casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.305 items

   

Dead Cross
Dead Cross
Hardcore - Metal - Punk
30/08/2017 : Dead Cross - Dead Cross
Ipecac Recordings  Ipecac Recordings
30/08/2017, Dimi Brands

Menig persoon hield het niet meer voor mogelijk en was dan ook met verstomming geslagen toen Faith No More vorig jaar na een stilte van 18 jaar op albumgebied weer op de proppen kwam met het sterke Sol Invictus.

Van luiheid kan men frontman Mike Patton evenwel niet beschuldigen, want naast Faith No More was/is hij tevens actief bij Mr. Bungle, Fantômas (en Fantômas Melvins Big Band), Tomahawk, Hemophiliac, House Of Discipline, Lovage, Maldoror, Nevermen, Tetema, Peeping Tom, General Patton, en Weird Little Boy. Aan dit toch wel indrukwekkende rijtje mogen we vanaf nu ook Dead Cross toevoegen.

Voor dit project ging Patton in zee met een ander bezig bijtje uit de metal wereld: Dave Lombardo.

Patton en Lombardo speelden al samen in Fantômas, maar de Cubaanse drummer werd vooral bekend voor zijn werk met Slayer, Grip Inc., Testament en Suicidal Tendencies, om de grootste mastodonten bij naam te noemen.

Bij oprichting van deze groep eind 2015 viel de keuze voor de zang op Gabe Serbian (o.a. The Locust), maar bij de opnames van deze eerste plaat koos deze resoluut voor zijn gezin en vond men in de persoon van Patton, de man heeft naast een niet te stillen muzikale honger klaarblijkelijk ook tijd in overvloed, de gepaste vervanger.

Naast deze twee muzikale zwaargewichten vinden we verder nog Justin Pearson (zanger en bassist bij tal van invloedrijke hard- en grindcore bands, waarvan The Locust de bekendste is) op bas en Michael Crain (Retox en The Festival Of Dead Deer) op gitaar.

Van een kameleon als Patton kan je muzikaal alles verwachten, maar voor een verrassing ben je bij Dead Cross echter aan het verkeerde adres. De geschepte verwachtingen bij de betrokken groepsleden worden dan ook volledig ingelost, met andere woorden kan je zeker zijn van een nietsontziende portie lawaai.

Op minder dan een half uur (27 minuten en 40 seconden om precies te zijn) jaagt het viertal er 10 songs door die een symbiose vormen van punk, hardcore en metal.

De eerste indruk die we hebben bij beluistering van dit debuut is dat de bandleden hun vlucht gemist hebben en zo met vertraging het podium dienen te betreden, om er, uiteindelijk ter plaatse, in allerijl hun nummers door te jagen om de fans alsnog waar voor hun geld te geven. Deze gejaagdheid weet Dead Cross perfect weer te geven, en werkt aanstekelijk.

Alsof je aan het luisteren bent naar Black Flag featuring Mike Patton in plaats van die andere brulboei Henri Rollins.

Opvallend detail is de gelaagdheid van de stemmen die hun uitwerking in ‘evilness’ niet missen bij de maniakale gitaarriffs en brute ritmes. (Perfect voorbeeld hiervan is het ziedende ‘Grave Slave’) De typische Slayer drums (anno Reign In Blood) hoor je dan weer op de lullig getitelde afsluiter ‘Church Of The Motherfuckers’.

Ook de coverkeuze van Bauhaus’ ‘Bela Lugosi’s Dead’ hadden we niet meteen verwacht.

Het ‘light in the dark’ hoesje (ook de teksten op de binnenflap zijn te lezen volgens dit principe) krijg je er gratis bij.

Dead Cross komt net te laat voor de zomerfestivals, en dat is jammer, want deze heren zouden ongetwijfeld menig festivalweide in de as weten te leggen. Wie weet zijn ze in het najaar wel in een of andere landelijke club terug te vinden, dat het er gloeiend heet aan toe zal gaan, daarvoor durven we nu al onze hand in het reeds aangewakkerde vuur te steken.

Dead Cross

Dimi Brands
30/08/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...