casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

   

Double Echo
La Danza
Dark Wave - Gothic - Post Punk
20/01/2016 : Double Echo - La Danza
Peter Out Records
20/01/2016, Danny Quetin

Het gebeurt wel vaker dat een album wordt heruitgebracht. In de meeste gevallen gaat het dan over obscure in koude kelders opgeslagen tapes, die digitaal worden afgestoft, bijgeplamuurd en afgepolijst.

Toch is dat niet altijd zo. La Danza van het Liverpoolse Double Echo verscheen vorig jaar nog op CD via het Gothic Music Records-label, en nu op gelimiteerd vinyl (500 exemplaren wereldwijd) bij het Zweedse Peter Out Records. Van twee walletjes eten noemt men dat.

Waar de CD-versie nog wat extraatjes bood bevat de vinyl-uitvoering 2 x 4 tracks (zonder de nummers uit de EP Sylvia).

Double Echo begon 3 jaar geleden als een gothic sideproject van Ash Lerczak uit de assen van de horrorpunkband Zombina And The Skeletons. Aangevuld met ene Chris Luna en een drummachine verschenen al vlug in de ondergrond enkele tapes om hun sound analoog te laten klinken.

In 2013 verscheen het eerste album Phantomime en werd er aan gezinsuitbreiding gedaan met de keyboards van Ellon Souter. En dan La Danza.

Dit album herbergt een heerlijke alternantie tussen gothic, postpunk en darkwave die het doemdenken bevestigen met tristesse maar dan wel met melodie. Het gegeven dat ze alle drie vocaal bijdragen in verschillende nummers, maakt het allesbehalve een eenzijdige plaat.

Titeltrack La Danza klinkt heerlijk nostalgisch met het ritmepatroon van de machinale drum en gitaren die klinken alsof ze werden opgenomen in de vroege jaren 80. I Used To Be In Pictures is heerlijke postpunk waar de keyboards hun rol opeisen. Atmosferisch van aard, dromerig maar dansbaar. De selfish-selfie in het donker.

The Sentence had van Clan Of Xymox kunnen zijn, waar de melodie van de gitaren doet denken aan de aanzet van The Lebanon. Double Echo heeft duidelijk zijn invloeden en toch zijn eigenheid.

The Waiting Game en Lustless Silences klinken mijmerend zonder de harmonie uit het oog te verliezen, terwijl Distance de afstand bewaart tussen de darkwave van toen en nu. Dans je ziel bloot.

Lethargisch aandoend met de ondertoon van desolate kilheid is Statue. Het enige standbeeld waar de duiven niet op kakken.

Afsluiter Concrescence verwerpt de eenvoud en is heerlijk gevuld met het duistere synth-tapijt van 5,5 minuut. Het had nog langer mogen duren.

La Danza van Double Echo is zo’n album dat oldskool klinkt and yet renewing.

Danny Quetin
20/01/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...