casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.967 items

   

Corazzata Valdemone
Diari Di Guerra
Dark Folk / Apocalyptic Folk
18/05/2020 : Corazzata Valdemone - Diari Di Guerra
Eigen beheer  Eigen beheer
18/05/2020, Dimi Brands

Het is u vergeven als u door het Italiaanse neofolk bos de bomen niet meer ziet. Dit woud is immers zeer dicht bezaaid waardoor u soms over sommige namen heen kijkt. Gelukkig hebben wij een sterk uitgebouwd netwerk in dit genre en wijzen we u graag op acts die naast de hoge bomen eveneens veel wind vangen.

Corazzata Valdemone bijvoorbeeld, in 2003 opgericht door Gabriele Fagnani als een zijproject van de neofolk band Kannonau. De bedoeling van deze act was om muziek te maken die sterk provocerend en agressief is, door middel van inmenging van power electronics en een vleugje zwarte humor.

De muziek wordt simpelweg bestempeld als totalitaire industrial waarbij de gescandeerde woorden, de samples uit de geschiedenis en het geluid een boodschap worden. Muzikaal interpreteert Corazzata Valdemone het concept van chaos niet simpelweg als wanorde of verwarring, maar op een manier die de volledigheid en de synthese waardeert, waarbij alle waarneembare frequenties worden overspoeld met muren van noise, eronder kruipende berichten en woorden die de diepste lagen van de geest doordringen in een totalitaire hersenspoeling.

Het leverde al heel wat sterke albums op zoals Avanguardia Rumorista (2013), Canzoniere Strafottente (2018) en Sex Nazis & Noise Und Roll (een split met Bagman) (2012).

De invloed van power electronics mag dan wel aanwezig zijn, bovenal blijft Corazzata Valdemone een neofolk project. Wil je echter meer deze harde electronische kant van Fagnani ontdekken, dan kan je terecht bij een ander project van hem: Solco Chiuso.

Als cadeautje voor de fans (waartoe we ons dus graag rekenen) en als laagdrempelige eerste kennismaking met Corazzata Valdemone biedt Fagnani op zijn Bandcamp pagina gratis het nieuwe album Diari Di Guerra aan.

Nuja nieuw, het betreft hier eerder een verzameling onuitgegeven nummers naast nummers die reeds verschenen op album of single (‘Bel Laccio’/’Il Buon Barolo’)

Een genereus gebaar en gelukkig gaat de vlieger ‘gratis is minderwaardig’ hier niet op. De elf songs op dit album zijn maar weer eens een bewijs dat het kloppende hart van de neofolk zich nog steeds in Italië bevindt.

‘VII’ is een cover van het alom gekende ‘Ich Hatt' einen Kameraden’, een traditionele klaagzang in het Duitse leger. De zoveelste, want nog niet zo lang geleden bereikte ons ook een versie van Allerseelen. Corazzata Valdemone kiest voor een meer traditionele aanpak dan zijn Oostenrijkse wapenmakker, waarbij de vlekkeloze beheersing van het Duits bij deze Italiaan het eerste is wat in het oor springt.

Een andere cover horen we terug tijdens ‘IX’, meer bepaald ‘Palästinalied’, in de wave scene vooral bekend geworden door de versie van Qntal.

Het nummer in kwestie werd geschreven in de vroege 13de eeuw door Walther von der Vogelweide, de meest gevierde lyrische dichter uit de Middelhoogduitse literatuur. Het werd geschreven ten tijde van de vijfde kruistocht (1217-1221). Het onderwerp van het lied is het christelijke evangelie dat wordt verteld vanuit het perspectief van een pelgrim die voet zet in het Heilige Land. De conclusie van het lied verwijst naar de kruistochten zelf en stelt dat, gezien de aanspraak van christenen, joden en “heidenen” (hier bedoelt als moslims) op het Heilige Land, de christelijke aanpak de rechtvaardige is.

Maar ook de meer typerende Italiaanse aanpak van zwierige neofolk (denk aan de tango/wals invloeden die we kennen van bij IANVA of Roma Amor) vind je hier terug: ‘La Canzone Dell’ Asse’ is hiervan een mooi voorbeeld. Graag vestigen we ook uw aandacht op de zeer mooie traditional ‘Gorizia’, een anti-oorlogslied.

Liefhebbers van neofolk met een sterk militaristische invalshoek zullen in het werk van Corazzata Valdemone een fijne aanvulling aan hun collectie hebben.

Corazzata Valdemone

Dimi Brands
18/05/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Lacrimosa: Celebrate The Darkness

Leven is lijden. Het is een oude boeddhistische wijsheid die ook Lacrimosa zich eigen gemaakt heeft. Neen, het leven is niet altijd prettig, en houdt ook pijn en teleurstelling in. Maar aangezien we daar toch niets aan kunnen doen, vatten we het beter goed op. Meer zelfs: laten we de duisternis in ons leven vieren. Daar komt de boodschap van ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : Nieuwe Terra Relicta-compilatie: Call Me Darkness

Dark Entries mag dan al het grootste Nederlandstalige gothzine zijn, we zijn op geen enkele manier het enige interessante gothzine. Hebt u al gehoord van onze Sloveense collega's van Terra Relicta? Zij doen het in het Engels. Hun website is zeer aanbevelenswaardig, vooral daar ze niet enkel besprekingen en interviews doen, maar ook een ...

lees meer...
NIEUWS 22/01/2022 : 400ste Dag des oordeels

Kunt u geloven dat we al 399 Dagen des oordeels hebben gekend? Met De dag des oordeels bedoelen we natuurlijk het radioprogramma van onze collega Danny Quetin, die elke maandagavond tussen 22 en 24u de beste post-punk, gothic en electro uitzendt op Radio Benelux. Dat staat gelijk aan 8 jaar hard labeur, en voor aflevering 400 heeft Danny dan ...

lees meer...
NIEUWS 21/01/2022 : Nieuw live audio-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven' van Wardruna

Een jaar na de release van zijn meest recente studio-album 'Kvitravn' (en als opmaat naar de komende live data), presenteert Nordic/dark folk/ambient band Wardruna zijn live-document 'Kvitravn –First Flight of the White Raven'. Dit is een luxe release op 2CD en op digitale formaten waaronder het originele studioalbum ...