casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Cocaine Piss
The Pool
Punk
05/03/2016 : Cocaine Piss - The Pool
Hypertension Records  Hypertension Records
05/03/2016, Dimi Brands

Zelfs de grootste hiphop hater zal niet om de uitspraak “Don’t believe the hype” heen kunnen.

Het was Public Enemy’s Chuck D die in 1988 opriep om niet zomaar ieder snoepje te slikken dat ons marketingsgewijs aangeboden werd.

Het was tevens het jaar dat Steve Albini uit de studio kwam met de Pixies, wiens meesterwerk Surfer Rosa hij producete. Albini was naast producer ook muzikaal actief in cultbands als Big Black en Rapeman (en later Shellac).

Alles wat Albini aanraakte veranderde in goud zo leek het, en het was moeilijk om “de hype niet te believen”.

Met hiphop heeft het Luikse Cocaine Piss evenwel niets te maken, gelukkig maar. Maar dat er een buzz rond dit kwartet hangt is de meeste muziekliefhebbers al wel opgevallen. Om de stukjes van de puzzel te doen passen, dook de band eveneens in de studio met Steve Albini, om hun eerste langspeler in te blikken, die in september zal verschijnen.

Op basis van deze The Pool besloot de legendarische Amerikaanse producer om de Luikenaars te contacteren, een eer die nog niet veel Belgen ten deel viel. (In het verleden mocht Vandal X al samenwerken met Albini).

Albini vond de bandnaam naar eigen zeggen zodanig cool dat zijn interesse meteen geprikkeld was.

The Pool is inmiddels hopeloos uitverkocht, maar digitaal nog wel te beluisteren op hun Bandcamp pagina.

Deze demo verscheen onder andere op pisgeel vinyl voor “een extra urinerig geluid.”

Gevoel voor humor is deze Waalse groep dus niet vreemd.

Hypes zijn, en daarin geven we Chuck D volmondig gelijk, meestal misleidend, en van zeer voorbijgaande aard. Toch zijn er heel af en toe bands die meer zijn dan het zoveelste ‘snoepje van de week/maand.’

Wat duidelijk het geval is bij Cocaine Piss, die met hun zeer opwindende riot grrrl punk ons terug katapulteren naar de jaren 90 zonder evenwel gedateerd te klinken.

Cocaine Piss brouwt een explosieve cocktail die je vlotter naar binnen werkt dan het drankje dat we bij de groepsnaam in gedachten hebben.

Op nog geen kwartier krijgen we hier 12 nummers te incasseren, en incasseren is het enige juiste woord avoor deze verzameling uppercuts en kopstoten van jewelste. De vuilbekkende Aurélie Poppins schopt zich ineens een weg naar de top van favoriete zangeressen uit eigen land.

Bovendien klinkt Cocaine Piss even vuil en grauw als de “Vurige Stede” (“La Cité Ardente) van ‘Wallifornia’ waar ze vandaan komen.

Nogmaals een dik verdiende middelvinger naar alle NVA’ers, want muzikaal komt de meest opwindende muziek van over de taalgrens, dus eat that, fuckers!

Voor een demo klinkt dit geheel al enorm professioneel, wat de verwachtingen naar een samenwerking met Albini nog meer hooggespannen maken!

We gaan nog veel horen van deze spannende band, dus DO believe the hype, voor een keertje!

Cocaine Piss

Dimi Brands
05/03/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...