casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.152 items

   

Claudio Simonetti
Demons (Original Soundtrack)
Italodisco
12/06/2015 : Claudio Simonetti - Demons (Original Soundtrack)
Rustblade  Rustblade
12/06/2015, Dimi Brands

De grootste verdienste die deze cd met zich meebracht, is dat ik de film waarvan hier de soundtrack besproken wordt, eens bekeken heb, ter voorbereiding van mijn recensie.

Demons (oftewel Dèmoni, de originele Italiaanse titel), handelt over een bioscoop die de deuren opent en voor de eerste voorstelling een horrorfilm op het programma heeft staan. Deze film handelt over enkele jongeren die ergens een masker vinden, maar wie zich snijdt aan dit ijzeren masker, wordt in het bezit genomen door een demoon.

In de hal van de zaal staat er een kunstwerk waarin dit masker verwerkt zit, en natuurlijk prikt een van de bezoeksters zich hieraan, waardoor ook zij in een demoon verandert.

Wat volgt zijn de typische ingrediënten voor een cult-horror/ gore film: veel bloed, slijm, geen fantastisch acteerwerk, op het einde worden de demonen afgeslacht met een samuraizwaard vanop een motor die toertjes door de cinema rijdt, ik verzin het heus niet. Als je dan denkt alles gehad te hebben, valt er ‘toevallig’ een helikopter door het plafond, waarmee met behulp van de rotors ook nog enkele slachtoffers gemaakt worden, puur vermaak met andere woorden.

De muziek in de film zelf is een allegaartje aan (voornamelijk) slechte jaren ‘80 metal, zoals Scorpions, Mötley Crüe, Accept, Saxon en dergelijke.

GELUKKIG is deze niet terug te vinden op deze soundtrack, maar wat we er voor in de plaats krijgen is eerlijk gezegd ook niet spectaculair. De begeleidende muziek is van de hand van Claudio Simonetti, die sommigen onder ons wel kennen van Goblin, die ik leerde kennen via de soundtrack van een andere cult horrorfilm (-Suspiria, van dezelfde producer: Dario Argento). Naast Suspiria en dus deze Demons, heeft Simonetti nog tal van horrorsoundtracks op zijn naam staan.

Van Suspiria kan ik zowel film als soundtrack van harte aanbevelen, want beiden maakten danige indruk op ondergetekende. In het geval van Demons, zal het toch voornamelijk de film zijn die me bijblijft.

Voor de dertigste verjaardag van de film en bijhorende soundtrack brengt Rustblade ze nog eens uit, in drie verschillende versies.

Voor ons ligt de cd-versie die in niets verschilt van de heruitgave op Deep Red uit 2003, zelfde tracklist, en zelfde bonustracks. Ook een vinylversie is verkrijgbaar, tevens met zelfde tracklist als op het digitale schijfje.

Interessant, voor de verzamelaars, is de gelimiteerde, op 666 (tja) uitgaven uitgebrachte blikken box, waarin de cd zit, maar daarnaast ook een bonus cd met de geremixte soundtrack (met bijdragen van o.a. Leaether Strip, Ohgr, Bahntier, Chris Alexander, Needle Sharing,...), een postkaart, een Metropol Ticket (de naam van de bioscoop uit de film), een tasje en een zilveren pin.

Over de soundtrack zelf kan ik kort zijn, deze klinkt namelijk tamelijk cheesy, typische jaren ‘80 synthesizermuziek die niet echt wereldschokkend klinkt, en los van de film niet echt een verrijking voor je muziekcollectie te noemen is.

Bovendien krijg je openingstrack ‘Demon’ maar liefst 7 keer te horen (op een schijfje met 13 nummers), dus als het na afloop nog niet in je hoofd zit dan best toch eens een dokter raadplegen in verband met je kortetermijnsgeheugen.

Van de bonustracks, 6 in totaal waarvan dus 5 andere versies van Demon, doch die weinig verschillen van het origineel want het zijn voornamelijk demo-versies, onthou ik vooral de live versie van Daemonia, het metal-project van Claudio Simonetti. Zo hoor je het nummer ook eens in een andere stijl. Op zich is dit titelnummer best wel leuk, vooral het orgeltje maakt het de moeite waard, voor de rest klinkt het heden ten dage, enorm ‘fout’.

Wat je van de rest van de nummers trouwens ook kan zeggen, italo synthmuziek die vreselijk oubollig klinkt. Tenzij je natuurlijk zo zot bent van deze film dat je absoluut de soundtrack ervan ook in huis wil hebben. Maar dan zou ik sowieso voor die box gaan, want het lijkt me wel interessant om eens te horen wat de andere artiesten van die remixen gebakken hebben. Wie er 35 euro voor wil neertellen, want zoveel betaal je voor de speciale uitgave, kan het zelf ontdekken.

