casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.278 items

   

Double Echo
La Danza
Dark Wave - Gothic - Post Punk
20/01/2016 : Double Echo - La Danza
Peter Out Records
20/01/2016, Danny Quetin

Het gebeurt wel vaker dat een album wordt heruitgebracht. In de meeste gevallen gaat het dan over obscure in koude kelders opgeslagen tapes, die digitaal worden afgestoft, bijgeplamuurd en afgepolijst.

Toch is dat niet altijd zo. La Danza van het Liverpoolse Double Echo verscheen vorig jaar nog op CD via het Gothic Music Records-label, en nu op gelimiteerd vinyl (500 exemplaren wereldwijd) bij het Zweedse Peter Out Records. Van twee walletjes eten noemt men dat.

Waar de CD-versie nog wat extraatjes bood bevat de vinyl-uitvoering 2 x 4 tracks (zonder de nummers uit de EP Sylvia).

Double Echo begon 3 jaar geleden als een gothic sideproject van Ash Lerczak uit de assen van de horrorpunkband Zombina And The Skeletons. Aangevuld met ene Chris Luna en een drummachine verschenen al vlug in de ondergrond enkele tapes om hun sound analoog te laten klinken.

In 2013 verscheen het eerste album Phantomime en werd er aan gezinsuitbreiding gedaan met de keyboards van Ellon Souter. En dan La Danza.

Dit album herbergt een heerlijke alternantie tussen gothic, postpunk en darkwave die het doemdenken bevestigen met tristesse maar dan wel met melodie. Het gegeven dat ze alle drie vocaal bijdragen in verschillende nummers, maakt het allesbehalve een eenzijdige plaat.

Titeltrack La Danza klinkt heerlijk nostalgisch met het ritmepatroon van de machinale drum en gitaren die klinken alsof ze werden opgenomen in de vroege jaren 80. I Used To Be In Pictures is heerlijke postpunk waar de keyboards hun rol opeisen. Atmosferisch van aard, dromerig maar dansbaar. De selfish-selfie in het donker.

The Sentence had van Clan Of Xymox kunnen zijn, waar de melodie van de gitaren doet denken aan de aanzet van The Lebanon. Double Echo heeft duidelijk zijn invloeden en toch zijn eigenheid.

The Waiting Game en Lustless Silences klinken mijmerend zonder de harmonie uit het oog te verliezen, terwijl Distance de afstand bewaart tussen de darkwave van toen en nu. Dans je ziel bloot.

Lethargisch aandoend met de ondertoon van desolate kilheid is Statue. Het enige standbeeld waar de duiven niet op kakken.

Afsluiter Concrescence verwerpt de eenvoud en is heerlijk gevuld met het duistere synth-tapijt van 5,5 minuut. Het had nog langer mogen duren.

La Danza van Double Echo is zo’n album dat oldskool klinkt and yet renewing.

Danny Quetin
20/01/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...