casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.969 items

   

Cathedral In Flames
Hang Me High & Bury Me Deep
Gothic Rock
03/01/2022 : Cathedral In Flames - Hang Me High & Bury Me Deep
Great Vizier Entertainment  Great Vizier Entertainment
03/01/2022, Kurt Ingels

Gothic rock uit Tsjechië, Praag, om precies te zijn. In 2019 verraste deze band ons al met de fraai verpakte ep “Children Of The Blackest Hole” (op vinyl met een gelijke A en B kant en de usb versie in een doodskistje, inclusief aansteker om de gothic vlam er eens goed in te zetten) en nu is er, met de nodige vertraging dank zij covid19, het nieuwe album “Hang Me High & Bury Me Deep”.

Rinkelt er al een sisters of Mercy belletje, misschien al helemaal als ik nu al verklap dat “1989”een piano riedel is dertig jaar na, juist, ”1959”. Cathedral In Flames laat dan ook duidelijk verstaan invloeden van groepen als The Sisters Of Mercy met de moedermelk mee gekregen te hebben al is hun geluid helemaal geen (goedkoop) afkooksel.

Laat ik eerst nog even zeggen dat het nieuwe album in zijn lp versie fantastisch oogt, 3D print, met een open klappende hoes waaraan de binnenkant een soort perpetuum mobile dat ons een blik gunt op de protagonisten van Cathedral in Flames, kan worden rond gedraaid. Tot in de puntjes afgewerkt. Maar goed, er is bovenal de muziek zult u denken.

Gothic rock, met op de achtergrond soms monumentale koren en een mannelijke grafstem die vaak afwisselt met vrouwelijke vocalen uit de goth metal school. Ambra Von Bernstein is trouwens nieuw in de gelederen en op “Dia de los Muertos” mag die eens helemaal solo haar ding doen. Het resultaat is een meer zweverige klankkleur dan de meer aardse vocalen van Phil Lee Fall die samen met multi instrumentalist Gatsby de spil uitmaakt van deze Cathedral In Flames.

Opener “Twilight Of The Gods” is een hymne aan het gothic minnende volkje, of je ons nu haat of van ons houdt, het interesseert ons geen reet, wij zijn ‘the goth’ weet u wel. “Blacktrain” (zie clip) is een straffe en klassieke gothic rock song zoals ik die, als fan van het genre, graag heb terwijl ik de piano ballad “1989” al effe vermelde in deze review.

Het titelnummer “Hang Me High & Bury Me Deep” is eigenlijk een herwerking van hun digitale singel “Desperado” die reeds naar heel wat genre compilaties zijn weg vond. Hier met een ijle, ietwat bombastische aanzet opgetrokken naar de volle 8 minuten. Maar het is wel een nummer dat zijn ding doet, zich vastbijt. Ook “Children Of The Blackest Hole” is dat, in een ‘the final shot’ versie refererend naar het ep debuut.

“Blame It All To The Pain” bundelt gothic rock in een drie minuten meezing song, terwijl “Drinking in The Car” een ode is aan Ennio Morricone, inclusief de banjo die de desolate western sfeer moet kruiden. Tot slot is er nog “Providence” dat rond het thema covid draait zoals alleen een wurgslang dat rond haar prooi kan. Langzaam, maar zeker naar een hoogtepunt, dodelijk maar fascinerend om naar te kijken of in dit geval om naar te luisteren.

Besluit; deze “Hang Me High & Bury Me Deep” is een volwassen, verzorgde, boeiende gothic rock schijf die u als fan van het genre in de collectie moet hebben. En wat meer is, de lp versie is een waar hebbeding.

Cathedral In Flames

Kurt Ingels
03/01/2022

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 27/01/2022 : Oracula Records kondigt eindelijk de nieuwe releases aan op vinyl.

Niet dat het label er zo veel aan kan doen... Op de bandcamp pagina van dit fijne Spaanse label staan al een paar maand nieuwe titels te blinken maar diegene die deze ook effectief op de fysieke drager willen kunnen binnenkort eindelijk worden bediend. Door problemen en oponthoud (iets waar wel meerdere kleinere labels mee kampen) in de perserijen ...

lees meer...
NIEUWS 26/01/2022 : Dolva Sana, nieuw en Belgisch

Het project Dolva Sana brengt koude, grimmige en minimalistische synth pop beïnvloed door new wave, krautrock, vroege synth pop en andere pioniers van de elektronische muziek. Het project, een collaboratie tussen muzikant en producer Frederic Caure (Kortrijk, België) en Jake Harding (London, VK), werd opgericht in 2021. "Hard-boiled ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Nieuw werk van Principe Valiente op komst

Altijd al raar gevonden dat deze Zweedse post punkers niet ietwat meer populariteit genieten. Wat mij betreft mogen ze gerust op de komende Halloween editie van Sinner’s Day staan, temeer daar eind maart, eindelijk (vier jaar na “Oceans”), een nieuw album van deze heren verschijnt dat de titel “Barricades” mee ...

lees meer...
NIEUWS 25/01/2022 : Cold Transmission zet 2022 goed in!

Over dit Duitse post punk label hebt u alvast één en ander gehoord hier bij Dark Entries, en terecht want er zitten een paar heuse pareltjes in hun catalogus. Nu pakt het label uit met een nieuwe release van het Canadese The Gathering, “Parade”, en dat zomaar na 30 jaar windstilte! The Gathering werd in 1985 geformeerd ...

lees meer...
NIEUWS 24/01/2022 : Mildreda scoort in de cinema!

Het dark electro project van Oostendenaar Jan De Wulf is met de clip van “Liaisons Dangereuses” (welke u uiteraard hieronder vindt) zomaar even geselecteerd door het Brusselse festival van de onafhankelijke film en wel in de categorie “The Rabbit Holes”. Een categorie waarin kortfilms worden opgenomen met een surreëel ...