casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.716 items

   

Day Before Us
Nihil Interit
Dark Ambient - Neoklassiek
19/10/2017 : Day Before Us - Nihil Interit
Rage In Eden  Rage In Eden
19/10/2017, Dimi Brands

De duivel zit in de details, Gustave Flaubert (“Le bon Dieu est dans le détail”) wist het al in de 19de eeuw. En wie zijn wij om de schrijver van Madame Bovary tegen te spreken?

We maakten al gewag van een ode aan het typische Cold Meat Industry geluid dat Paranoia Inducta ten toon spreidde op From The Depths, de sound die we ook terughoren bij de openingstonen (en de rest van het album) van Nihil Interit van Day Before Us. Hiervoor maken we een sprongetje in de tijd want reeds vorig jaar verschenen, werd dit album ons voor de volledigheid mee opgestuurd door onze sympathieke Poolse vrienden bij Rage In Eden.

De twee recente releases op Rage In Eden (naast Paranoia Inducta was dit verder nog Noxvox) betrof landgenoten, de thuishonk van Day Before Us is Parijs.

Waar Paranoia Inducta maar niet in slaagde, namelijk onze aandacht vast te grijpen, lukt het Day Before Us, dankzij de eerder aangehaalde “detailduivel”, dan weer wel.

Het belangrijkste detail (al klinkt dit nogal denigrerend gezien haar kwaliteiten) dat we niet onbenoemd kunnen laten is wanneer vanaf het derde nummer (‘Per Aspera Ad Astra’) de Russische zangeres Natalya Romashina voor het eerst haar opwachting maakt.

De helft van het album (verder nog tijdens ‘Zatvornik’, ‘L’Aile Du Soir’ en ‘Depicted Chronicle’) vormt haar hemelse engelengezang de spreekwoordelijke kers op de taart.

Een taart die dankzij de neoklassieke dark ambient arrangementen van Philippe Blache door ons overigens maar wat graag aangesneden wordt.

Het duo was al betrokken bij soundtracks voor kunstevenementen alsook filmexperimenten, en dat hoor je duidelijk aan de cinematografische aard van hun atmosferische klanken.

Een plaat waarbij het heerlijk wegdromen is dus. Rage In Eden bewijst, een occasionele uitschuiver buiten beschouwing gelaten, nog steeds oor te hebben voor kwaliteit.

Day Before Us

Dimi Brands
19/10/2017

HomeContactSitemap
Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 06/04/2021 : La Merde lost eerste teaser voor nieuwe album La Vie en Noir.

In Gent worden terug de degens gekruist... wie een beetje op de hoogte is van groepen en de symbolen die ze gebruiken weet dat we het dan hebben over La Merde, het duo dat er aardig in slaagt om de neofolk-vlam in eigen land brandende te houden. Dit resulteerde reeds in 3 zeer goed ontvangen cassettes die ze in eigen beheer uitbrachten. ...

lees meer...
NIEUWS 01/04/2021 : Corona treft Leichtmatrose ...

Andreas Stitz, de anders zo energierijke zanger van het Duitse folk/chanson gezelschap Leichtmatrose heeft zijn gevecht met corona goed doorstaan. Dat het een diepe indruk op hem heeft nagelaten, bewijst deze videoboodschap . Hier bij Dark Entries wensen we hem alvast een verder spoedig herstel toe. Leichtmatrose

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Digitale rereleases voor cult act Ghosting

Bij Dark Dimensions verschijnen twee cult albums opnieuw: “Romantic Death”(1993) en “Lips Like Red”(1995) van de Duitse gothic cult formatie Ghosting. Ghosting was een groep rond frontman Sascha Tayefeh die in 1989 te Koblenz werd opgericht. Ook bij ons surfte de groep mee op de hernieuwde belangstelling in het gothic ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2021 : Nieuwe digitale ep voor You Life On Hold

Your Life On Hold verwacht een hete zomer maar wil tot het zover is het vuur brandende houden. Dat doen John Wolf en de zijnen met een nieuwe digitale ep "Imprisoned" die komende vrijdag, 2 april, op alle gangbare digitale platformen staat te verschijnen. 1 April was een beetje lullig geweest, vandaar. Op de ep “Imprisoned” ...

lees meer...
NIEUWS 25/03/2021 : Gönül Yarası: Liana met pijn in het hart.

Liana, oftewel de samensmelting tussen de zussen Lia en Lena wisten met hun vorige singles het hart van Dark Entries reeds te beroeren. Met hun Turks/Armeense roots die ze niet schromen om in hun elektronische, dromerige muziek te verwerken, mikken ze met hun nieuwste single weer, en deze keer ook vrij letterlijk, richting de hartstreek. ‘Gönül ...

lees meer...
INTERVIEW : THE IMAGINARY SUITCASE - Het grootste deel van mijn leven heb ik me gedragen zoals ik dacht dat ze wilden dat ik me gedroeg. En dat is oplichterij.

The Imaginary Suitcase – het soloproject van Laurent Leemans – heeft weer een nieuw epos uitgebracht: ‘The gods gave you victory today only to make your final defeat more bitter’. Dat is een hele mond vol en ook een heel pessimistisch citaat (van een Romeinse veldheer na een verloren veldslag tegen de Kelten), twee ...