casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.913 items

   

Creation Through Destruction & Maurizio Bianchi
Nullification
Noise
14/01/2018 : Creation Through Destruction & Maurizio Bianchi - Nullification
4iB Records  4iB Records
14/01/2018, Dimi Brands

Jong en oud slaan de handen in elkaar: de 62 jarige Italiaan Maurizio Bianchi die al bijna 40 jaar muzikaal actief is behoeft al lang geen introductie meer.

Aleksandar Nenad, de Serviër achter Creation Through Destruction, misschien wel. Heel veel weten we ook niet over, behalve dan dat hij ook actief is onder het pseudoniem Dead Body Collection, en garant staat voor harsh noise die zeer brutaal en luid uit de hoek komt.

Eerder verschenen op 4iB reeds van hem op vinyl Quite Unreachable Hell (Dead Body Collection), Negative Mass (Creation Through Destruction & The New Blockaders) en Philosophy Of The Hammer (Creation Through Destruction & Nihilist Assault Group). Van een bespreking van deze laatste mag u zich ook eerstdaags verwachten.

De basis van dit album draait om het roerende karakter van machines en de kloppende pulsen van gemechaniseerde loops. De algehele sfeer van analoge geluiden die men haalde van field recordings, tape loops, het statische radio geluid van een compacte stereo en de eb van beschadigd vinyl stroomt door de verschillende lagen, wat een sombere realiteit van een geïndustrialiseerde dystopie uitstraalt.

Het is net deze gelaagdheid die deze samenwerking zo bijzonder maakt. Bianchi is verantwoordelijk voor de “tubular noises” (geen elektronica!) en de tape loops. Nenad is dan weer volop in de weer met het elektronische aspect.

De afbeelding van een verlaten fabriek met verwilderd grasland staan in schril contrast met de van bedrijvigheid overlopende 3 tracks die hier bijna 74 minuten lang uit de speakers gebraakt worden.

‘In The Machinery Room (Part I)’ levert ons snerpende feedback tonen met steeds terugkerende statische radioruis waar we al snel een patroon in horen. Maar voor patronen zijn we bij de heren Bianchi en Nenad natuurlijk niet aan het juiste adres. En gelukkig maar, want door contrasten, hoe miniem ook, te weven in de structuur, weet het duo ons 23 minuten lang te boeien.

Net zoals het tweede deel van ‘In The Machinery Room’, dat snediger van leer trekt, en meer de elektronische stempel van Nenad met zich meedraagt.

Een lange rit van 25 minuten, waarbij de brutaliteit meer nog dan de variatie een zeer welgekome gast is.

Het even lang durende derde en laatste nummer op Nullification ‘Damage Mechanism’ is niet louter een formaliteit, maar een ware uitputtingsslag, alwaar sommigen die tot hier toe volhielden, alsnog zullen afhaken.

Nadat de verlaten fabrieksruimte de machines nog eens als vanouds heeft laten draaien (en dit, afgaande op de twee vorige nummers, absoluut met verve), blijkt toch dat de machinerie het niet meer aankan en krijgen we op deze afsluiter een ware kakofonie om de oren geslingerd, waarbij we ons haast verbeelden dat de wisselstukken zo uit de speakers kunnen komen vliegen.

Voor de echte doorbijters dus, en daartoe rekenen we onszelf graag. Wanneer men het in de perstekst over een dystopie heeft, dan wordt deze nog het best afgeschilderd in dit nummer.

Ik heb al meermaals gehoord van noise liefhebbers dat de heer Bianchi al in jaren geen deftige plaat meer uitgebracht heeft. Ik raad elk van hen dan ook aan deze samenwerking eens aan een onderzoek te onderwerpen, want deze bewijst volgens ons toch hun ongelijk.

Creation Through Destruction

Maurizio Bianchi

Dimi Brands
14/01/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 07/12/2021 : Gedenk Mortemia!

Na elf jaar stilte is de Noorse multi-instrumentalist, producer en artiest Morten Veland (ex-Tristania, Sirenia) terug met zijn soloproject Mortemia. En met een gloednieuw concept. ‘The Pandemic Pandemonium Sessions’ is een serie goth metal liedjes die elke maand op het internet losgelaten worden. Fijn om weten, telkens met een ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Sygo Cries is klaar met “Talking About Walls”

Enige tijd geleden al stelden we hier bij Dark Entries de echte hergeboorte of definitieve herstart van de cold wave / post punk formatie Sygo Cries voor. Eén van de vele projecten van Mika Goedrijk die vooral bekendheid geniet met het industrial tribal techno project This Morn’Omina, maar ook eerder actief was met Nebula-H en ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Brandende nachten in Kroatië: Ewiniar

Samen met je partner muziek maken, dat is inderdaad fantastisch (trust me, I know). En zo dachten Marin and Katarina Tramontana uit Split (Kroatië) er ook over. Onder de bandnaam Ewiniar brengt dit duo u het stevige debuutalbum ‘Burning the Night’. De negen tracks op dit album baden ergens tussen goth rock en metal. Zelf was ...

lees meer...
NIEUWS 03/12/2021 : Nieuw album van Michael J Sheehy op Bandcamp Friday...

Bandcamp Friday is er weer…!! U weet wel, uw geliefde artiesten genieten een hoger percentage van de opbrengst indien u hun materiaal via Bandcamp op een vrijdag koopt… Deze vrijdag vragen we even uw aandacht voor het nieuwe album van Michael J Sheehy (Dream City Film Club, Miraculous Mule, United Sounds of Joy, solo), The ...

lees meer...
NIEUWS 01/12/2021 : Sinner’s Day 2022 al in volle voorbereiding

Misschien hebt u de editie van dit jaar nog niet helemaal verteerd, toch pakt de Sinner’s Day organisatie nu al uit met een reeks nieuwe namen! Zo werden recent aan de affiche toegevoegd; The Birthday Massacre, The Exploited, Actors, Zware Machine, NOYCE™ (met een exclusief verjaardagsconcert voor België), Tiny Magnetic Pets, ...

lees meer...
FOTO'S : The Breath of Life - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Enzo Kreft - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Ultimate Dreamers - @ Wool-E Fest: Belgian underground music, 27/11/2021 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra Autumn Passage (13/11/2021, JH De Klinker, Aarschot) - Koud vlees en powernoise.

“Zie mij hier nu staan”, verzuchtte Xavier Kruth tijdens het laatste nummer van zijn band Winterstille (met ook Dark Entries collega Gerry Croon in de gelederen). Exact hetzelfde idee hadden we toen we dat moment ons als koopwaar door middel van een barcode moesten laten scannen om de ‘zwarte poort’ van Aarschot ...

lees meer...
INTERVIEW : WHISPERS IN THE SHADOW - Ik ben geen conservatieve songwriter en ik ben niet geïnteresseerd in de status-quo. Ik ben geïnteresseerd in vooruitgang.

Whispers In The Shadow bestaat 25 jaar, en dat mag gevierd worden. Er komt een nieuwe verzamelaar uit, 'Gilding The Lily', die gedeeltelijk bestaat uit nieuwe opnames van de beste nummers uit de afgelopen kwarteeuw. En dat de groep een serieuze evolutie heeft doorgemaakt in die periode, kunt u lezen in het gesprek dat we met frontman ...