casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.288 items

   

Croatian Amor & Varg²™
Body Of Water/Body Of Carbon
Ambient - Experimental - Glitch / IDM - Techno
26/06/2020 : Croatian Amor & Varg²™ - Body Of Water/Body Of Carbon
Posh Isolation  Posh Isolation
26/06/2020, Dimi Brands

Met Duitse pagan metalbands valt niet te sollen. Dat mocht de Zweed Jonas Rönnberg aan den lijve ondervinden. Hij zag zich genoodzaakt om zijn artiestennaam Varg te veranderen na zeer nadrukkelijke navraag van een band met dezelfde naam. Dat Rönnberg er nog wel mee kon lachen, vermoeden we uit het feit van zijn nieuw gekozen alias: Varg²™.

Deze Varg wist ons reeds verschillende malen te verrassen met uitermate eclectische platen, in die mate zelfs dat ik voor hem tot tweemaal toe een plaatsje voorbehouden hield in mijn eindejaarslijstje.

In 2018 dook Varg²™ de studio in met Croatian Amor, het project van Posh Isolation mede-oprichter Loke Rahbek. Het resultaat hiervan was de EP Body Of Water.

Een samenwerking die naar meer smaakte, want een jaar later kwam er een vervolg in de vorm van Body Of Carbon.

Beide heren zijn duidelijk nog niet aan het eind van hun Latijn, want ook in 2020 gooien ze lijf en leden in de strijd op de digitale release Body Of Lila.

Voor het zover is kunnen we ons nogmaals tegoed doen aan deze bundeling van de eerste twee EP’s op vinyl (oorspronkelijk verschenen de titels enkel op cassette en/of digitaal).

Tevens is er ook een versie verkrijgbaar die naast deze LP ook Body Of Lila op cassette bijgevoegd heeft.

Met het stijgen van de temperaturen komt Body Of Water als geroepen. Water is op zich niet alleen verfrissend, zo ook de klanken die beide heren hier tentoonspreiden en die de mythe van schitterende zomers willen vieren. Het is ook haast enkel mogelijk bij een label als het hippe Posh Isolation dat men deze twee componenten moeiteloos weet te versmelten in een soort ambient uit een prachtige onderwaterwereld. Hoewel we gerust geloven dat er hier heel democratisch gewerkt werd, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat het vooral Croatian Amor was die op dit werk zijn stempel wist te drukken. Neem nu bijvoorbeeld die vluchtige dubstepklanken (toch wel een van zijn handelsmerken) die we er tijdens ‘The Pearl (I Know You)’ maar voor lief bijnemen, ook vallen ze ietwat uit de toon bij de ambient geluiden en de conversatieflarden die ons bij dit nummer wél weten te bekoren.

Moesten de vier nummers op de A-kant het vooral hebben van de atmosferische geluiden die het werk van Croatian Amor kenmerken, dan worden we bij het omdraaien van de plaatkant rigoreus wakker geschud door de penetrante techno van titelnummer ‘Body Of Carbon’. Het daagt ons ineens dat voor deze EP het vooral Varg²™ was die zijn willetje doordrukte. Zijn albums mogen dan wel bewijzen dat deze Zweed uitblinkt in verschillende muzikale disciplines; techno blijft toch zijn handelsmerk nummer een, zo moeten we beamen wanneer we ‘Tell Your Tale To The River’ onder de naald horen schuiven. ‘God’s Face In The Water’ laat maar een staaltje horen van het moois waar deze samenwerking toe in staat is: een vrouwelijke computerstem (iets wat geregeld durft opduiken bij Varg²™) en de ambiente post-dubstep van Croatian Amor blijken een goede match.

Met het oog op het onlangs verschenen Body Of Carbon, vinden we deze bundeling op vinyl een goede zaak. Zeker wanneer je weet dat Posh Isolation steeds gelimiteerd uitgeeft, wat ook in dit geval niet anders is.

Croatian Amor

Varg²™

Dimi Brands
26/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 05/07/2020 : “Echoes From The Bardo” kondigt zich veelbelovend aan!

U kent Your Life on Hold ondertussen vast wel, potige gothic rock van het zeetje, mysterieus ronkend tussen de golven van “Burning For The Ancient Connection” en “My Name Is Legion For We Are Many” steken de schuimkoppen van “Echoes From The Bardo” vervaarlijk op. Gothic rock fans juicht ende jubel. De 'Bardo', ...

lees meer...
NIEUWS 03/07/2020 : Shining Light: Mono Inc. herneemt 'Lichtgestalt' van Lacrimosa met Tilo Wolff

Er werd ons een nieuwe samenwerking tussen Mono Inc. en Lacrimosa aangekondigd. Martin Engler van Mono Inc. en Tilo Wolff van Lacrimosa waarderen elkaars werk heel erg en zijn ook goede vrienden. Jaren geleden werkten ze al eens samen op de single 'Children Of The Dark' van Mono Inc., een nummer waaraan ook Chris Harms van Lord Of ...

lees meer...
NIEUWS 01/07/2020 : Sinners' Day wordt verlegd naar 2021

Het zit de organisatoren van W-Festival en Sinner's Day niet mee. Het W-Festival werd een eerste keer verzet van mei naar augustus, en daarna - toen duidelijk werd dat grote festivals niet meer mochten doorgaan tot minstens eind augustus - naar 2021. Maar de organisatoren lieten de zaak niet vallen. In plaats van W-Fest zou in oktober ...

lees meer...
NIEUWS 27/06/2020 : De wereld is gek geworden, volgens Jaz Coleman en Ondrej Smeykal

Het einde is nabij! Al meer dan 40 jaar verkondigt Jaz Coleman dat de wereld zijn ondergang tegemoet gaat, en hij doet op veschillende wijzen. Het meeste bekendheid geniet natuurlijk de supergroep Killing Joke, maar hij maakt ook solo symfonische muziek. Zijn laatste wapenfeit is een samenwerking met Ondrej Smeykal, een eenpersoonsdidgeridoo-orkest ...

lees meer...
NIEUWS 23/06/2020 : Nieuwe videoclip For Greater Good vandaag in première.

U kon het reeds lezen in onze uitermate lovende recensie van de EP ...Unfolds: For Greater Good is terug van weggeweest. Om dit heugelijke feit nog meer luister bij te zetten gaat vandaag de videoclip bij het nummer ‘Synchronism’ in première. In dit nummer zorgt Raya Schaduwjaagster van Dark Poem voor de vocalen, ...