casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.245 items

   

Detrimental Effect
Your Truth
Power Electronics
27/12/2019 : Detrimental Effect - Your Truth
Tesco
27/12/2019, Dimi Brands

Hoewel Kim Van Den Broucke ondertussen verkast is naar Duitsland, blijven we zijn project Detrimental Effect beschouwen als Belgisch.

In een genre dat nationaal zwaar ondervertegenwoordigd is, namelijk power electronics, is deze vorm van chauvinisme ons inziens dan ook niet misplaatst.

Veel concurrentie (als je dat zo al kan noemen) uit eigen land hoeft hij dus niet vrezen, en in Duitsland werd hij zonder problemen opgenomen in een grote groep van talentvolle collega’s.

Een knappe prestatie noemen we dat, wetende dat dit project nog maar enkele jaren actief is en na twee releases (de tape To Brandon Bryant (2017) en de lp Be My Enemy (2018) op Unsound Recordings) reeds werd binnengehaald door het grote Tesco Organisation voor de cd Your Truth.

Van Den Broucke organiseerde eind jaren 90 nog feestjes en concerten in België, maar het bleef altijd een droom om zelf muziek te maken.

De meeste dromen mogen dan misschien bedrog zijn, wie niet waagt wint eveneens niet. De 9 songs op Your Truth leren ons dat Van Den Broucke er goed aan heeft gedaan om alsnog, beter laat dan nooit, de koe bij de spreekwoordelijke horens te vatten.

Geheel in de stijl van het Tesco label, horen we sterke gelijkenissen met de “grote G’s” uit het genre, te weten Genocide Organ en The Grey Wolves.

Hoewel vernieuwing in ditzelfde genre niet (of zelden) aan de orde is horen we dan ook niet bepaald iets nieuws, maar eveneens ervaren we dit geen enkele seconde als iets negatiefs.

Neen, Your Truth is een mooie aanvulling aan een reeds bestaande power electronics verzameling/traditie, en kan tevens dienen als een allesomvattende eerste kennismaking tot dit brutale genre.

Netjes uit het boekje horen we het typische dreigende machinale geluid, de vervormde, dominante vocalen en kijkt men niet op een sample meer of minder. Titels als ‘A Righteous Conflict’, ‘Politics Of Eternity’, ‘Homeland Security’ en ‘No Friends Of Democracy’ verraden een sterke politieke ondertoon. Geen klakkeloos kopiëren, want kenners maar ook wie goed luistert zal tevens ondertonen van old school industrial ontwaren.

“And you obey in advance as you compromise your values, your principles, your headless acts of conformity”, lezen we op de achterkant. Buigen of breken, wij doen het eerste voor Detrimental Effect.

Detrimental Effect

Dimi Brands
27/12/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : Lord Of The Lost goes classic met 'Swan Songs III'

Lord Of The Lost houdt niet van stilstand. In 2018 hadden ze nog een megasucces met 'Thornstar', een ambitieuze conceptplaat over de ondergang van de Pangeanen, een uitgestorven beschaving uit de oudheid. Hun nieuwe plaat heet 'Swan Songs III', en is dus het vervolg in de rij van de 'Swan Songs'-platen die Lord Of The ...

lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : Wave Invasion Online Festival (Palais Ideal, Alpahmay, Xtort...)

Wave Invasion is een bijzonder interessante organisatie. Opgericht vanuit Nederland als een bundeling van wavegroepen die samenspannen om concerten te organiseren en te spelen, telt de organisatie intussen ook al aardig wat Belgische groepen. Vanavond, zondag 31 mei, en niet toevallig omdat het eigenlijk Wave-Gotik-Treffen had moeten zijn, ...

lees meer...
NIEUWS 31/05/2020 : 'WILMA determined protector' van Struggler is uit

Struggler maakt al sinds 1979 koude golven. Vanuit de beruchte Hamontse scene en meer bepaald café De Kwiet, waar ook De Brassers onheil veroorzaakten, heeft de groep rond René Hulsbosch Vlaanderen veroverd. De vroege jaren 80 zagen de singles 'Night Fever' en 'Wanted' verschijnen, maar vooral de plaat 'It ...

lees meer...
NIEUWS 30/05/2020 : Alternatieven voor WGT: Dark Stream Festival, online optreden Lacrimosa en goth-documentaire MDR

Het Wave-Gotik-Treffen gaat niet door, maar voor de fans zijn er toch wat zaken opgezet om vanuit hun kot het gevoel te hebben dat ze hieraan deelnemen. Veel groepen nemen deel aan het Dark Stream Festival, dat vanuit de Moritzbastei in Leizig uitgezonden wordt, en vandaag en morgen nog een hoop optredens, lezingen en meer gratis aanbieden. Lacrimosa, ...

lees meer...
NIEUWS 28/05/2020 : Nytt Land covert 'Ohne Dich' van Rammstein

Het is een merkwaardige cover. Nytt Land, het Russische duo dat traditionele folk en dark ambient combineert, neemt een nummer van Rammstein over. Ze doen dit uiteraard op geheel eigen manier. Wie dus wil horen wat Rammstein zou geven als het een folkgroep was geweest, kan maar beter even zijn oren spitsen. De opname is volledig live gemaakt, ...

lees meer...
INTERVIEW : LAIBACH - Toen ze Laibach verboden, zegden we: ‘geweldig, laten we verder gaan’!

Onlangs bracht Laibach een uitgebreide box ‘Laibach Revisited’ uit, een heruitgave van hun titelloze debuutplaat uit 1985, aangevuld met vernieuwde opnames van de nummers en een aantal essays over de rol van Laibach in het Joegoslavië en de Sloveense deelrepubliek in de jaren 80. We hebben Laibach al verschillende keren kunnen ...