casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.286 items

   

Dead Cross
Dead Cross
Hardcore - Metal - Punk
30/08/2017 : Dead Cross - Dead Cross
Ipecac Recordings  Ipecac Recordings
30/08/2017, Dimi Brands

Menig persoon hield het niet meer voor mogelijk en was dan ook met verstomming geslagen toen Faith No More vorig jaar na een stilte van 18 jaar op albumgebied weer op de proppen kwam met het sterke Sol Invictus.

Van luiheid kan men frontman Mike Patton evenwel niet beschuldigen, want naast Faith No More was/is hij tevens actief bij Mr. Bungle, Fantômas (en Fantômas Melvins Big Band), Tomahawk, Hemophiliac, House Of Discipline, Lovage, Maldoror, Nevermen, Tetema, Peeping Tom, General Patton, en Weird Little Boy. Aan dit toch wel indrukwekkende rijtje mogen we vanaf nu ook Dead Cross toevoegen.

Voor dit project ging Patton in zee met een ander bezig bijtje uit de metal wereld: Dave Lombardo.

Patton en Lombardo speelden al samen in Fantômas, maar de Cubaanse drummer werd vooral bekend voor zijn werk met Slayer, Grip Inc., Testament en Suicidal Tendencies, om de grootste mastodonten bij naam te noemen.

Bij oprichting van deze groep eind 2015 viel de keuze voor de zang op Gabe Serbian (o.a. The Locust), maar bij de opnames van deze eerste plaat koos deze resoluut voor zijn gezin en vond men in de persoon van Patton, de man heeft naast een niet te stillen muzikale honger klaarblijkelijk ook tijd in overvloed, de gepaste vervanger.

Naast deze twee muzikale zwaargewichten vinden we verder nog Justin Pearson (zanger en bassist bij tal van invloedrijke hard- en grindcore bands, waarvan The Locust de bekendste is) op bas en Michael Crain (Retox en The Festival Of Dead Deer) op gitaar.

Van een kameleon als Patton kan je muzikaal alles verwachten, maar voor een verrassing ben je bij Dead Cross echter aan het verkeerde adres. De geschepte verwachtingen bij de betrokken groepsleden worden dan ook volledig ingelost, met andere woorden kan je zeker zijn van een nietsontziende portie lawaai.

Op minder dan een half uur (27 minuten en 40 seconden om precies te zijn) jaagt het viertal er 10 songs door die een symbiose vormen van punk, hardcore en metal.

De eerste indruk die we hebben bij beluistering van dit debuut is dat de bandleden hun vlucht gemist hebben en zo met vertraging het podium dienen te betreden, om er, uiteindelijk ter plaatse, in allerijl hun nummers door te jagen om de fans alsnog waar voor hun geld te geven. Deze gejaagdheid weet Dead Cross perfect weer te geven, en werkt aanstekelijk.

Alsof je aan het luisteren bent naar Black Flag featuring Mike Patton in plaats van die andere brulboei Henri Rollins.

Opvallend detail is de gelaagdheid van de stemmen die hun uitwerking in ‘evilness’ niet missen bij de maniakale gitaarriffs en brute ritmes. (Perfect voorbeeld hiervan is het ziedende ‘Grave Slave’) De typische Slayer drums (anno Reign In Blood) hoor je dan weer op de lullig getitelde afsluiter ‘Church Of The Motherfuckers’.

Ook de coverkeuze van Bauhaus’ ‘Bela Lugosi’s Dead’ hadden we niet meteen verwacht.

Het ‘light in the dark’ hoesje (ook de teksten op de binnenflap zijn te lezen volgens dit principe) krijg je er gratis bij.

Dead Cross komt net te laat voor de zomerfestivals, en dat is jammer, want deze heren zouden ongetwijfeld menig festivalweide in de as weten te leggen. Wie weet zijn ze in het najaar wel in een of andere landelijke club terug te vinden, dat het er gloeiend heet aan toe zal gaan, daarvoor durven we nu al onze hand in het reeds aangewakkerde vuur te steken.

Dead Cross

Dimi Brands
30/08/2017

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...