casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.308 items

   

Corazzata Valdemone
Diari Di Guerra
Dark Folk / Apocalyptic Folk
18/05/2020 : Corazzata Valdemone - Diari Di Guerra
Eigen beheer  Eigen beheer
18/05/2020, Dimi Brands

Het is u vergeven als u door het Italiaanse neofolk bos de bomen niet meer ziet. Dit woud is immers zeer dicht bezaaid waardoor u soms over sommige namen heen kijkt. Gelukkig hebben wij een sterk uitgebouwd netwerk in dit genre en wijzen we u graag op acts die naast de hoge bomen eveneens veel wind vangen.

Corazzata Valdemone bijvoorbeeld, in 2003 opgericht door Gabriele Fagnani als een zijproject van de neofolk band Kannonau. De bedoeling van deze act was om muziek te maken die sterk provocerend en agressief is, door middel van inmenging van power electronics en een vleugje zwarte humor.

De muziek wordt simpelweg bestempeld als totalitaire industrial waarbij de gescandeerde woorden, de samples uit de geschiedenis en het geluid een boodschap worden. Muzikaal interpreteert Corazzata Valdemone het concept van chaos niet simpelweg als wanorde of verwarring, maar op een manier die de volledigheid en de synthese waardeert, waarbij alle waarneembare frequenties worden overspoeld met muren van noise, eronder kruipende berichten en woorden die de diepste lagen van de geest doordringen in een totalitaire hersenspoeling.

Het leverde al heel wat sterke albums op zoals Avanguardia Rumorista (2013), Canzoniere Strafottente (2018) en Sex Nazis & Noise Und Roll (een split met Bagman) (2012).

De invloed van power electronics mag dan wel aanwezig zijn, bovenal blijft Corazzata Valdemone een neofolk project. Wil je echter meer deze harde electronische kant van Fagnani ontdekken, dan kan je terecht bij een ander project van hem: Solco Chiuso.

Als cadeautje voor de fans (waartoe we ons dus graag rekenen) en als laagdrempelige eerste kennismaking met Corazzata Valdemone biedt Fagnani op zijn Bandcamp pagina gratis het nieuwe album Diari Di Guerra aan.

Nuja nieuw, het betreft hier eerder een verzameling onuitgegeven nummers naast nummers die reeds verschenen op album of single (‘Bel Laccio’/’Il Buon Barolo’)

Een genereus gebaar en gelukkig gaat de vlieger ‘gratis is minderwaardig’ hier niet op. De elf songs op dit album zijn maar weer eens een bewijs dat het kloppende hart van de neofolk zich nog steeds in Italië bevindt.

‘VII’ is een cover van het alom gekende ‘Ich Hatt' einen Kameraden’, een traditionele klaagzang in het Duitse leger. De zoveelste, want nog niet zo lang geleden bereikte ons ook een versie van Allerseelen. Corazzata Valdemone kiest voor een meer traditionele aanpak dan zijn Oostenrijkse wapenmakker, waarbij de vlekkeloze beheersing van het Duits bij deze Italiaan het eerste is wat in het oor springt.

Een andere cover horen we terug tijdens ‘IX’, meer bepaald ‘Palästinalied’, in de wave scene vooral bekend geworden door de versie van Qntal.

Het nummer in kwestie werd geschreven in de vroege 13de eeuw door Walther von der Vogelweide, de meest gevierde lyrische dichter uit de Middelhoogduitse literatuur. Het werd geschreven ten tijde van de vijfde kruistocht (1217-1221). Het onderwerp van het lied is het christelijke evangelie dat wordt verteld vanuit het perspectief van een pelgrim die voet zet in het Heilige Land. De conclusie van het lied verwijst naar de kruistochten zelf en stelt dat, gezien de aanspraak van christenen, joden en “heidenen” (hier bedoelt als moslims) op het Heilige Land, de christelijke aanpak de rechtvaardige is.

Maar ook de meer typerende Italiaanse aanpak van zwierige neofolk (denk aan de tango/wals invloeden die we kennen van bij IANVA of Roma Amor) vind je hier terug: ‘La Canzone Dell’ Asse’ is hiervan een mooi voorbeeld. Graag vestigen we ook uw aandacht op de zeer mooie traditional ‘Gorizia’, een anti-oorlogslied.

Liefhebbers van neofolk met een sterk militaristische invalshoek zullen in het werk van Corazzata Valdemone een fijne aanvulling aan hun collectie hebben.

Corazzata Valdemone

Dimi Brands
18/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...