casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.420 items

   

Demonologists
Dissociative Themes
Industrial - Noise - Power Electronics
07/09/2020 : Demonologists - Dissociative Themes
4iB Records  4iB Records
07/09/2020, Dimi Brands

Daar waar we bij het vorige Demonologists album Acid Until I Rot (2017) nog meermaals kniediep wegzakten in de logge lawaaibrij en er uit verschillende onwelriekende poeltjes gevist werd, slaat dit duo (Cory Rowell en Evan Price) dit jaar genadeloos toe met een album waar we eventjes niet goed van waren.

Ook hier speelt het aspect afwisseling weer een belangrijke rol, wat binnen dit genre eerder uitzondering dan regel is, maar toch slaagt men erin een over de ganse lijn consistent album aan de man te brengen. Niet dat er deze keer een duidelijkere lijn binnen het muzikale getrokken kan worden, feit is wel dat alle noise-nuances hier keer op keer nét juist zitten.

Mede geholpen door heel wat collega’s zoals Maurice De Jong (o.a. Gnaw Their Tongues), Matt Finney, Rachel Entartet, Wyatt Howland en Blackfrost wordt eendracht niet alleen macht, het zorgt tevens voor een van de boeiendste power electronics platen die we dit jaar reeds mochten aanhoren.

Het brede horrorgenre mag dan wel een belangrijke inspiratiebron zijn bij Demonologistis, zelf heb ik absoluut niets met dit genre wegens te puberaal. Dat men er dan toch in slaagt om mij te vermaken met de huiveringwekkende klanken van ‘Church Of Starvation’ die uit een soortgelijke film weggeslopen lijken te zijn, kan ik dan ook enkel als straf bestempelen. De klap op de vuurpijl is afkomstig van Maurice De Jong, die de temperatuur middels ijzingwekkende black metal screams nog een paar graden verder beneden het vriespunt duwt.

‘Seelenverwandter’ springt meteen in het oor. Wat dacht je anders wanneer poezië en industrial verenigd worden, en het voor een keertje NIET geforceerd klinkt? Een van de prijsnummers op dit album!

Dé grote hoofdvogel die op Dissociative Themes wordt afgeschoten luistert naar de naam ‘Where Do We Hide The Bodies?’. Als een nietsontziende wervelwind host dit nummer doorheen de speakers: zelden klonken power electronics zo punk!!

“Where did we hide the bodies”?, de vraag is amper gesteld of de ontsnapte doodsreutel uit de strot van Corey Rowell doet vermoeden dat deze medeplichtige moordenaar uiteindelijk ook het laatste loodje gelegd heeft. Zowel muzikaal als vocaal een ijzersterk nummer, en eigenlijk op zich al meer dan de moeite van de aanschaf van dit album waard. Al zou dit de over de ganse lijn doorgetrokken hoge kwaliteit iets te veel oneer aandoen.

Nu we toch met een stapel lijken zitten, is het logische gevolg ‘Examine The Body’ dat de meer ritmische kaart trekt. U hoort, ook deze plaat van Demonologists luistert weg als een doldwaze rit in een pretpark, en dan nog liefst op alle attracties tegelijk. Blackfrost injecteert een flinke dosis drone in ‘Pain Trigger’, waarbij de term “baksteen in de maag” haast letterlijke proporties aanneemt.

Kan u zich iets voorstellen bij Dracula die met een snotvalling te kampen heeft? ‘Vampire Slime’ komt volgens ons in de buurt. Of wat dacht u anders van het geluid dat dit uiterst vermakelijk album mag afsluiten en waarbij je moeilijk iets anders dan het verwijderen van een gigantische bloed-snot-prop kan voorstellen. Dissociative Themes is zeer hoogstaand smullen voor zij die gezegend zijn met een ijzersterke maag en dito trommelvliezen.

Demonologists

Dimi Brands
07/09/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Comeback van het jaar / de eeuw: Placebo Effect!

U vindt dat de pandemie (te) lang duurt? Denk dan eens aan de schare trouwe old-school electrofans, die meer dan een kwarteeuw hebben moeten wachten op nieuw werk van Placebo Effect. U leest het goed: meer dan 25 jaar na 'Manipulated Mind Control' zijn de Duitse dark electro-pioniers terug met hun gloednieuw album 'Shattered Souls'. ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Nieuwe clip voor 'Smrt za smrt' van Laibach

Mochten we jaarlijks een prijs uitreiken voor de meest kunstzinnige video die gemaakt wordt, dan was de kans groot dat de prijs voor 2020 ging naar de laatste nieuwe van Laibach. Voor de nieuwe versie van 'Smrt za smrt' - 'dood om dood' in het Nederlands - heeft het kunstcollectief Metastazis immers geweldige constructies in ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Your Life On Hold: Erase Me

We blijven ons verheugen over de nieuwe lichting gothic rock. Onder meer over Your Life On Hold, het project van Oostendenaar Jan Dewulf aka John Wolf. Zijn laatste plaat 'Echoes From The Bardo' werd hier ontvangen met een lofrede van collega Kurt Ingels: 'Your Life On Hold is zonder meer de Belgische traditionele gothic rock act ...

lees meer...
NIEUWS 31/10/2020 : Concert Whispering Sons online

Whispering Sons wist niet enkel een frisse wind te laten waaien in het postpunk wereldje, ze wisten het genre ook weer populair te maken bij de jongere generatie. Hun nummers worden regelmatig gedraaid op Studio Brussel en Radio Willy. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden dat hun langspeler 'Image' uitkwam, een uitgave die uiteraard ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Documentaire over 'This Corrosion' van Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy mogen dan wel ontkennen dat ze gothic zijn, ze hebben de goth-geschiedenis mee geschreven. Trash Theory, een YouTube-kanaal dat wel vaker interessante documentaires maakt over de geschiedenis van de gothicmuziek heeft onlangs een nieuwe video gepost waarin ze zich toespitsen op de Sisters. De docu vertelt eigenlijk het ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...