casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.355 items

   

Cocaine Piss
The Dancer
Punk
07/10/2016 : Cocaine Piss - The Dancer
Hypertension Records  Hypertension Records
07/10/2016, Dimi Brands

Niemand zal ontkennen dat 2016 een goed jaar was voor Belgische muziekgroepen. Whispering Sons wist heel wat zieltjes te winnen, niet enkel door de hoofdprijs op Humo’s Rock Rally weg te kapen, maar ook door zowat overal op te treden, en de tweede naam die dit jaar veelvuldig over de lippen kwam, was het Luikse Cocaine Piss.

Over communautaire kwesties gesproken: het leek er altijd op dat muziek beneden onze taalgrens maar moeizaam onze kanten bereikte, en dat het bands uit Wallonië maar moeilijk lukte om voet aan de grond te krijgen in Vlaanderen.

Een groepje uit het grauwe Luik besloot hier maar eens verandering in te brengen, en met heel wat kabaal maakten ze met dit euvel komaf, de eind verleden jaar verschenen 12” The Pool sloeg beide landsdelen met verstomming, en de veroveringstocht van Cocaine Piss ging niet ongemerkt voorbij.

Het bleef immers niet bij het eigen land, vanuit de States werden de Luikenaars gecontacteerd door niemand minder dan topproducer Steve Albini, die interesse toonde om hun volgende release te producen. Een hele eer die een Belgische band ten beurt kan vallen, en die in het verleden al was weggelegd voor artiesten zoals Vandal X, Mauro, Dead Man Ray en Raketkanon en Kapitan Korsakov.

Slechts tien maanden na de release van The Pool was hun tweede plaat al klaar. Op een even snel tempo als hun nummers lijkt Cocaine Piss dus platen uit te brengen, en daar zijn we niet rouwig om, want The Dancer trekt de sterke lijn van The Pool vrolijk verder, en je mag je in amper 22 minuten aan 14 (!!) venijnige splinterbommetjes verwachten.

De persbio beschrijft het Luikse kwartet als een Amphetamine Reptile noise rock band uit de jaren ‘90 die aan de wodka Red Bull heeft gezeten, en af en toe een suikerinzinking kreeg; treffender kunnen we het niet verwoorden.

De noise punk van Cocaine Piss heeft een sterke crust ondertoon, maar dan zonder de uitgesproken politieke boodschappen. De thema’s bij de Luikenaars zijn vaak sterke stellingnames over de gelijkheid tussen de geslachten, vaak verborgen onder een laagje malle humor.

Wat we bovenal straf vinden aan Cocaine Piss is dat het hun lukt om hun eigen ding te doen zonder compromissen te sluiten, en het hun toch een lukte een doorbraak te forceren. We kunnen het alleen maar aanmoedigen!

De combinatie van de nerveuze drums (denk Animal van de Muppet Show), gitaren die loodzwaar en supersnel combineren, en de kenmerkende schreeuwende stem van frontvrouw Aurélie Poppins zijn het recept voor deze stoere cocktail, alwaar de repeat knop voor lijkt te zijn uitgevonden.

Cocaine Piss, voor sommigen een hype, maar voor ondergetekende een welkome wervelwind van formaat, en naar mijn smaak de meest opwindende vaderlandse groep sinds jaren.

Cocaine Piss

Dimi Brands
07/10/2016

HomeContactSitemap
lees meer...
FOTO'S : Star-Industry - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Dear Deer - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Larva - @ Liège New Wave Festival 19/09/2020 door Luc Luyten

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gothic rockers der lage landen verenigt u! The Wake komt met nieuw album “Perfumes And Fripperies”

Liefhebbers en liefhebsters van gothic rock opgelet! Het Amerikaanse The Wake (opgericht in 1986 in Columbus USA), één van de meest onderschatte old school gothic rock bands van de tweede golf, pakt tegen Halloween uit met een nagelnieuw album, “Perfumes And Fripperies” waarvan het nummer “Hammer Hall” ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Dead Can Dance op tournee, twee data in Antwerpen

Dead Can Dance kan er prat op gaan zowat op zijn eentje de neoklassieke variant op darkwave te hebben uitgevonden. Ze zijn de onbetwiste pioniers in het genre, die intussen veel navolging heeft gekregen. Lisa Gerrard en Brendan Perry hebben in 2019 een zeer succesvolle tournee gemaakt na de uitgave van 'Dionysus', en ze willen dat ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Gratis download van Zauber

U houdt van sterk georkestreerde electro? Dan hopen we dat u al gehoord hebt van Zauber, het electroproject van Fransman Ludovic Dhenry. Zauber geeft een nummer gratis weg via bandcamp, een voorafname op de nieuwe plaat waar Zauber momenteel aan werkt. Het is niet het enige waar Ludovic zich momenteel mee bezig is. De nieuwe plaat van Exponentia ...

lees meer...
NIEUWS 18/09/2020 : Abstrackt Black: Dat we moesten sterven

In principe ging op 19 september onze Dark Entries Night door met De Delvers en Abstrackt Black, in de Kinky Star te Gent. Voorlopig gaat deze concertenreeks helaas niet door, maar dat betekent nog niet dat de groepen zelf niets meer van zich laten horen. Abstrackt Black bracht een paar dagen geleden bijvoorbeeld nog een nummer uit: 'Dat ...

lees meer...
INTERVIEW : HUGS OF THE SKY (finalist Humo's Rock Rally 2020) - Na wat research staan we nog harder te popelen om Andrew Eldritch te ontmoeten.

Na het horen van hun laatste album Virtual Lullaby Circus tipten we hen reeds als favorieten in de momenteel lopende Humo’s Rock Rally. En zie, we hadden het maar weer eens bij het rechte eind: kwaliteit komt altijd bovendrijven en bijgevolg stootte het Limburgse Hugs Of The Sky door tot de finale van dit prestigieuze concours. Even ...

lees meer...
NIEUWS 16/09/2020 : Athamay geeft een teken van leven...

'Wie?' hoor ik u al denken. Athamay, een groepje dat in de tweede helft van de jaren 90 via het Britse Nightbreed label wat furore genoot met donkere gotisch aandoende electro fetish muziek die de wereld van de bdsm celebreerde. De groep scoorde ook bij ons een paar eenvoudige maar doeltreffende hitjes als “Domination” ...

lees meer...
INTERVIEW : RAYA SCHADUWJAAGSTER - Ik ben echt een dummie als het aankomt op mediteren en ademen.

Onlangs, tijdens volle maan, volgend op Lugghnasadh bracht Sven Visterin (Ernst H. Störzhendr/The Horny Hour (Radio Centraal)) in samenwerking met Sombre Soniks de compilatie The Central Throne uit. Het is een album dat gaat over hartcoherentie. Bij een album dat ademhalingsoefeningen moet begeleiden denken wij spontaan aan het soort ...