casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.968 items

   

Control / Geneviéve Pasquier / Kommando
Cold War, Hot Love
Industrial - Power Electronics
29/11/2018 : Control / Geneviéve Pasquier / Kommando - Cold War, Hot Love
Ant-Zen  Ant-Zen
29/11/2018, Dimi Brands

Over deze release kon u al iets lezen in onze nieuwsrubriek toen we de door Raubbau en Ant-Zen samen opgezette tournee van de desbetreffende artiesten aankondigden.

Ter gelegenheid hiervan, en aanvankelijk enkel beschikbaar tijdens deze concerten, kwam men op de proppen met deze langspeler waarop de protagonisten in kwestie de handen in elkaar sloegen.

Goed nieuws voor degenen die deze tournee gemist hebben, want deze opmerkelijke samenwerking is nu ook voor hen beschikbaar.

Het oorspronkelijke concept voor deze unieke samenwerking werd gevormd in 2013 toen Geneviéve Pasquier, Dan Courtman (Kommando; het project dat Thorofon voorafging en waarbij zoals u weet naast Courtman ook Pasquier actief is) en Thomas Garrison (Control) het idee hadden na een ontmoeting om een gezamenlijke release uit te brengen.

Wie bij het lezen van de namen Kommando en Geneviéve Pasquier meteen de ritmische klanken van Thorofon verwacht wordt serieus teruggefloten door de heer Garrison, die Control-gewijs duidelijk een zware vinger in de noise-pap had.

Een tijdje terug verscheen van Control het loodzware album Blood Will Rain, waarvan u binnenkort een bespreking mag verwachten. (We lopen achter, mea culpa!)

Even zwaar op de maag liggend zijn de 8 nummers die tijdens Cold War, Hot Love aan ons voorbijkomen.

Hoewel ieder nummer een ander gezicht laat zien, is er een duidelijk leidmotief: power electronics, post-industriële soundscapes en repetitieve minimale sequenties die uitblinken in precisie.

Deze massieve brok lawaai brengt u een veelvoud aan conflicterende stemmingen, variërend van pure agressie tot een vorm van trance die eerder verlammend aanvoelt.

Zelf ben ik nooit wild geweest van het solowerk van Geneviéve Pasquier, al werd ik op Cold War, Hot Love wel aangenaam verrast door het door haar gedragen ‘Never Regret’.

Verrassend en zonder mededogen, kortom het recept voor de betere power electronics.

Control

Geneviéve Pasquier

Dimi Brands
29/11/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...