casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Demonologists
Dissociative Themes
Industrial - Noise - Power Electronics
07/09/2020 : Demonologists - Dissociative Themes
4iB Records  4iB Records
07/09/2020, Dimi Brands

Daar waar we bij het vorige Demonologists album Acid Until I Rot (2017) nog meermaals kniediep wegzakten in de logge lawaaibrij en er uit verschillende onwelriekende poeltjes gevist werd, slaat dit duo (Cory Rowell en Evan Price) dit jaar genadeloos toe met een album waar we eventjes niet goed van waren.

Ook hier speelt het aspect afwisseling weer een belangrijke rol, wat binnen dit genre eerder uitzondering dan regel is, maar toch slaagt men erin een over de ganse lijn consistent album aan de man te brengen. Niet dat er deze keer een duidelijkere lijn binnen het muzikale getrokken kan worden, feit is wel dat alle noise-nuances hier keer op keer nét juist zitten.

Mede geholpen door heel wat collega’s zoals Maurice De Jong (o.a. Gnaw Their Tongues), Matt Finney, Rachel Entartet, Wyatt Howland en Blackfrost wordt eendracht niet alleen macht, het zorgt tevens voor een van de boeiendste power electronics platen die we dit jaar reeds mochten aanhoren.

Het brede horrorgenre mag dan wel een belangrijke inspiratiebron zijn bij Demonologistis, zelf heb ik absoluut niets met dit genre wegens te puberaal. Dat men er dan toch in slaagt om mij te vermaken met de huiveringwekkende klanken van ‘Church Of Starvation’ die uit een soortgelijke film weggeslopen lijken te zijn, kan ik dan ook enkel als straf bestempelen. De klap op de vuurpijl is afkomstig van Maurice De Jong, die de temperatuur middels ijzingwekkende black metal screams nog een paar graden verder beneden het vriespunt duwt.

‘Seelenverwandter’ springt meteen in het oor. Wat dacht je anders wanneer poezië en industrial verenigd worden, en het voor een keertje NIET geforceerd klinkt? Een van de prijsnummers op dit album!

Dé grote hoofdvogel die op Dissociative Themes wordt afgeschoten luistert naar de naam ‘Where Do We Hide The Bodies?’. Als een nietsontziende wervelwind host dit nummer doorheen de speakers: zelden klonken power electronics zo punk!!

“Where did we hide the bodies”?, de vraag is amper gesteld of de ontsnapte doodsreutel uit de strot van Corey Rowell doet vermoeden dat deze medeplichtige moordenaar uiteindelijk ook het laatste loodje gelegd heeft. Zowel muzikaal als vocaal een ijzersterk nummer, en eigenlijk op zich al meer dan de moeite van de aanschaf van dit album waard. Al zou dit de over de ganse lijn doorgetrokken hoge kwaliteit iets te veel oneer aandoen.

Nu we toch met een stapel lijken zitten, is het logische gevolg ‘Examine The Body’ dat de meer ritmische kaart trekt. U hoort, ook deze plaat van Demonologists luistert weg als een doldwaze rit in een pretpark, en dan nog liefst op alle attracties tegelijk. Blackfrost injecteert een flinke dosis drone in ‘Pain Trigger’, waarbij de term “baksteen in de maag” haast letterlijke proporties aanneemt.

Kan u zich iets voorstellen bij Dracula die met een snotvalling te kampen heeft? ‘Vampire Slime’ komt volgens ons in de buurt. Of wat dacht u anders van het geluid dat dit uiterst vermakelijk album mag afsluiten en waarbij je moeilijk iets anders dan het verwijderen van een gigantische bloed-snot-prop kan voorstellen. Dissociative Themes is zeer hoogstaand smullen voor zij die gezegend zijn met een ijzersterke maag en dito trommelvliezen.

Demonologists

Dimi Brands
07/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...