casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.312 items

   

Croatian Amor & Varg²™
Body Of Water/Body Of Carbon
Ambient - Experimental - Glitch / IDM - Techno
26/06/2020 : Croatian Amor & Varg²™ - Body Of Water/Body Of Carbon
Posh Isolation  Posh Isolation
26/06/2020, Dimi Brands

Met Duitse pagan metalbands valt niet te sollen. Dat mocht de Zweed Jonas Rönnberg aan den lijve ondervinden. Hij zag zich genoodzaakt om zijn artiestennaam Varg te veranderen na zeer nadrukkelijke navraag van een band met dezelfde naam. Dat Rönnberg er nog wel mee kon lachen, vermoeden we uit het feit van zijn nieuw gekozen alias: Varg²™.

Deze Varg wist ons reeds verschillende malen te verrassen met uitermate eclectische platen, in die mate zelfs dat ik voor hem tot tweemaal toe een plaatsje voorbehouden hield in mijn eindejaarslijstje.

In 2018 dook Varg²™ de studio in met Croatian Amor, het project van Posh Isolation mede-oprichter Loke Rahbek. Het resultaat hiervan was de EP Body Of Water.

Een samenwerking die naar meer smaakte, want een jaar later kwam er een vervolg in de vorm van Body Of Carbon.

Beide heren zijn duidelijk nog niet aan het eind van hun Latijn, want ook in 2020 gooien ze lijf en leden in de strijd op de digitale release Body Of Lila.

Voor het zover is kunnen we ons nogmaals tegoed doen aan deze bundeling van de eerste twee EP’s op vinyl (oorspronkelijk verschenen de titels enkel op cassette en/of digitaal).

Tevens is er ook een versie verkrijgbaar die naast deze LP ook Body Of Lila op cassette bijgevoegd heeft.

Met het stijgen van de temperaturen komt Body Of Water als geroepen. Water is op zich niet alleen verfrissend, zo ook de klanken die beide heren hier tentoonspreiden en die de mythe van schitterende zomers willen vieren. Het is ook haast enkel mogelijk bij een label als het hippe Posh Isolation dat men deze twee componenten moeiteloos weet te versmelten in een soort ambient uit een prachtige onderwaterwereld. Hoewel we gerust geloven dat er hier heel democratisch gewerkt werd, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat het vooral Croatian Amor was die op dit werk zijn stempel wist te drukken. Neem nu bijvoorbeeld die vluchtige dubstepklanken (toch wel een van zijn handelsmerken) die we er tijdens ‘The Pearl (I Know You)’ maar voor lief bijnemen, ook vallen ze ietwat uit de toon bij de ambient geluiden en de conversatieflarden die ons bij dit nummer wél weten te bekoren.

Moesten de vier nummers op de A-kant het vooral hebben van de atmosferische geluiden die het werk van Croatian Amor kenmerken, dan worden we bij het omdraaien van de plaatkant rigoreus wakker geschud door de penetrante techno van titelnummer ‘Body Of Carbon’. Het daagt ons ineens dat voor deze EP het vooral Varg²™ was die zijn willetje doordrukte. Zijn albums mogen dan wel bewijzen dat deze Zweed uitblinkt in verschillende muzikale disciplines; techno blijft toch zijn handelsmerk nummer een, zo moeten we beamen wanneer we ‘Tell Your Tale To The River’ onder de naald horen schuiven. ‘God’s Face In The Water’ laat maar een staaltje horen van het moois waar deze samenwerking toe in staat is: een vrouwelijke computerstem (iets wat geregeld durft opduiken bij Varg²™) en de ambiente post-dubstep van Croatian Amor blijken een goede match.

Met het oog op het onlangs verschenen Body Of Carbon, vinden we deze bundeling op vinyl een goede zaak. Zeker wanneer je weet dat Posh Isolation steeds gelimiteerd uitgeeft, wat ook in dit geval niet anders is.

Croatian Amor

Varg²™

Dimi Brands
26/06/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...