casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.911 items

   

Dperd
V
Dark Wave - Gothic - New wave
31/03/2016 : Dperd - V
My Kingdom Music  My Kingdom Music
31/03/2016, Dimi Brands

Italië... wellicht een van de meest gebruikte woorden in onze recensies de laatste tijd. Niet alleen in het dark folk genre waar dit land kwalitatief (en kwantitatief zo lijkt het) aan de top staat, dragen ze ook in andere duistere genres kwaliteit hoog in het vaandel.

Een band als Kirlian Camera moeten we u natuurlijk al lang niet meer voorstellen, en onlangs maakten ook nog Die Himmel Über Berlin ons zeer nieuwsgierig. Een opsomming aan muzikaal sterke bands uit het land van de laars zou ons te ver leiden, dus houden we onze focus de komende drie kwartier op Dperd.

Oudere lezers kennen misschien nog cult dark wave band Fear Of The Storm die in de jaren 90 furore maakte vanuit...jawel, Italië.

Carlo Disimone en Valeria Buono richtten na het uiteenvallen van Fear Of The Storm in het begin van het nieuwe millennium Dperd op, dat ondertussen met deze V aan zijn (soms moet je het niet al te ver zoeken) vijfde album toe is.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit mijn eerste kennismaking met Dperd is, maar wel eentje die nieuwsgierig maakt naar meer!

Grotendeels in het Italiaans gezongen door Valeria Buono (Carlo Disimone neemt alle instrumenten voor zijn rekening: gitaar, e-bow gitaar, bas, piano, orgel en percussie) hebben we geen flauw benul waar het over gaat, maar dromerig is het des te meer!

Denk aan bands gelijk This Mortal Coil, Cranes, Mira, Lycia en Dead Can Dance, en dan weet je meteen dat je goed zit.

Voeg daarbij nog de atmosferische dark wave muziek, die naast filmisch ook intiem en melancholisch klinkt, en sporen bevat van The Cure en Cocteau Twins, en het hart van de gemiddelde zwartzak zal als vanzelf direct een slag sneller slaan.

De Italiaans gezongen nummers klinken heerlijk mysterieus, terwijl de 4 Engelstalige nummers eerder een repetitief karakter hebben, maar eveneens zeer tot de verbeelding weten te spreken.

Een plaat die van begin tot einde steengoed is, Dperd is nog maar eens het bewijs waarom we alles wat vanuit Italië naar ons toe komt met open armen ontvangen.

Wij vestigen alleszins graag de aandacht op deze plaat, want als liefhebber van het genre moet je dit echt wel gehoord hebben. Dperd is een duo dat de doorbraak verdient en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

Dperd

Dimi Brands
31/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
NIEUWS 30/11/2021 : Wat is er loos met Lacrimosa?

Er komt een nieuwe plaat van Lacrimosa aan. 'Leidenschaft' zal er net op tijd zijn om onder de kerstboom te liggen. Langzamerhand krijgen we meer informatie over de plaat. En ja, de eerste video is een feit. 'Raubtier' is het eerste volledige nummer dat we kunnen beluisteren uit de nieuwe plaat. En we krijgen er zelfs beelden ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...