casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.411 items

   

Cocaine Piss
The Dancer
Punk
07/10/2016 : Cocaine Piss - The Dancer
Hypertension Records  Hypertension Records
07/10/2016, Dimi Brands

Niemand zal ontkennen dat 2016 een goed jaar was voor Belgische muziekgroepen. Whispering Sons wist heel wat zieltjes te winnen, niet enkel door de hoofdprijs op Humo’s Rock Rally weg te kapen, maar ook door zowat overal op te treden, en de tweede naam die dit jaar veelvuldig over de lippen kwam, was het Luikse Cocaine Piss.

Over communautaire kwesties gesproken: het leek er altijd op dat muziek beneden onze taalgrens maar moeizaam onze kanten bereikte, en dat het bands uit Wallonië maar moeilijk lukte om voet aan de grond te krijgen in Vlaanderen.

Een groepje uit het grauwe Luik besloot hier maar eens verandering in te brengen, en met heel wat kabaal maakten ze met dit euvel komaf, de eind verleden jaar verschenen 12” The Pool sloeg beide landsdelen met verstomming, en de veroveringstocht van Cocaine Piss ging niet ongemerkt voorbij.

Het bleef immers niet bij het eigen land, vanuit de States werden de Luikenaars gecontacteerd door niemand minder dan topproducer Steve Albini, die interesse toonde om hun volgende release te producen. Een hele eer die een Belgische band ten beurt kan vallen, en die in het verleden al was weggelegd voor artiesten zoals Vandal X, Mauro, Dead Man Ray en Raketkanon en Kapitan Korsakov.

Slechts tien maanden na de release van The Pool was hun tweede plaat al klaar. Op een even snel tempo als hun nummers lijkt Cocaine Piss dus platen uit te brengen, en daar zijn we niet rouwig om, want The Dancer trekt de sterke lijn van The Pool vrolijk verder, en je mag je in amper 22 minuten aan 14 (!!) venijnige splinterbommetjes verwachten.

De persbio beschrijft het Luikse kwartet als een Amphetamine Reptile noise rock band uit de jaren ‘90 die aan de wodka Red Bull heeft gezeten, en af en toe een suikerinzinking kreeg; treffender kunnen we het niet verwoorden.

De noise punk van Cocaine Piss heeft een sterke crust ondertoon, maar dan zonder de uitgesproken politieke boodschappen. De thema’s bij de Luikenaars zijn vaak sterke stellingnames over de gelijkheid tussen de geslachten, vaak verborgen onder een laagje malle humor.

Wat we bovenal straf vinden aan Cocaine Piss is dat het hun lukt om hun eigen ding te doen zonder compromissen te sluiten, en het hun toch een lukte een doorbraak te forceren. We kunnen het alleen maar aanmoedigen!

De combinatie van de nerveuze drums (denk Animal van de Muppet Show), gitaren die loodzwaar en supersnel combineren, en de kenmerkende schreeuwende stem van frontvrouw Aurélie Poppins zijn het recept voor deze stoere cocktail, alwaar de repeat knop voor lijkt te zijn uitgevonden.

Cocaine Piss, voor sommigen een hype, maar voor ondergetekende een welkome wervelwind van formaat, en naar mijn smaak de meest opwindende vaderlandse groep sinds jaren.

Cocaine Piss

Dimi Brands
07/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Wardruna brengt titelnummer nieuwe plaat 'Kvitravn' uit

Wardruna, de Noorse dark folk groep die zich inspireert uit de Noorse mythologie en cultuur - inclusief het gebruik van traditionele instrumenten, brengt in januari 2021 een nieuwe plaat uit. Die zal 'Kvitravn' heten, wat zoveel betekent als 'Witte raaf'. 'Kvitraven' is ook een nummer op de plaat, en volgens de groep ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Welcome To The Necroclub

U bent hopelijk op de hoogte dat er een nieuwe lichting gothic rock is. The Black Caves uit Griekenland horen er zeker bij, ook al voegen ze een flinke scheut metal aan hun gothic rock toe. Zeer verdienstelijk is hun initiatief om verschillende gelijkgezinde groepen uit te nodigen op hun laatste single: 'Welcome To The Necroclub'. ...

lees meer...
NIEUWS 25/10/2020 : Elle Noir: The Day I Died

Elle Noir is een gothic zangeres uit Italië en een geschoolde sopraan. Over haar werk zegt ze: 'mijn innerlijke werelden zijn altijd autobiografisch, mijn nummers beleef ik altijd in de eerste persoon. Dood, psychische stoornissen en emotionele toestanden van onwennigheid zijn centrale thema's in wat ik schrijf.' Dat geldt ...

Willekeurige selectie 'oudere' CD-besprekingen (zie ook op onze home-page onderaan):
$$$$$$
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...