casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.313 items

   

Dødsmaskin
Ødelagt
Dark Ambient - Drone - Industrial
03/08/2019 : Dødsmaskin - Ødelagt
Malignant Records
03/08/2019, Dimi Brands

Het was eerlijk gezegd even wennen, de eerste keer dat we Dødsmaskin live aan het werk zagen, en dit tijdens de laatste editie van Dwaalspoor vorig jaar.

We waren erg te spreken over de drie platen die ze reeds uitbrachten en vonden hun death industrial met invloeden uit noise, drone en dark ambient uitermate boeiend.

Boeiend was hun optreden in Nederland ook, en dat je kan gerust letterlijk nemen. Toen bleek dat er olievaten aanwezig waren, bracht Dødsmaskin het aanwezige publiek dan ook een portie ouderwetse (metaal op metaal) old school industrial set voor de kiezen, maar dan wel geheel volgens het recept van deze Noorse chefs en dus met de nodige toevoeging uit andere verwante genres.

Op zijn best klinkt dat zoals tijdens ‘Det Som Ødelegger’, dat volgens Google Translate zoveel betekent als ‘Het vernietigt’ en waarvan we kunnen zeggen dat het nummer in kwestie een verpletterende indruk nalaat.

Ødelagt heeft trouwens een dubbele betekenis, enerzijds kan het duiden op “het vernielende”, al draagt het ook de betekenis van “het desolate”.

In de Mir-mijn van Siberië zagen beide heren het perfecte voorbeeld van deze dualiteit. Deze mijn is in essentie een gemanipuleerde wond in de ware geologie van de aarde, evenals een belichaming van door de mens veroorzaakte woestenij: het voorspellen van het potentiële eindspel van voortdurende antropogene interactie met ecosystemen.

U ziet, niet enkel de klimaatjongeren trekken zo nu en dan eens aan de alarmbel.

De gehele A-kant (Ødelagt is inderdaad enkel verkrijgbaar op vinyl en digitaal) is voorbehouden voor Dødsmaskins exploratietocht doorheen (voornamelijk) old school industrial. Nieuw kan je hun sound bezwaarlijk noemen, anders is een betere woordkeuze. Toch houdt men het roer stevig in handen, want het betreft hier vooral om een andere invloed die netjes in het vertrouwde geluid ingekapseld wordt. Aangezien deze geluiden aardig hun staart weten te roeren (zelfs de bovenhand zo nu en dan weten te grijpen) zou het ons niet verbazen dat de Noren hier in de toekomst meer mee gaan doen.

De B-kant laat dan weer een meer filmische kant horen en legt de nadruk meer op het drone aspect. Het opbouwende ‘Isolasjon’ klinkt heel spannend maar kent helaas een veel te abrupt einde.

Ook hier weer dus nieuwe inzichten in de Dødsmaskin-sound die ons doen besluiten dat dit duo nog heel wat voor ons in petto heeft.

Dødsmaskin

Dimi Brands
03/08/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : 'Anywhere out there' kondigt nieuwe plaat van Your Life On Hold aan

Er werd al een tijdje uitgekeken naar nieuw werk van Your Life On Hold, het gothic rock project van Jan Dewulf alias John Wolf, al jaren één van de meest actieve mensen in de Belgische scene. Eerdere platen als 'Burning For The Ancient Connection' en 'My Name Is Legion For We Are Many' werden heel geod onthaald, ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : Whispers In The Shadow in de knel met het verleden

Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben Whispers In The Shadow in coronatijden een nieuwe plaat afgewerkt. Dit deden ze dankzij een uitgebreide crowdfunding. En die laat een ander geluid horen dan voorganger 'The Urgency Of Now' uit 2018. Waar die plaat de terugkeer naar een klassiek gitaargeluid inluidde, horen we nu weer meer ...

lees meer...
NIEUWS 14/08/2020 : De Delvers roepen op om wakker te worden voor de cultuursector

Er zijn heel wat mensen en sectoren getroffen door de corona-crisis, maar weinig zijn zo hard getroffen als de cultuursector. Sinds maart al ligt op dat vlak bijna alles dicht. Er gaan veel stemmen op om de cultuursector te ondersteunen, en één van die stemmen zijn De Delvers, het Nederlandstalig nachtorkest dat korte maar fijne ...

lees meer...
NIEUWS 13/08/2020 : ReMission International bouwt een “Tower Of Strength” tegen Covid19

Wayne Hussey verzamelde en elite kransje artiesten om zich heen vanuit de idee een oude The Mission hit opnieuw in te spelen en de opbrengsten te laten gaan naar zij die van dichtbij de strijd aangaan met covid19. Mooi initiatief en zo dachten er vele anderen ook over, want zijn oproep werd massaal gevolgd en het resultaat is binnenkort beschikbaar ...

lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...