casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Down The Lees
Bury The Sun
Alternative Rock - Indie - Post Rock
10/11/2020 : Down The Lees - Bury The Sun
Wagonmaniac  Wagonmaniac
10/11/2020, Dimi Brands

Schandalig laat komen we met een review voor deze release van eigen bodem! Down The Lees is een groep die een jaar geleden onder onze radar doorvloog, doch aan geruisloosheid zal het niet gelegen hebben.

Van Wagonmaniac mochten we een uit de kluiten gewassen promopakket in ontvangst nemen, waardoor deze schandelijke dwaling alsnog de wereld uitgeholpen wordt.

Want wat kijken we hier aangenaam verrast van op!!

Down The Lees is een trio uit Gent. Zangeres/gitariste Laura Lee Schulz maakte de overstap van Canada naar België en flankeerde zich met Kwinten Gluehorse (OLAF) op bas en drummer Jonathan Frederickx (HEISA).

Down The Lees maakt slowcore die de voet stevig op het gaspedaal durft te drukken. Bij de term slowcore denken we automatisch aan het Amerikaanse Low, maar vooral horen we in het geluid van Down The Lees sterke gelijkenissen met artiestes als Scout Niblett, Shannon Wright en Anna Calvi ten tijde van haar ijzersterke debuut.

Namen waarmee je kan uitpakken noemen we dat, waarmee we ineens duidelijk maken dat de stem van Schulz er eentje is om niet snel te vergeten.

Reken bij deze zeer krachtige stem een muzikale begeleiding die naast agiteert ook rechttoe rechtaan rake mokerslagen uitdeelt. Om u een idee te geven: stel je voor dat PJ Harvey samen met Slint een album heeft ingeblikt, we vermoeden dan dat het eindresultaat zal klinken als Bury The Sun.

Maar ere wie ere toekomt: Down The Lees dus, een naam om te onthouden!

Naast de uitmuntende muzikanten is de uitermate goede klank van deze volle, gebalde (op zijn stevigst haast mathrock-achtig) stijl te wijten aan de producer van dienst. Niemand minder dan Steve Albini (onderhand geen onbekende meer bij Belgische artiesten) kweet zich op de geheel typische wijze van deze taak. Door de opstelling van het opnamemateriaal weet hij steeds een live klank aan de albums te geven die hij producet, en wie Bury The Sun hoort verlangt bij dit typisch jaren 90 klinkende “loud-quiet-loud”-principe op het moment dit in levenden lijve te mogen aanschouwen.

Tussen al deze welgemikte mokerslagen zorgen rustigere nummers voor enige zalving, al blijf je ook hier beter op je hoede, want voor je het weet trekt men de registers met evenveel gemak nog eens helemaal open.

En vice versa: in de stevige nummers klimt of daalt Schulz’ stem enkele trapjes op de toonladder bij wijze van geruststelling bij al dit nietsontziende geweld.

Maar of het nu luid is of zacht, of allebei tegelijk: Bury The Sun is een verslavend album over de ganse lijn.

Down The Lees

Dimi Brands
10/11/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten