casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.076 items

   

Eaux Saines
C-50 Tape
Dark Electro - Industrial
09/02/2016 : Eaux Saines - C-50 Tape
Eigen beheer  Eigen beheer
09/02/2016, Danny Quetin

Het zijn wel eens gezellige avonden tijdens de Dark Entries-redactievergaderingen. Zeker hoe sommige promo’s ons aldaar bereiken. Mooi voorbeeld is de zelf opgenomen CDR, vergezeld van een handgeschreven nota, en de vraag of we zo vriendelijk willen zijn om er eens naar te luisteren en te beoordelen.

Vriendelijk zijn we zeker en een luisterend oor voor iets wat we nog niet kennen, daar doen we het voor.

De betreffende CDR bleek afkomstig te zijn van een zeker Colin, afkomstig uit het Franse Bordeaux dat met zijn project Eaux Saines vanaf 1 maart zijn C-50 Tape officieel gaat uitbrengen.

Enig speurwerk via de Google-detective stuurt ons in eerste instantie richting Le Havre, maar dure bootjes bekijken is niet zo ons ding. Totdat we bij zijn Facebook-pagina (waar hij de band/eenmansproject voorstelt onder een morse-code) en de bandcamp-pagina terecht kwamen van Pointiret. De genaamde Colin heeft blijkbaar zijn roots in punk/noise/hardcore, maar met deze gezonde wateren maakt hij iets helemaal anders. Iets verrassend heerlijk anders.

Het project Eaux Saines is niet voor 1 gat te vangen. Opener Les Eaux Saines haalt zijn inspiratie uit industriële klanktapijten die gelaagdheid per gelaagdheid uitmonden in heerlijke duisterheid waar een distorted gitaar de bovenmenselijke vocalen uit een onaards leven perfect aanvult.

Almost is aardedonker, dat het begrip EBM op een inventieve wijze doet heruitvinden. In zijn tweede helft doet het zelfs denken aan iets wat van The Neon Judgement in het donker zou kunnen zijn.

Als je altijd al had willen weten hoe shoegaze gedrenkt in elektronica klinkt, raden we je graag Drunk In Your Bed voor, dat in zijn break hotst en botst en stottert om zo weer in vele lagen de kater te overwinnen.

In zijn moedertaal zinderen Des Mots nog lang na, monotoon klinkend maar zeker niet vervelend. Integendeel.

Breekbaar en fragiel zijn de sleutelwoorden in One Day, Ten Years. Experimenterend met alles wat er zo al ligt verscholen onder de knopjes der dark synthpop. Subliem opgebouwd.

Metalen gitaren maken van Le Chant Des Sirènes een meesterwerk. Het had een verboden track van Wire kunnen zijn. Eigenzinnigheid kent geen grenzen.

Dat deze C-50 Tape multifunctioneel inzetbaar is, bewijst Lost Sailplanes dat zowat het meest toegankelijke nummer is. Synthpop met nu en dan een industrial-beat en vocalen die we uren later nog in ons hoofd laten rondzweven.

Unfalling zorgt dan weer voor underground-elektronica die je nooit kan beluisteren in het daglicht, maar naarmate het nummer vordert Depeche Mode-achtig aandoet, maar nog steeds met het licht uit. Afsluiter This Smile haalt het onderste uit de kan en is dan ook de waardige afsluiter.

Deze C-50 tape werd volgens Colin ingezongen door ene Michaël Martin, al gaat het hoogstwaarschijnlijk over zijn alter ego. Opgenomen at home en gemasterd door Gabriel Zander in Studio Superfuzz in Rio De Janeiro.

Laat deze Colin en zijn Eaux Saines uit de anonimiteit treden, en wel nu !

Facebook

Danny Quetin
09/02/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2022 : Sinner’s Day Summer 2023, de eerste namen!

Ja u leest dit goed, de 2022 editie is nog maar net afgelopen en de organisatie gooit nu al een reeks namen voor onze voeten voor volgend jaar en struikelen zult u. Op deze affiche heel wat exclusiviteiten voor 2023; Project Pitchfork, Modern English, When In Rome, Corpus Delicti, Tyske Ludder, Golden Apes, NNHMN, Dorsetshire, Solor Dolorosa, ...

lees meer...
NIEUWS 25/06/2022 : Gert wil recht op roes voor iedereen

Gert, ook bekend als Gert Kleinpunk, brengt in augustus een nieuwe plaat uit: 'Alles is nog niet verloren'. En dat alles nog niet verloren is, zal u wel duidelijk worden. 18 geëngageerde nummers kun je erop verwachten, maar ook een inzicht in het leven en denken van Gert. Dat hij bijvoorbeeld al drie jaar gestopt is met alcohol, ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten