casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.306 items

 

Arcana Obscura
Restless Dreams
Electro - Ethereal / Heavenly Voices - Tribal / Ritual
07/08/2020 : Arcana Obscura - Restless Dreams
Consequence Records  Consequence Records
07/08/2020, Dimi Brands

Wetenschappelijk onderzoek is er, voor zover we weten althans, nog niet naar gedaan, maar uit ervaring leerden wij dat mensen die de muziek van Qntal kunnen smaken ook niet bepaald vies zijn van het bredere gothic genre, en omgekeerd.

Ben je ook zo iemand die niet de neus ophaalt voor een mengelmoes van middeleeuwse sferen, beats en gothische sferen, steek dan gerust je licht eens op bij het Duitse Arcana Obscura.

Een naam die bij velen wellicht een belletje doet rinkelen, want deze groep is reeds actief sinds 1990. Aanvankelijk actief in het experimentele veld (met invloeden als Tangerine Dream, Brian Eno, Vangelis) om gaandeweg te evolueren naar een meer door de tachtiger 80 electronica (Kraftwerk, Cabaret Voltaire, DAF). Toen in 2010 Lemuria verscheen, vond bezieler Thomas Gäbhard de tijd rijp voor een nieuwe invalshoek: in plaats van de eerder kille composities uit het verleden liet hij zich inspireren door oosterse mystiek die het geluid van zijn Arcana Obscura en dromerige en etnische sfeer meegaven.

Met het toevoegen van sfeervolle vrouwelijke vocalen leek het langlopende project een tweede adem gevonden te hebben, al bleef het na Lemuria lange tijd stil. Met Tempus werden in 2017 wel nog oude nummers in het nieuwe AO-jasje gegoten en datzelfde jaar nog werd het lange wachten uiteindelijk toch beloond: 2000 Miles bleek het opgebrachte geduld wel degelijk waard geweest te zijn.

De AO-trein lijkt ondertussen terug stevig op de rails te staan, want dit jaar werd eveneens de goed gevulde EP (6 nummers, 30 minuten) Restless Dreams uitgebracht. Het titelnummer is alvast een perfecte warmmaker voor een nieuw album. Een mening die bevestigd wordt wanneer we op het einde van de EP nog een alternatieve remix van het nummer in kwestie te horen krijgen.

Hiernaast valt er nog tal van lekkers te rapen: een remix van ‘Batao Muje’ bijvoorbeeld, dit door zangeres Tímea Göghová gedragen nummers was reeds een van de smaakmakers op 2000 Miles, en heeft enkele jaren na datum nog heus niets aan glans moeten inboeten.

‘Essence Of Fear’ roept vergelijkingen op met onze landgenoten van Dark Poem, ja zelfs de ritual ambient van Hybryds komt bij momenten aardig in de buurt. Ook in de remix van ‘Hymn To The God Of Fire’, een toegankelijk samengaan van ritual en beats, eisen de vocale capriolen van Andrea Bannert en Betty Baindl de hoofdrol. Voor zover we weten is ook ‘Sacred Places’ een nieuw nummer, waarbij middels een dreigend orgel een beklemmend horrorsfeertje aan de rituele klanken meegegeven wordt. De factor originaliteit is bij Arcana Obscura een absoluut pluspunt, iets wat we van de Qntals van deze wereld nog moeilijk kunnen zeggen.

Restless Dreams maakt ons klaar voor een opvolger van 2000 Miles, waarbij we enkel kunnen hopen dat we er deze keer niet zo lang op zullen moeten wachten.

Arcana Obscura

Dimi Brands
07/08/2020

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 03/08/2020 : Goethes Erben: tijd voor een nieuw album!

Corona legt veel stil, maar Oswald Henke krijg je niet zomaar klein. Sinds juli 2020 kon je regelmatig op de facebookpagina van Goethes Erben fragmenten van hun repetities bijwonen. Volledig Corona-proof werd er geknutseld aan nieuw materiaal. Het resultaat hiervan heet ‘Flüchtige Küsse’ en is vanaf september te koop! ...

lees meer...
NIEUWS 22/07/2020 : Nieuwe Evanescence-video 'The Game Is Over' nu online.

De Amerikaanse rockband Evanescence heeft zojuist de video van de albumtrack 'The Game Is Over' online gezet, afkomstig van het eerste studio-album in negen jaar, getiteld 'The Bitter Truth'. Afgelopen woensdag kwam deze song al als 2e single uit. Volgend jaar september (2021 dus) geeft de band vijf shows in de Benelux, samen ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : The Cure belooft het beste album ooit!

Mocht u zich afvragen hoe het zit met het nieuwe album van The Cure dat reeds voor eind vorig jaar, begin dit jaar werd aangekondigd, wel er is eindelijk nog eens nieuws. Van de twee of zelfs drie albums die oorspronkelijk werden beloofd is niet meteen sprake meer. Bij monde van Roger O’ Donnel, de man achter de toetsen wordt het nieuwe ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Online vertier; release the bats!

Zo, nu het einde van de wereld schoorvoetend als covid19 - ik stond erbij en keer er naar - op ons afkomt kunnen we virtueel elke vierde vrijdag terecht bij de "release the bats show" en dit tot de wereld weer normaal wordt of gewoon ophoudt te bestaan. Gothic en death rock recht uit Amerika (Californië) tot in je huiskamer, ...

lees meer...
NIEUWS 21/07/2020 : Gratis avant! Records compilatie!

Nu u geniet van uw wel verdiend verlof hoort daar uiteraard een passend muziekje bij. Dark Entries wil u hierbij graag attenderen op de gratis compilatie “Year Of The Mask” van het Avant! Label. Een leuke portie underground uit eigen stal die je beslist eens moet gehoord hebben! Om het u niet al te moeilijk te maken heb ik hierbij ...