casino maxi1xbet

Dark Entries Logo

8.406 items

   

Butsenzeller
Seqs & Drums & Rockin' Synths
Eclectisch - Electro Rock - Experimental
16/04/2015 : Butsenzeller - Seqs & Drums & Rockin' Synths
Jezusfactory Records  Jezusfactory Records
16/04/2015, Dimi Brands

In het alternatieve Antwerpse milieu is Geert ‘Bootsie’ Budts al lang geen onbekende meer, hij speelt samen met Craig Ward (vroeger nog bij het onvermijdelijke dEUS, maar ook Kiss My Jazz, Gore Slut, The Love Substitutes) in A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen maar is ook dj en solo-artiest onder de naam Butsenzeller, waarvan hier nu dus de plaat voor mijn neus ligt. Linkse rakkers hebben zelfs misschien op hem gestemd de voorbije verkiezingen, alwaar hij opkwam voor de PVDA.

Bootsie vroeg in een mailtje ter attentie van de Dark Entries redactie, of wij eventueel geïnteresseerd waren om zijn werk te bespreken, aangezien hij zich afvroeg of het wel aan zou slaan bij de gemiddelde Dark Entries lezer.

Maar aangezien er altijd mensen zijn die geen oog (of zal ik zeggen oor-)kleppen dragen, wou ik me best wel eens wagen aan deze eigenzinnige artiest die het DIY-ethos hoog in het vaandel draagt.

In slijmgroen vinyl draagt het kleinood de titel ‘Seqs & Drums & Rockin’ Synths’ en daarmee heb je in een notendop al direct de hoofdingrediënten van deze langspeler.

De drummer in Bootsie heeft duidelijk een voorliefde voor jazzgeroffel, en dit doorspekt met noisy rockgitaren en experimentele synthriedels.

De plaat start gezapig met het gefluisterde “Low Impact Show”, leuke bliepjes sieren “Bolerno”, dat klinkt als Alter Ego met jazzy drumgeroffel in plaats van beats.

"According To Plan" klinkt alsof Mark Lanegan het repetitielokaal van een artiest op Warp is binnengestapt om een nummertje mee te komen zingen.

Warpspeed” is dan weer elektronische spacerock die je in een vintage sf-film katapulteert.

Bij sommige nummers moet je wel over stalen zenuwen beschikken, luister maar eens naar “Rhythmic Shapeshifter”, dat bij de eerste beluistering alle kanten tegelijk uit lijkt te willen gaan, maar bij meerdere pogingen toch zijn weerhaakjes in je brein pint.

Improvisatie is wel het sleutelwoord hier, de drums rammelen er op los (vandaar dat ik in het begin al sprak van jazz drums), maar ook op de andere instrumenten wordt er lustig uitgefreakt, wat kruisbestuivingen van noisy rock met experimentele electronica met zich meebrengt, die op zijn best klinkt in een nummer als “Common Sense” (met een heerlijk noiserock gitaartje in de stijl van The Jesus Lizard of Shellac).

Gelukkig niet zodanig experimenteel dat het onbeluisterbaar wordt, maar ik kan me inbeelden dat voor ongeoefende oren dit niet zo vlot verteerbare kost is.

Ik kan me voorstellen dat dit live enorm energiek is, op plaat ben ik niet altijd even snel mee, maar ben wel eens benieuwd hoe hij het er live vanaf brengt.

En daartoe zullen we de komende maanden zeker de mogelijkheid krijgen, want hij speelt momenteel geregeld zowel in binnen- als buitenland.

Aanstaande zaterdag bijvoorbeeld in de Kinky Star in Gent. Liefhebbers van het betere experimentele werk weten dus weer wat gedaan.

Butsenzeller

Dimi Brands
16/04/2015

HomeContactSitemap
lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Trail of Tears: terug van weggeweest!

Mag er ook goed nieuws zijn? Na jaren afwezigheid is Trail Of Tears terug. Tijdens de periode 1996-1998 verschenen enkele interessante spelers op het toneel die het genre gothic metal een niveau hoger tilden. Denk aan Tristania, The Sins of thy Beloved en zeker ook Trail of Tears met het heerlijke ‘Disclosure in Red’. Zeven ...

lees meer...
NIEUWS 22/10/2020 : Geen livestream voor 40ste verjaardag Laibach

'Het doel van het coronavirus is om Laibach te verhinderen om zijn veertigste verjaardag te vieren', zo konden we onlangs lezen op de website van de Sloveense industrialmeesters. Ze hadden het nochtans groots gezien. Ze gingen een evenement van maar liefst zeven uur organiseren op een symbolische plek. De Delavski Dom Trbolvje is de ...

lees meer...
NIEUWS 19/10/2020 : Livestream De Delvers afgelast

Gisteren nog hebben we de livestream van De Delvers aangekondigd, vandaag al moeten we met spijt aankondigen dat het optreden niet doorgaat. De oorzaak ligt uiteraard bij de coronapandemie. De Kinky Star neemt weliswaar alle mogelijke maatregelen, maar blijft redelijk klein, en De Delvers zijn met vijf. Bovendien is hun toetseniste hoogzwanger, ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Dark Entries Night: livestream De Delvers i.s.m. Kinky Star (afgelast!)

Vervloekte corona. Door het virus hebben we al drie afleveringen van onze Dark Entries Nights moeten uitstellen. We houden die steeds in de Gentse Kinky Star, en wie deze gezellige plek kent weet dat er weinig ruimte is voor social distancing. En dus gaan er sinds maart geen concerten met publiek door, en dat zal zo nog een tijdje blijven. ...

lees meer...
NIEUWS 18/10/2020 : Psy'Aviah haalt Klara

Het is een link die u misschien niet meteen zou leggen: de electro-crossovergroep Psy'Aviah en de klassieke muziekzender Klara. Maar dan bent u nog niet op de hoogte dat Psy'Aviahs laatste - 'The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed' een dark ambient-cd geworden is met uitgestrekte klankvelden. Bovendien maakt Psy-Aviah-meesterbrein ...

lees meer...
INTERVIEW : KREGEL - Ik denk dat we de zomerhit van Radio 2 niet gaan halen en ook over de Lage Landen Lijst heb ik zo mijn twijfels.

Omdat we ons bij Dark Entries niet graag uitspreken over een bepaald virus dat het hele doen en laten van de samenleving in zijn greep houdt roepen wij 2020 volmondig uit als het jaar van Kregel. Ze vieren dit jaar hun vierde verjaardag en zagen dit als het ideale moment om hun eerder opgenomen demo's voor het eerst op de grote wereld ...