casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

9.078 items

   

Demonologists
Dissociative Themes
Industrial - Noise - Power Electronics
07/09/2020 : Demonologists - Dissociative Themes
4iB Records  4iB Records
07/09/2020, Dimi Brands

Daar waar we bij het vorige Demonologists album Acid Until I Rot (2017) nog meermaals kniediep wegzakten in de logge lawaaibrij en er uit verschillende onwelriekende poeltjes gevist werd, slaat dit duo (Cory Rowell en Evan Price) dit jaar genadeloos toe met een album waar we eventjes niet goed van waren.

Ook hier speelt het aspect afwisseling weer een belangrijke rol, wat binnen dit genre eerder uitzondering dan regel is, maar toch slaagt men erin een over de ganse lijn consistent album aan de man te brengen. Niet dat er deze keer een duidelijkere lijn binnen het muzikale getrokken kan worden, feit is wel dat alle noise-nuances hier keer op keer nét juist zitten.

Mede geholpen door heel wat collega’s zoals Maurice De Jong (o.a. Gnaw Their Tongues), Matt Finney, Rachel Entartet, Wyatt Howland en Blackfrost wordt eendracht niet alleen macht, het zorgt tevens voor een van de boeiendste power electronics platen die we dit jaar reeds mochten aanhoren.

Het brede horrorgenre mag dan wel een belangrijke inspiratiebron zijn bij Demonologistis, zelf heb ik absoluut niets met dit genre wegens te puberaal. Dat men er dan toch in slaagt om mij te vermaken met de huiveringwekkende klanken van ‘Church Of Starvation’ die uit een soortgelijke film weggeslopen lijken te zijn, kan ik dan ook enkel als straf bestempelen. De klap op de vuurpijl is afkomstig van Maurice De Jong, die de temperatuur middels ijzingwekkende black metal screams nog een paar graden verder beneden het vriespunt duwt.

‘Seelenverwandter’ springt meteen in het oor. Wat dacht je anders wanneer poezië en industrial verenigd worden, en het voor een keertje NIET geforceerd klinkt? Een van de prijsnummers op dit album!

Dé grote hoofdvogel die op Dissociative Themes wordt afgeschoten luistert naar de naam ‘Where Do We Hide The Bodies?’. Als een nietsontziende wervelwind host dit nummer doorheen de speakers: zelden klonken power electronics zo punk!!

“Where did we hide the bodies”?, de vraag is amper gesteld of de ontsnapte doodsreutel uit de strot van Corey Rowell doet vermoeden dat deze medeplichtige moordenaar uiteindelijk ook het laatste loodje gelegd heeft. Zowel muzikaal als vocaal een ijzersterk nummer, en eigenlijk op zich al meer dan de moeite van de aanschaf van dit album waard. Al zou dit de over de ganse lijn doorgetrokken hoge kwaliteit iets te veel oneer aandoen.

Nu we toch met een stapel lijken zitten, is het logische gevolg ‘Examine The Body’ dat de meer ritmische kaart trekt. U hoort, ook deze plaat van Demonologists luistert weg als een doldwaze rit in een pretpark, en dan nog liefst op alle attracties tegelijk. Blackfrost injecteert een flinke dosis drone in ‘Pain Trigger’, waarbij de term “baksteen in de maag” haast letterlijke proporties aanneemt.

Kan u zich iets voorstellen bij Dracula die met een snotvalling te kampen heeft? ‘Vampire Slime’ komt volgens ons in de buurt. Of wat dacht u anders van het geluid dat dit uiterst vermakelijk album mag afsluiten en waarbij je moeilijk iets anders dan het verwijderen van een gigantische bloed-snot-prop kan voorstellen. Dissociative Themes is zeer hoogstaand smullen voor zij die gezegend zijn met een ijzersterke maag en dito trommelvliezen.

Demonologists

Dimi Brands
07/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 06/07/2022 : Suikerrock

The Sisters of Mercy komen op vrijdag 29/07/2022 naar het Bietenplein in Tienen samen met White Lies, Therapy? en De Mens.

lees meer...
NIEUWS 04/07/2022 : Leeds is gothic city!

U dacht natuurlijk aan Leipzig. Ook. Maar de stad Leeds kent een gothic rock verleden dat als historisch erfgoed moet gekoesterd (denk maar aan bands als The Sisters Of Mercy, The Rose Of Avalanche, March Violets, Salvation, Red Lorry Yellow Lorry,...) Mocht u tussen 7 en 10 juli nog vrij zijn en niks hebben gepland, ga dat horen en zien in ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2022 : Gothic magazine trekt er de stekker uit...

Tenminste grote bezieler en cult figuur bij onze Oosterburen Martin Sprissler besloot recent de stekker uit zijn geesteskind te trekken en biedt zijn titel aan voor overname. Een tweetal jaar geleden was er na een lange pauze sprake van een doorstart maar deze bleek niet helemaal te lopen zoals verwacht. Momenteel is Gothic Magazine 90 in ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : Enzo Kreft met eerste clip als voorbode van het nieuwe album 'Shelter'

De naam Enzo Kreft hoeft geen introductie meer, deze oude krijger werd met de albums “Control” (2019) en “Different World” (2021) weerom ‘wereldberoemd’ in onze scene en scoorde zelfs torenhoog in de eindejaarslijstjes van menig Dark Entries schrijver. Reden, aanstekelijk electro, zowat de overtreffende ...

lees meer...
NIEUWS 02/07/2022 : The Seven Whores Of The Apocalypse, eigentijdse dark electro

De Duitse Dark Dimensions labelgroep ging het trio Chris, Tom en Jason halen in Amerika om hier bij ons hun debuut de ep “Wicked Hands” bij Scanner uit te brengen. Het geluid van deze debuut ep ligt ergens tussen een actuele Placebo Effect en een minder technoïde versie van hun landgenoten Velvet Acid Christ in hun eerste ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Crime and the City Solution @ Can't Live in a Livingroom XIV, Haacht, 11 juni 2022 - ...omdat een cultband in de living nog altijd beter is dan gewoon een avondje TV kijken...

In tussentijd is de tournee van Crime and the City Solution achter de rug en zitten ze alweer in uitvalsbasis Berlijn te broeden op een nieuw studioalbum… Ook de heruitgave van hun backcatalogue door Mute geeft ons iets extra om naar uit te kijken. Voorlopig houden we uw nieuwsgierigheid alvast warm met dit concertverslag van hun huiskamerconcert ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Zondigen op zondag; Sinner’s Day zomert - Als loonslaaf kon ik van deze editie, na veel vijven en zessen, enkel de zondag mee pikken. Gelukkig de dag die mijn goth rockend hartje sneller deed slaan.

Over de vrijdag en zaterdag kan ik hier dus helaas niets kwijt, maar ik twijfel er niet aan dat anderen dat zeker even literair in mijn plaats zullen doen. Laat deze korte review dan ook veeleer een impressie zijn dan een festivalverslag of nog de beleving van één dag. Gelukkig heb ik voor de wintereditie, onder het aloude motto; ...

lees meer...
FOTO'S : Within Temptation - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Heilung - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Amenra - @ Graspop 17/06/2022 door Luc Luyten