casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.418 items

   

Council Of Nine
Davidian
Dark Ambient
20/10/2019 : Council Of Nine - Davidian
Cryo Chamber  Cryo Chamber
20/10/2019, Dimi Brands

Het is alweer eventjes geleden dat we nog eens een album van Atrium Carceri’s label Cryo Chamber bespraken, dit kwam doordat we de laatste tijd overstelpt werden met promo materiaal, waardoor het Amerikaanse label even onder onze radar voorbijvloog.

Maar het is nooit te laat om de draad terug op te pikken, en we beloven plechtig dat we ons uiterste best doen om nog enkele titels die er dit jaar verschenen te bespreken.

Davidian pikt thematisch de draad van zijn vorige album Exit Earth op. Het uitgangspunt van Exit Earth was het verhaal van 39 leden van de Amerikaanse sekte Heavens Gate die in 1997 zelfmoord pleegden. Davidian gaat niet uit van een dergelijk feit, maar blijft de aandacht vestigen op de donkere kant van sektes en hun blinde volgelingen.

Maximilian Olivier kiest dus terug voor een meer universeel thema, en dat is best wel jammer, want wij waren vooral erg te spreken over het zeer persoonlijke Trinity, dat handelde over de dood van zijn moeder.

Dit zeven nummers tellende album is echter klassiek Cryo Chamber materiaal, maar laat dat nu net onze grootste struikelblok zijn. Wie zoals ons al veel Cryo-spul in de kast heeft staan zal beamen dit Davidian weinig vernieuwends brengt, waardoor we een beetje vrezen dat het album vrij snel verdwijnen tussen de plooien van de tijd.

Waag je je echter aan een eerste kennismaking met het label, dan is Davidian wél een goede leidraad. U zal dan kennismaken met het typische geluid, eigen aan dit dark ambient label, en dit misschien wel net zoals ons vrij snel in de armen sluiten.

Loodzwaar galmende (synth)dark ambient klanktapijten, mysterieuze koorzang, hier en daar wat field recordings zijn zowat de hoofdingrediënten. Niet alleen voor Davidian dus, maar voor het overgrote deel uit het Cryo kookboek.

Verandering van spijs doet eten leert ons het gezegde, en hoewel we na het beluisteren van Davidian een smakelijke maaltijd achter de kiezen hebben, kunnen we hiermee alleen maar instemmen.

Council Of Nine

Dimi Brands
20/10/2019

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Documentaire over 'This Corrosion' van Sisters of Mercy

The Sisters of Mercy mogen dan wel ontkennen dat ze gothic zijn, ze hebben de goth-geschiedenis mee geschreven. Trash Theory, een YouTube-kanaal dat wel vaker interessante documentaires maakt over de geschiedenis van de gothicmuziek heeft onlangs een nieuwe video gepost waarin ze zich toespitsen op de Sisters. De docu vertelt eigenlijk het ...

lees meer...
NIEUWS 29/10/2020 : Whispers In The Shadow covert David Bowie

Whispers In The Shadow, de psychedelische gothic rock band rond Ashley Dayour, heeft een nieuwe plaat uit: 'Yesterday Is Forever. De plaat werd goed ontvangen, onder meer bij Dark Entries waar onze collega Kurt schreef: 'Deze “Yesterday is Forever” is een groeier, waar “The Urgency Of Now” meteen raakt schoot ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Lacrimosa brengt video uit voor 'Der leise Tod'

Lacrimosa belooft ons binnenkort belangrijk nieuws aan te kondigen, en we hopen van harte dat het over de nieuwe plaat gaat die in 2020 zou moeten verschijnen. Want al maanden horen we niets meer over die plaat, en zelfs tijdens het online quarantaineconcert van de groep werd er niet naar gerefereerd. Wat we wel zeker weten, is dat de groep ...

lees meer...
NIEUWS 27/10/2020 : Nieuwe Nachtblut heet Vanitas

De in gothickringen erg populaire Duitse black metal groep Nachtblut heeft een nieuwe plaat uit: 'Vanitas', een verwijzing naar een middeleeuwse kunststroming waarin schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen en andere voorwerpen de ijdelheid van de mens verbeelden. 'Vanitas' verschijnt drie jaar na het erg succesvolle 'Apostasie' ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die hun inspiratie uit de Noorse mythologie en cultuur haalt ( inclusief het gebruik van traditionele instrumenten), brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...