casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Elandor
Loveless Mind
Electro - Gothic - Metal
20/11/2015 : Elandor - Loveless Mind
Echozone  Echozone
20/11/2015, Dimi Brands

Het bezitten van een open muzikale geest, is toch wel een van de vereisten voor een recensent, vind ik persoonlijk.

Vandaar dat ik me ook af en toe openstel voor dingen die normaal gezien niet snel tot mijn interessegebied behoren op muzikaal vlak.

Maar soms kan ik bij het lezen van een promotekst het “ach, waarom ook niet eens proberen” gevoel ervaren.

Zo ook bij deze, mij totaal onbekende Duitse gothicmetal band (vandaar het mij onbekende, aangezien ik met dit genre weinig vertrouwd ben) Elandor.

Gedurende de bijna een uur durende autorit van Waregem naar Antwerpen, was deze cd mijn reisgezel.

En ik kan u al meteen verklappen dat ik blij was dat ik nog een ander cd’tje in de auto had liggen voor op de terugweg.

Inderdaad, we hebben ons opengesteld, maar even snel sloten we terug...

In de promotekst staat te lezen dat deze heren en dame van deze melodische donkere rockband er alles aan doen om niet in gebruikelijke cliché’s te vervallen. Iets wat onze nieuwsgierigheid alvast prikkelde en inderdaad, door het gebruik van electronische geluiden in hun nummers te pompen doen ze alvast heel erg hun best, maar op zo’n manier dat het al snel potsierlijk te noemen valt.

De kruising van metal en electronica heeft bij mijn weten nog niet veel spectaculairs opgeleverd, de namen die spontaan voor de geest schieten zijn Ministry en KMFDM, veel verder dan dat kom ik niet.

Als het dan nog eens gaat om gothic metal, dat het toch veelal moet hebben van zijn donkere en vooral authentieke sound, dan lijkt het al op voorhand een taak voor iemand die van zeer goeden huize moet zijn om dit tot een aanvaardbaar geheel te kunnen kneden.

En dat is Elandor dus niet, ze doen gewoon te hard hun best om ‘vernieuwend’ te klinken en vliegen al vrij snel uit de bocht. Sommige nummers zitten zo boordevol met genre- en tempowisselingen dat het bijna vermoeiend wordt ze deftig uit te luisteren.

Op ‘Ohne Dich’ en ‘Her Song’ mag de nieuw aangeworven violiste Indra Süss meedoen, en loop al maar heel snel weg, want het betreft hier -oh gruwel- rockballads.

Een perfect voorbeeld dus van het principe ‘overdaad schaadt’, maar je kan ons niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben.

Elandor

Dimi Brands
20/11/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...