘The Dream Of The Machine’ niet misstaan op het Deep Cuts album van The Knife.

Machines In The UK maakt van ‘Lay My Eye’ een clubtune pur sang en maakt er meteen een ‘extended version’ van die de volle tien minuten het laatste druppeltje zweet uit lijf en leden weet te persen. Dat het ook gortdroog kan, bewijzen de beats van Workerpoor op zijn remix van ‘The Soul Of The Machine’. De stuiterende ritmes van Aphex Twin’s Windowlicker loeren vervaarlijk om de hoek. Een andere ‘blast from the past’? Die kan je krijgen met Antoni Maiovvi’s Dungeon Of Dub Mix van ‘I’m Your Machine’ alwaar de teletijdmachine de jaren 80 aangeeft, en het landschap muzikaal opgefleurd wordt met een streepje acid house. De titeltrack van het album kreeg een herwerking van People Theatre en deze fijne electroklanken sluiten de EP in schoonheid af. Een EP van bijna drie kwartier, die in lengte dus nauwelijks moet onderdoen voor een full album, en waar naast kwantiteit gelukkig ook de nodige aandacht aan de kwaliteit werd besteed.

Zoals je kan lezen afwisseling troef, het is vaak anders op remix EP/CD’s. Frankrijk blijft nog steeds een van de steunpilaren in de Europese underground (techno) scene, met deze EP als het ultieme bewijs, want wij beschouwen dit als een boeiende, gevarieerde ontdekkingstocht doorheen de electronische dansmuziek, alwaar wave en rave hand in hand gaan.

Electrosexual

Dimi Brands
03/05/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...