casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Common Eider, King Eider
A Wound Of Earth
Dark Ambient - Drone - Ritual
11/12/2018 : Common Eider, King Eider - A Wound Of Earth
ConSouling Sounds  ConSouling Sounds
11/12/2018, Dimi Brands

Een simpel lesje uit de economie dat we kunnen doortrekken naar de muziekwereld is dat wanneer iets succesvol is, er een heel leger klaarstaat om in hetzelfde kielzog te varen.

Soms helpt het geluk, of in dit geval een televisieserie, ook een handje mee. Het voorbeeld dat we aanhalen is het uiterst populaire Wardruna.

Tegenwoordig is het supersnelste internet zelfs niet voldoende om een ticketje te bemachtigen voor hun in een mum uitverkochte concerten.

Maar zoals gezegd, geen nood, in hetzelfde vaarwater valt er nog heel wat soortgelijks te rapen. Common Eider, King Eider bijvoorbeeld.

Toen we voor het eerst het album A Wound Of Earth schoot de naam van de Noorse Vikingen meteen door onze geest.

Toen we er voor in de perstekst lazen dat deze band ontstond in de psychedelische en art rock scene van San Francisco, dachten we dan ook aanvankelijk te maken te hebben met een groep die snel een graantje van het rituele succes wou meepikken.

Een foutieve ingesteldheid die al snel uit onze gedachten werd geband, zo leerden we na grondige beluistering van dit (mogen we toch wel zeggen) kleine meesterwerkje.

Common Eider, King Eider is al een jaar of tien actief en wist zich gaandeweg op te werken tot sleutelfiguren in het rijk van de moderne dark ambient en drone.

Naast een naam als Wardruna, schilderen ze net zo graag met invloeden als Throbbing Gristle, Dead Can Dance, Lustmord, Arvo Part, Sunn O))) en Halo Manash.

Behalve zeer uiteenlopend, hebben deze namen gemeen dat ze stuk voor stuk legendarisch te noemen zijn.

Common Eider, King Eider kneed ijverig een eigen mengsel uit al deze invloeden met als resultaat een gitzwarte en al even loodzware sonische brij die, u kan het al raden, zeer ritueel aandoet.

Gelukkig maar, want op groepjes die in navolging van Wardruna enkel willen aantonen wat voor een stoere vikingen ze wel zijn (zei daar iemand Heilung?), daar zitten we niet bepaald op te wachten.

Veel efficiënter zijn de vier lange (telkens goed voor een tien minuten durend ritueel) nummers die A Wound Of Earth telt. Hoe traag ze ook op gang komen, steeds bevatten ze van in het begin al de impliciete belofte om vroeg of laat tot uitbarsting te komen.

Eveneens kaarten we het spelen met stilte aan dat zo nu en dan de kop opduikt. Bij momenten betrappen we onszelf er op dat onze blik naar de stereo afdwaalt om ons er van te vergewissen dat de muziek nog wel degelijk aan het spelen is.

Het Belgische Consouling Sounds heeft met Common Eider, King Eider een raspaard op stal voor iedereen die zich met ritual en dark ambient bezighoudt.

Common Eider, King Eider

Dimi Brands
11/12/2018

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...