casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.475 items

   

Down The Lees
Bury The Sun
Alternative Rock - Indie - Post Rock
10/11/2020 : Down The Lees - Bury The Sun
Wagonmaniac  Wagonmaniac
10/11/2020, Dimi Brands

Schandalig laat komen we met een review voor deze release van eigen bodem! Down The Lees is een groep die een jaar geleden onder onze radar doorvloog, doch aan geruisloosheid zal het niet gelegen hebben.

Van Wagonmaniac mochten we een uit de kluiten gewassen promopakket in ontvangst nemen, waardoor deze schandelijke dwaling alsnog de wereld uitgeholpen wordt.

Want wat kijken we hier aangenaam verrast van op!!

Down The Lees is een trio uit Gent. Zangeres/gitariste Laura Lee Schulz maakte de overstap van Canada naar België en flankeerde zich met Kwinten Gluehorse (OLAF) op bas en drummer Jonathan Frederickx (HEISA).

Down The Lees maakt slowcore die de voet stevig op het gaspedaal durft te drukken. Bij de term slowcore denken we automatisch aan het Amerikaanse Low, maar vooral horen we in het geluid van Down The Lees sterke gelijkenissen met artiestes als Scout Niblett, Shannon Wright en Anna Calvi ten tijde van haar ijzersterke debuut.

Namen waarmee je kan uitpakken noemen we dat, waarmee we ineens duidelijk maken dat de stem van Schulz er eentje is om niet snel te vergeten.

Reken bij deze zeer krachtige stem een muzikale begeleiding die naast agiteert ook rechttoe rechtaan rake mokerslagen uitdeelt. Om u een idee te geven: stel je voor dat PJ Harvey samen met Slint een album heeft ingeblikt, we vermoeden dan dat het eindresultaat zal klinken als Bury The Sun.

Maar ere wie ere toekomt: Down The Lees dus, een naam om te onthouden!

Naast de uitmuntende muzikanten is de uitermate goede klank van deze volle, gebalde (op zijn stevigst haast mathrock-achtig) stijl te wijten aan de producer van dienst. Niemand minder dan Steve Albini (onderhand geen onbekende meer bij Belgische artiesten) kweet zich op de geheel typische wijze van deze taak. Door de opstelling van het opnamemateriaal weet hij steeds een live klank aan de albums te geven die hij producet, en wie Bury The Sun hoort verlangt bij dit typisch jaren 90 klinkende “loud-quiet-loud”-principe op het moment dit in levenden lijve te mogen aanschouwen.

Tussen al deze welgemikte mokerslagen zorgen rustigere nummers voor enige zalving, al blijf je ook hier beter op je hoede, want voor je het weet trekt men de registers met evenveel gemak nog eens helemaal open.

En vice versa: in de stevige nummers klimt of daalt Schulz’ stem enkele trapjes op de toonladder bij wijze van geruststelling bij al dit nietsontziende geweld.

Maar of het nu luid is of zacht, of allebei tegelijk: Bury The Sun is een verslavend album over de ganse lijn.

Down The Lees

Dimi Brands
10/11/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/12/2020 : Dark Entries stelt voor; Cold Transmission

Er zijn labels, veel labels. Zeker in meer obscure genres waar de punk erfenis van een do it yourself mentaliteit nog overheerst. Het Duitse Cold Transmission label is zo’n label, opgericht door veertigers die vonden dat nieuwe, opkomende acts uit het post punk, dark wave, cold wave,... genres te weinig aan bod kwamen en boordnodig waren ...

lees meer...
NIEUWS 02/12/2020 : Maak postuum kennis met Dead Artist Syndrome…

Dead Artist Syndrome was het geesteskind van Brian Healy die in januari dit jaar het leven liet na een aanslepende ziekte. Bij het grasduinen op het web kwam ik bij zijn band terecht en het in 2018 heruitgegeven debuut “Prints Of Darkness", origineel uit 1990. Een album waarmee deze Amerikaan furore maakte in de goth rock scene ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Lacrimosa viert 30-jarig jubileum met box

Lacrimosa had ons in dit jubileumjaar - de groep bestaat in 2020 30 jaar - een nieuwe cd beloofd. Daarover is het oorverdovend stil. We hebben wel recht gehad op een wereldwijd online optreden. En Tilo Wolff wou in het eindejaarsperiode de fans nog even extra verwennen. Het zal wellicht enkel de echte fans aanspreken, want voor het kleinood ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : 'Black Star' tweede video uit nieuwe Dive

Op 11 december komt de nieuwe Dive uit! Het belooft alweer een heerlijk donker en tormenterend werkje te worden. Om er zeker van te zijn dat u ook zo denkt, geeft Dirk Ivens - naast Dive ook actief bij The Klinik, Absolute Body Control en Sonar - een tweede video uit. Twee weken na 'Death Machine' moet deze 'Black Star' er ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2020 : Your Life On Hold oorlogszuchtig

En nu we toch bij Jan Dewulf aangekomen zijn... Zijn gothic rock project Your Life On Hold heeft ook een nieuwe single uit, alweer geplukt uit het gloednieuwe en uitstekende 'Echoes From The Bardo'. 'Let's Start A War' breekt met alle clichés over rockmuzikanten die tegen oorlog protesteren of popsterren die zich ...

lees meer...
INTERVIEW : THE BREATH OF LIFE - Neen, ik heb nooit overwogen om te stoppen met muziek maken, noch om lekkere speciale bieren te proeven.

The Breath Of Life blaast dit jaar 35 kaarsjes uit. En ze brengen een nieuwe cd uit. ‘Sparks Around Us’ bevat alweer 11 pareltjes, en we kunnen stellen dat deze tiende cd zich in het vervolg bevindt van de vorige platen, waaronder we geen enkele uitschuiver of zwakkere plaat tellen. Wel komt hij op een verrassend moment uit, namelijk ...

lees meer...
INTERVIEW : We Are Ooh People - Het was een bewuste keuze om in de schaduw te blijven en te sluimeren als een duister beest, groeiend en wachtend op de ideale biotoop om na lang broeden uit de krochten van de duisternis naar boven te kruipen.

Het zijn 5 Bruggelingen die eerder al een aantal EP’s hebben uitgebracht. En daarmee onder onze radar zijn gebleven . Een volwaardig album was nodig, en vooral de verpakking er rond, om nu wel onze aandacht te trekken. Met analoge synths en een traditioneel rock-instrumentarium hebben ze de outer space even ontvlucht om de mensheid ...