Claudio Simonetti

Dimi Brands
12/06/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 31/03/2020 : Hoe zou het nog zijn met... The Cure

Als u een goed geheugen hebt, weet u nog dat ons een nieuwe plaat van The Cure beloofd werd. Toegegeven, het is al lang geleden. Nadat Robert Smith in 2018 het Meltdown festival had gecureerd in Londen, verklaarde hij inspiratie opgedaan te hebben uit al die (jonge) groepen die hij geprogrammeerd had, en zelfs studiotijd geboekt had. De plaat ...

lees meer...
NIEUWS 31/03/2020 : 'Je peux pas' is de eerste parel uit de nieuwe plaat van Kinex Kinex

Kinex Kinex brengt in juni nieuw werk uit, maar begint dat nu al uit te bazuinen. Kinex Kinex is het minimal electro project van Raphaël Haubourdin, in een ander leven de zanger van Organic. De nieuwe plaat zal 'Neon Park' heten, en het eerste nummer dat jullie daarvan mogen horen is 'Je peux pas', dat overigens al een ...

lees meer...
NIEUWS 31/03/2020 : Ook Diagnostic Error maakt 'Covid-19'-nummer

In deze tijden van eenzaam thuis zitten houden we u graag op de hoogte van nummers die het licht zien in de quarantaine. Deze keer is het de beurt aan de voor deze situatie perfect genaamde Diagnostic Error, een EBM-groep uit Antwerpen die ook rave-invloeden in zijn muziek verwerkt. Het is prima gedaan, dus leen er maar even uw oor aan... ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2020 : Het is officieel: Rammstein in Oostende wordt uitgesteld naar 2021

Er werd al een tijdje druk gespeculeerd over het optreden van Rammstein in Oostende op 10 juni. Zou het optreden kunnen doorgaan, ondanks de Coronamaatregelen, en zeker nadat voorman Till Lindemann in het ziekenhuis is opgenomen? De stad Oostende laat het nu duidelijk weten: het optreden gaat niet door. Stadsbestuur en organisatoren zoeken ...

lees meer...
NIEUWS 29/03/2020 : Donder, Hel & Hagel maakt nummer over 'De Corona-hamster'

Nummers over het Coronavirus en zijn gevolgen komen in snel tempo op ons af. De nieuwste is van de Leuvense anarchowavegroep Donder, Hel en Hagel en behandelt - alweer - het thema van de hamsteraars. In hun geheel eigen stijl - dansbare wave met Nederlandstalige teksten en een vleugje humor - bezingen ze de lege supermarktrekken en de volle ...

lees meer...
INTERVIEW : KORINTHIANS - Iemand vertelde ons een tijd geleden: 'jullie hebben een probleem, je bent te poppy voor wave en te niche voor indie.'

Korinthians hebben hun debuut uit: ‘Chaos/Control’. We volgen de groep al langer, want eerder gaven ze al een ep en een single uit, en ze spelen ook al jaren live. We vroegen zanger Mattias De Backer uit over het debuut en de weg die de groep tot nu toe afgelegd heeft. Opgelet: Door de maatregelen om het Covid-19-virus tegen ...

lees meer...
FOTO'S : Siglo XX - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : Rome - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
FOTO'S : The Rose of Avalanche - @ Porta Nigra Aarschot, 07/03/2020 door Luc Luyten

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra 2020 Winter, Passage 2 (07/03/2020, Stadsfeestzaal, Aarschot) - Save the wave!

Vrijdag 6 maart was ik ook van de partij en meteen aangenaam verrast door de grote opkomst (ik weet het relatief, maar zeker in dit genre) voor lekkere curiositeiten als daar waren en zijn; Dead Man’s Hill, Rosa Crux, : Of The Wand And The Moon en Ordo Rosarius Equilibrio. U leest het allemaal in de vlotte pen van collega (db) die diezelfde ...

lees meer...
CONCERT BESPREKING : Porta Nigra 2020 Winter, Passage 1 (06/03/2020, JH Klinker, Aarschot) - Everyone's a winner.

“Everyone’s a winner” zong Hot Chocolate ergens in de jaren 70, en deze zin konden we al voor aanvang gebruiken wanneer we de affiche voor de eerste dag van Porta Nigra in ogenschouw namen. De afgelopen editieis van dit fijne festival deed de wel zeer mager te noemen opkomst ons oprecht pijn. Even vreesden we zelfs dat ...