casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Ego Likeness
Songs From A Dead City
Dark Wave - Electro - Trip Hop
02/11/2018 : Ego Likeness - Songs From A Dead City
Metropolis Records  Metropolis Records
02/11/2018, Dimi Brands

Volgend jaar mag het Amerikaanse Ego Likeness (het duo Donna Lynch en Steven Archer) 20 kaarsjes uitblazen.

Het ideale moment voor een “specialleke”, zo dachten ze ook in Baltimore, en men voegt daad bij het woord door de eerder in eigen beheer uitgebrachte demo Songs From A Dead City terug op de markt te brengen.

Uiteraard aangevuld met een resem (want het gaat hier om een dubbelaar) extra nummers, waardoor die ultieme fan die zelfs dit zeldzame plaatje reeds in het bezit had alsnog tevreden gesteld zal worden.

Hoewel het duo vooral bekend staat als een donker electro project dat later (vanaf Water To The Dead uit 2004) meer ging stoeien met een heavy rock geluid, begonnen ze ten tijde van Songs From A Dead City als een experimenteel, donker triphop project.

Maar dat de kiemen voor hoe ze later zouden klinken reeds welig gezaaid werden tijdens deze demo, is al goed hoorbaar.

Zo horen we in de groezelige vocalen van ‘The Thaw’ niet alleen Robert Del Naja (Massive Attack) maar klinkt de muziek met wat goede wil als The Crüxshadows, maar dan zonder viool.

Een band met wie ze samen ook ooit op het Dancing Ferret label zaten. Misschien herinnert u zich nog de fijne compilatie van dit label die ooit nog bij ons magazine zat, en waarop beide acts ook prijkten.

Songs From A Dead City is voor de liefhebbers van zowel triphop als electro in de stijl van Psy’Aviah of eerder vernoemde Crüxshadows meer dan behoorlijk, en het ontdekken waard.

Staar je dus niet al te blind op de term ‘experimenteel’, want zo tegendraads zijn deze Amerikanen absoluut niet.

Op het bonusschijfje krijg je nog twee extra nummers uit deze periode (vermoeden we), al denken we bij 'Song For My Gun' eerder aan het zijproject The Trinity Project waar het duo aan de slag ging met spoken word en experimentele geluiden.

Verder ook nog 5 demo versies van songs die later (al dan niet) hun weg naar albums zouden vinden, alsook een live versie van ‘Isabel’ (oorspronkelijk terug te vinden op Water To The Dead).

Hoewel de nummers niet allemaal de tand des tijds even goed hebben doorstaan, is ons eindoordeel toch overwegend positief.

Waardoor deze verjaardag gevierd kan worden met een rijk gevulde cadeaumand, proficiat!

Ego Likeness

Dimi Brands
02/11/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...